גזור ושמור: איפה מסתתרת ארוחת הבוקר הטובה בישראל?

"בשבילי רק פירות!" אמרה המלכה האם והשביתה את שמחתי באחת. אני תכננתי על ארוחת בוקר דשנה שכוללת בייקון, גבינות, ביצים עם שרימפס וגבינה, דים סאם, איטריות, קלאמרי מטוגן ודונאטס לקינוח אולי שתיים. כמה תכננתי על ארוחת הבוקר הזו, כמה התרגשות ועכשיו אני יושבת פה מול חצי אשכולית צהובה ושני פלחי תפוח ואמורה להרגיש מבסוטית עד הגג.

"אני לא מבינה איך הם יכולים לאכול את כל המטוגנים האלו" היא הנידה ראשה לעבר הצלחות העמוסות של הבריטי ואבא שלו. אני שיתפתי פעולה מיד, ואמרתי שזה באמת דוחה ושטיגונים על הבוקר עושים לי בחילה איומה וגם גילגלתי עיניים, כמקובל.

האסון הנורא הזה קרה לי לפני שנים, כשנסענו עם ההורים של הבריטי לאיי תאילנד העליזים, לאחד המלונות שמגישים ארוחות בוקר עם בופה באורך שני קילומטר שלוקח לך שלושה ימים להתמצא בו. הגענו יום לפניהם והיתה לי יממה שלמה להבין ולנתח מה ראיתי, להסיק מסקנות, ללמוד מטעויות ולשים דגשים (הדגים הקטנטנים בצ'ילי נראו מצוין, אבל כבר הייתי בשלב הקינוח). אין ארוחה שאני יותר אוהבת מארוחת בוקר טובה. כשאני ישנה בבתי מלון אני בחיים לא מזמינה השכמה וגם לא מכוונת שעון. קרקורי הבטן שלי הם שמעירים אותי וההתרגשות לקראת ארוחת השחיתות היא שמכוונת את השעון המעורר הפנימי שלי.

 

ארוחת בוקר

זו רק תחנה אחת מיני רבות

ועכשיו זאתי באה לי עם בטן שטוחה, פן קבוע, בלונד שהביאה מהבית, טיפוח וחן מקיר לקיר, כולה מגוהצת מעומלנת ורעננה ואוכלת אשכולית עם כפית סוכר, לא יותר. הכנסתי את הבטן, קיללתי בעברית ותכננתי את צעדי. עם כל הכבוד לחופים הקסומים, לפילים המרקדים ולליידי בויז היפים עד מאד, את כל אלה אני יכולה לראות בנשיונאל ג'אוגרפיק. אני באתי לנוח, לעשות מסאז'ים פעמיים ביום ולאכול את עצמי לדעת. כי אם את יוצאת לחופשה עם החמות שלך, את צריכה להתפרק איפשהו, והבופה נראה היה לי התפרקות מצויינת, כזו שיקשה עלייך להרכיב אחר כך חזרה.

ביום המחרת התייצבתי בשעה שש וחצי בבוקר מול הבופה, אכלתי הכל מהכל, איגפתי את הבופה, ניסיתי, טעמתי והחלפתי צלחות בין לבין. הייתי מבסוטית למרחקים ארוכים וחזרתי לחדר בהתגנבות יחידים עוד לפני שהבריטי פקח עין תורנית. הבירה מאז ומתמיד היתה ידידתו הטובה והפעם גם בת בריתי. "נו פרובלם האני, גו, דרינג, אינג'וי יור סלף…" נתתי לו את ברכת הדרך ולעצמי פס מהסברים על קימה מוקדמת וחריצות יתר.

 

ארוחת בוקר

יותר טוב מאשכולית, או לא?

והאשכולית האם אתם שואלים? בשעה תשע וחצי פגשתי בה, לארוחת בוקר שניה. אכלתי רבע אשכולית וחצי ליצ'י. צקצקתי במקומות הנכונים ויחד איתה לא הבנתי איך הם יכולים לסבול טיגונים על הבוקר ובתמורה היא אמרה שנראה לה שתאילנד עושה לי טוב ושאולי קצת רזיתי. שבוע שלם החלפנו ביננו תשורות וחנופות, וכשחזרתי הביתה ראיתי שתאילנד באמת היטיבה עימי. גדלתי בשלושה וחצי קילו, שאני אהיה לעצמי בריאה!

יש לי הרגשה שבפעם הבאה שאפגוש בופה ו/או את תאילנד לא אצטרך לאכול בסתר ובטח לא אפגוש שום אשכולית או פלח תפוח. מוריד הגשם לא יתן לזה לקרות! שנינו נחקור, נמצמץ ונאגף, ואחר כך נרוץ ונספר לחבר'ה, אלא מה?

הימים האחרונים שלנו הם בסימן ארגזים. אנחנו עוברים דירה וזו חוויה מטלטלת שמעבירה כל אדם נורמלי על דעתו (ואנחנו לא מי יודע מה נורמלים…). לא בא לנו כלום והתגרשנו מהמטבח שאהבנו כל כך. חיפשנו איש טוב שיכין לנו ארוחת בוקר ויאוורר לנו את המחשבות שנארזו היטב בפצפצים של נרגנות ועצבים.

השומרוני הטוב נמצא בכפר יאסיף וקוראים לו "אבו אדהם". אנחנו יודעים שיש המון "אבואים" בכפר יאסיף שמכינים חומוס הורס בריאות ושלכל אחד ה"אבו" שלו שאצלו הוא אוכל את החומוס הכי-הכי-הכי. "פה יותר נקי" הצביע מקומי על החומוסיה של אבו מאהר "אבל אצל אבו אדהם יותר טעים". היינו במצב רוח מג'וייף והחלטנו שקצת טינוף לא ירתיע אותנו. התיישבנו והזמנו בערך את כל התפריט:

חומוס קטיפתי נהדר. חלק, מלא שמן זית וגרגירי חומוס חמימים.

חומוס

החומוס הוא חומוס על, אבל המשוואשה היא הסיפור האמיתי

משאוושה מהממת – כבדה, חמה, חמצמצה, עם המון שום, לימון וגרגירי חומוס שלימים.

אבו אדהם

ארוחת בוקר סטייל אבו אדהם, כפר יאסיף

צ'יפס כמו שצ'יפס צריך להיות. לא משקית, לא תפוגן ולא חיוור. מטוגן פעמיים, כנראה, בשמן משומש לעייפה, מזיק לבריאות ומעולה לנשמה. ופלאפל, כמו שפלאפל לא צריך להיות, חיוור, משעמם וסתמי. חבל…

שילמנו 58 שקלים כולל קנקן לימונדה טעימה והיינו שמחים עד מאד. בפעם הבאה ננסה בכל זאת את אבו מאהר, אחר כך את אבו פאוזי ועוד ידינו נטויה.

מוקדם יותר שאלנו את הגרגרנים היושבים בקבוצה של בייגלה בפייסבוק, איפה הם אוכלים ארוחת בוקר מהחלומות.

קבלו ההמלצות המושקעות הנבחרות של האנשים שאוכלים כמו מלכים ארוחת בוקר, צהריים וערב…

KerenaShefa Blabla
אם לא אצלי בבית, אז רק בלס הרמנס באבן יהודה. (כי מה שהכי חשוב בארוחת בוקר, זה שהיא תהיה מוגשת כל היום….כי בוקר הוא פונקציה של מצב רוח!)

Galit Chen
למרות שסגור שם היום-הרואה בקפה בכפר הרואה, שווה שווה שווה במיוחד חביתת הסלמון.

Adi Itzkin
ליום שישי – הגורן בפרדס חנה, ליום שבת הנשיקה זכרון יעקב. אם תגידו שאתם באים, היא תכלול דברים טובים!

Daniel Rubinstein
תנסו את קפה נטו במתחם החדש בכניסה לביתן אהרון, אחלה ארוחות בוקר מושקעות, מחירים סבירים ואחלה שירות!

-Shunit Weiss-
יש כמה מקומות מוצלחים במיוחד, האחרונה המעולה שאכלתי היתה ב״דלאל״ בנווה צדק, סלסלת מאפים נפלאים, פריטטה מצויינת, טחינה ירוקה הכי טעימה שיצא לי לאכול, הכל טרי מאד, מוקפד, ושווה. גם הקפה היה מצויין. גם ב״טאטי לופט״ ביהוד יש ארוחות בוקר מצויינות…, ובכלל אוכל טוב. קמיליה בניר אליהו, הבראנץ׳ של יום שישי שלהם נפלא!! שווה ביקור, עשיר מאד, וטעים!!

ויקי סלמון
ממליצה על קפה אסף אריזנטל ברמת השרון. המקום נעים במיוחד אווירה כייפית בין עצי התפוזים (ליושבים בחוץ) והארוחות בוקר שלהן טובות. לא שיש משהו מיוחד אבל שוב האווירה עושה את ההבדל.הייתי ממליצה

Mickey Markvits
לול ברחוב הרצל רחובות פשוט ביתי וטעים.

אילן אוסטפלד
מצדה, משמר השרון. מעולה!

Hamutal Schieber
יועזר בר יין. סטייק, ביצים, לחם עם קשה משובח, הר חמאה, בלאדי מרי עם חזרת לבנה.

Odelia Banai
יועזר כמובן; רוקח 73 עם הקסולה המצויין; גיליז לפשוט ולעניין עם מרכיבים משובחים ושירות קצת הזוי, אסיף ולא תאמינו – מלון דן תל-אביב לבופה ישראלי קלאסי, כשר ומשובח.

Keren Aharn
רק אצלנו בבית! אפשר להנות מהסלט ולאכול, בד"כ מה שמגישים בא.בוקר, זה דוגמאות וזה מבעס…אנחנו קונים בייגלים מטל בייגלס, מקפיאים, וכשבא לנו מוציאים, וזה טרי כאלו אפו אותם עכשו…סלט ביצים עם בצל ירוק,סלט אבוקדו ומלא!!! סלט טונה,לפחות 5 סוגים של גבינות, סלט ירקות עסיסי וטרי שנחתך על המקום…וביצים רק אם בא לנו…בתאבון.

Daphna Mansfeld
במילואים… אוכלים צלחת פירות, אשכוליות, תפוחים, פפאיה, תמרים, מלון, לחמניות, דבש, קפה ותה…

בר סער
אצל אמא שלי ארוחת בוקר עראקית מסורתית הכוללת: קציצות,חצילים מטוגנים,פול,ביצים חומות,סלט ירקות עשיר, טחינה ביתית, ירק, ועוד סוגי סלטים ביתיים יחד עם פיתה עראקית… מוזמנים : )

אלעד דרורי
רק בנדיקט!

Mshik Galed
המזווה של ג'ייקוב,מושב אביאל-מיוחד מאוד!!!

http://www.jakbslarder.c.il/

Azi Harel
אף אחד לא הזכיר את "אבו חסאן" ..

Omri Gelbart
מסכים עם אלעד, ולפי התור בכניסה נראה שלא מעט אנשים חושבים כמוני.
בנדיקט היא ארוחת הבוקר הטובה בארץ.

Dorit Ben-Baruch
המקומות המועדפים עלי בימי שישי הם בית וקיט בקיבוץ לוחמי הגטאות ליד נהריה- ארוחת בוקר בסגנון בופה באווירה מיוחדת ופריטים מיוחדים המתחלפים כתלות בעונות השנה. האופציה השניה שבגללה אני מוכנה לעשות את הדרך מהקריות לתל אביב היא "חטאים מתוקים" בנווה צדק. בופה עשיר עמוס בכל טוב עם מאפים מהממים, סלטים מצויינים. עכשיו כל אלה מחוץ לתחום כי אני בתוכנית דיאטה :(

Sigi Preger
"דורגא" בגשר הזיו, מקום פסטורלי ומדהים. ארוחת הבוקר כוללת ביצים, גבינות סלט חתוך במקום ולחמניות שנאפו במקום, על ידי בעלת הבית המדהימה. מגיע גם עם קפה, מומלץ לקנח עם אחד ממאפי הבית,
המקום ממוקם בלב ליבו של קיבוץ גשר הזיו, כשנכנסים לדורגא, נ…כנסים לעולם אחר לגמרי, עולם של עצים ופרחים וריח תבלינים הגדלים באדניות. תענוג לא נורמלי, לשבת בחיק הטבע ולאכול ארוחת בוקר.הייתי בשישי האחרון..מומלץ בחום רב

Naama Halevi
אצלי בבית. מה היא כוללת? לא יודעת בדיוק אבל לפחות מוצר אחד יהיה בה: שרימפס

Dina Gan-Eden Servi
המועדפת עלינו היא ארוחת הבוקר בדיקסי – בייקון, שלוש ביצי עין, האש בראון, שותים מימוזה, וקפה עם רפיל.

Yael Levann
"כרמי זית" (משק יונאי) בכפר חסידים.
בראנץ' מדהים בשישי, וארוחות בוקר בשאר ימות השבוע.
מקום קסום, שירות קשוב ואוכל מצויין.
המקום הקבוע שלנו לארוחות בוקר של ימי הולדת

http://www.ynaylives.c.il/Site/he/pages/hmePage.asp

Ditza Gldschmied
נסו את הקישרייה, כצנלסון 147, גבעתיים, ארוחת בוקר לא אכלתי שם אבל, הקישים שלהם חבל על הזמן, חוצמזה, חטאים מתוקים בנווה צדק ביום שישי בבוקר, בנדיקט כמובן, שמעתי שבאידלסון 10 לא רע בכלל וגם אדורה נחשב למרות שאני אישית התאכזבתי.

Assaf Garfield
סקואלה, הסניף שאני מכיר הוא בת"א – קינג ג'ורג' מול הסנטר, נותנים יופי של ארוחה – סלט מוקפד, הביצים טעימות, הממרחים טעימים ויש כמה וכמה ארוחות לבחירה.
מעבר לזה – גם לקפה הנרייטה בת"א אין מה להתבייש, ובשניהם השירות בד"כ מעולה.

Hadas Fux Sfer
יש מקום 1 שארוחת הבוקר שבו לעולם לא מאכזבת .. ותמיד אני יוצאת עם חיוך – נוסעת 40 דקות עד עפולה הרחוקה למסעדה קסומה "הצרפתיה הקטנה" – מסעדה שמוגש בה בעיקר חום ואהבה! עם ארוחת בוקר שאין שני לה.. שווה כל שקל!

Shlmit Niva Tevet
שני מקומות מעולים לא הזכרו… ארוחת הבוקר האטלקית והמעולה של רוני מוטי ביום שישי בבוקר. וגם מנטה ריי שמעבר למזטים ואלכהול בוקר המשובח שיש להם, אין, אין על הנוף.

Rakeli Maimon ‎
"רביבה וסיליה", רמה"ש , הכל פשוט מושלם מהשירות ואיכות הקפה עד למגוון האיכותי והעשיר של ארוחת הבוקר.

Eldad Mischari
חומוס/פול/ביצה/ פלאפל, סלט ערבי קצוץ דק ומה שיש עוד (לא קבוע- חולה על כרובית מטוגנת) אצל דני הפול במזרקה ביפו. לא צריך ארוחת בוקר מושקעת בשביל שיהיה טעים ומשביע.
לא אוהב ארוחות בוקר פלצניות יקרות שזורקים חצי.

orit Shmueli
אצל "זליק" בגבעתיים ברחוב שנקין אחלה ארוחה משוקעת בעקיר הזוגית המשודגרת מומלצת מאוד

דנה לבנת-גזית
יועזר, יועזר ויועזר. (קשרים אצל קרדיולוג בהתאם). אגס בנדיקט בדיקסי. או לעשות משלוח מחיים רפאל + לחמים טובים ולהתפרע.

Yair Gil
דיקסי (הכי אמריקאי שיש, במובן החיובי), מנטה ריי (הכי ים), קמליה בתחנת הדלק בדרך מכפר סבא לכוכב יאיר, אנג'לינה בהוד השרון. לפני כמה שנים אכלנו נפלא בגילי'ס בנמל אבל שמעתי שכבר פחות.

עדי אורן
א-פיה קסומה בקיבוץ עינת.
המוזלי הכי טעים ומושקע שיש ולחמים מדהימים!!!

Tali Tal
נסו גם את הרואה בקפה – במושב כפר הרוא"ה. מעולה. למרות שהמקום כשר :)
ואפשר לקחת הביתה גם מהעוגות של שושנה. מומלץ.

שרית שפן
מנטה ריי , נמצאת לחוף הים בין יפו לתל אביב חוף צ'רלס קלור מול מתחם "התחנה" מסעדה טובה אך יקרה…

Gili Krner
אצלי במרפסת!
וגם אצל "לואיז" בחיפה – שקשוקה חצילים ותרד והלחם הכי טעים בארץ!

Iris Yohanan
נו יש מסקנות מעניינות???… כמעט ואי אפשר להרוס ארוחת בוקר, כך או אחרת הארוחה תהה דומה ולרוב מספקת, כל שנותר להתעכב עליו זו התפאורה מסביב… דהיינו המיקום, מול הים זה הכי הכי, כך שלטעמי המומלצות הן טורקיז-בגלל הנוף כמובן והפאסון, מנטה רי- בגלל הנוף הכי קרוב שיש כמעט והאופי היחודי של המקום, אבל אם חשקה נפשכם במקום באמת באמת מיוחד… בירושלים (מושב אורה ליתר דיוק), יש את קפה איתמר... טעים והנוף? משכר וצלול כיין…, ברמת הגולן יש את קופי ענן על הר בנטל בגובה של איזה 1200 מטר, הגובה ממריץ היטב את התאבון.. ואז הכל טעים…

Rona Bouganim
בצפון – קפה רוטמן – בישוב לוטם – טעים טעים עם נוף מדהים !
ארוחת בוקר עשירה בסלטים, בריבות, גבינות – מתמלא כל הזמן
והשקשוקה – חבל על הזמן !

Ayelet Nir
טאטי בגבעתיים וביהוד
ארוחת הבוקר הכי נדיבה והכי מושקעת
והלחמים – ישר מהתנור
מומלץ ביותר

Almog Lavie
אצל מארק ואמירה בראש פינה. גבינות ביצור עצמי בטעמים אלוהיים, לחמים שנאפים במקום ומיני מאפים שרק המחשבה עליהם מעוררת את כל בלוטות הטעם מחדש. זיכרון מתוק ביותר

Irit Lavi-benami
טורקיז, בגלל האוכל והנוף ויועזר ביפו. אגס בנדיקט על פולנטה עם כמהין. נפלא!!!

Lihy Rosenberg Tubul

בלואיזה שבאבו-גוש. מומלץ ביותר!
אפילו כתבתי על זה פה – http://motekcakes.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

Einat Frank
קפה לואיז ברמת החייל, ארוחת בוקר מעולה ובריאה.

ארוחת בוקר

ארוחת בוקר ישראלית

אתם רואים, יש על מי לסמוך. יש כאן ארוחות לשנה שלמה. ואת חלקן ננסה גם ננסה. ואם אתם מכירים ארוחת בוקר שאסור לנו להחמיץ, הוסיפו תגובה לפוסט ואנחנו נעדכן אותו.

קטגוריות:: אוכלים בחוץדודי כליפאחומוס עלכללינעמה פלד

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (53)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. גם אני מאוד אהבתי את ארוחת הבוקר בחטאים מתוקים בנווה צדק.
    אבל מזמן הגעתי למסקנה שבארוחות בוקר מפונפנות האוכל פחות חשוב, וברוב המקומות הוא דומה. יותר חשובה החברה והאווירה. בגלל זה אין על ארוחת הבוקר ב"קפה של זהבה" אצלנו בשכונה, בגלל השירות המקסים ובגלל שמכירים אותנו שם, וזה יותר חשוב מזה שגם מאוד טעים שם :-)
    אז גם זוכרת לטוב ארוחת בוקר בלנדוור בהוד השרון. הייתי לבדי עם 2 הבנים והיה בוקר נעים, רגוע ומקסים, בלי קשר לאוכל.

    • מאת עופר:

      המסעדה עברה לאיזור התעשיה של רמת השרון. ליד כל המוסכים והרעש הנובע מעבודות הפחחות.
      האוכל עצמו מגוון וטעים מאוד. מגוון דל של גבינות, אבל הפתעות של פשטידות וקישים.
      היינו שם ביום שישי בבוקר ואין סיכוי שנחזור שוב למרות שהאוכל טעים. הריהוט הוא דל וסתמי, צפוף ורועש במיוחד. מוזיקת הרקע באה לחפות על הרעש מהרחוב, אבל מפריעה לדבר.
      בקיצור, חבל. במיקום אחר ופחות צפוף היתה יכולה להיות הצלחה גדולה.

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by naama peled and David Dudi Califa, בייגלה. בייגלה said: שרשור ארוחות הבוקר הטובות בישראל היה אחד המעניינים והמרתקים. קבלו את סיכומו http://fb.me/K7RB7Dpo [...]

  3. מאת מירי שילוח:

    אהבתי את ארוחת הבוקר של קפה ויולה בגבעתיים.
    יש שם ארוחות גדולות ונדיבות עד אחת בצהריים ואסור לפספס את הלחם המטוגן…

  4. מאת שמעון:

    מה רע בארוחות של ארומה? יש בהן הכל! והם בכל הארץ ולא רק בתל אביב!

    • מאת טובה:

      לא רע, רע מאוד… הפכו להיות חסכנים [שלא לדבר על קמצנים], במיוחד בחביתה – כל לא-יודע-להכין-אפילו-חביתה בבית כבר יכין חביתה מוצלחת ומעוררת תיאבון יותר, ולא כזאת שנראית במקרה הטוב כמו נוזל שנשפך בטעות למחבת ובאופן אקראי יצר איזה משטח צהבהב כדי שימלא מקום בצלחת הכבדה לעייפה שלהם ובאותה הזדמנות ישחה גם במיץ של הסלט העייף. מזל שאת האייס-ארומה שלהם הם עוד לא הצליחו לקלקל…

    • מאת דנה:

      יאק. מגעילולים בארומה. על תוספת של 3-4 פרוסות פרומעז דקות בסלט בטטה עדשים שלהם לוקחים תעריף מוגזם, זכיתי כבר לשערה שחורה ארוכה פעם באוכל, ולעוד כל מיני הפתעות.

    • מאת חנה:

      ארומה ממש לא

  5. נעמה , הרשומה נפלאה,התמונות מעולות.
    לגבי ארוחת בוקר זאת הארוחה שגורמת לי הכי הרבה אסוציאציות נעימות: אור, אוויר, צבעוניות, חברה נעימה ועוד..
    איזכור המקומות הטובים של החברים רק גרם לי לרייר יותר והרבה מין המקומות מוכרים לי.
    אוהבת את לואיזה ברמת החייל, סיטארה בסי אן סאן, רביבה וסיליה ברמת השרון, יוליה בנמל תל אביב אך בראש הרשימה, כאשר אני באמת רוצה טעים ואחרת משום שמרבית המקומות הם אותה גברת עם שינוי אדרת , רק בנדיקט ברוטשילד תל אביב.

  6. מאת רוני:

    אף אחד לא יכול להתחרות בארוחות הבוקר של רביבה וסיליה!!! אין מאפים כאלה בעולם וכל השאר הוא חיקוי עלוב ומאוד לא מוצלח. כל פעם שאני יושבת שם אני מרגישה שאני בחו"ל בעיקר כי הרמה נשמרת. עשיתם לי חשק…….. מחר בבוקר אני שם!!!

  7. מאת נאוה:

    לדעתי ארוחת הבוקר שאני מאד אוהבת היא בקפה ג"ולי מגדלי תל אביב ,לחם הבית אפוי לכבודך מזטים קטנים וחמודים עם מיצי פירות טבעיים חביתיות משמימות וגם טויטס מזרח תיכוני :שקשוקה הורסת למעדיפים מתובל על הבוקר לא אני~ ואל תשכחו להזמין "קפה נאוה" כן ,חמודים הבעלים כמובן שזה סתם גמיק לתת לך להרגיש טוב כקבועה ~ זה קפה הפוך טעים לאללה בכוס של קפה שחור מזכוכית~

    • מאת אורלי:

      לא הצלחתי להבין מה טוב ב" חביתות משמימות"- יש מילה יותר גרועה לתיאור אוכל מאשר
      " משמים"?

  8. מאת eliko cohen:

    אצל אימא שלי הארוחה הכי טובה
    סנדוויץ טוניסאי מטוגן עם עריסה ביצה טונה זיתים ולימונים
    אין כמו אימא והאוכל שלה והאהבה שלה!!!

  9. מאת ג'סיקה:

    מזמינה אתכם להתפנק מארוחות הבוקר שלי, ארוחת בוקר למיטה -פינוק אמתי.
    וארוחת בוקר דה-לוקס – סוף הדרף :)
    שבוע נפלא,
    ג'סיקה

  10. מאת passioneta:

    ארוחות הבוקר בהונגקונג…אפשר להינות מהבופה המטורף במלון, עם הפינה היפנית והמערבית והדימסאם… ואפשר לצאת מהמלון, לפנות ימינה פעמיים-שלוש, ולמצוא איזה חור בקיר שמוכר דיסת אורז (לא אוהבת) או מרק עם אטריות או מין טוסט עם ביצה אבל נוסח הונגקונג.
    ואפשר לחכות וקצת יותר מאוחר לאכול דימסאם, פעם היה ליד הסטאר פרי בצד של קאולון (הדימסאם הראשונים שלי!), אבל עכשיו כבר אין, אז במקום אחר.

  11. מאת חיה:

    נעמה כיף לקרוא ,אני לא מדלגת על אף מילה….
    ארוחת בוקר טובה עושה את ההבדל בין סתם יום של חול… ליום מיוחד.
    על כולם כמעט המליצו.. אני ממליצה גם על "אורנה ואלה" בשינקין.
    חיה.

  12. מאת שי:

    על פי מקבץ התגובות , הגיאוגרפיה מתמקדת בתל אביב וצפונה עד ראש פינה כאשר בדרך שווה וטעים להנות מארוחה אצל " הקורא בקפה " בכפר הרואה ולקנח ב " עוגות של שושנה " .
    כמי שמייצג את הדרום , מומלץ להגיע ל " אידי במרינה " לארוחת בוקר טעימה המלווה ברחש הגלים המתנפצים על דפנות היאכטות במעגן , מומלץ בעיקר בסתיו או באביב .

  13. מאת עדו:

    ארוחת בוקר במלון מונטיפיורי בתל אביב

  14. מאת tali:

    2 מקומות מומלצים באהבה לארוחת בוקרמושלמת הראשונה: קפה לונדון בחוף גורדון ת"א
    והשנייה כמובן בנדיקט

  15. מאת חיליק עמיר:

    כמי שנמנה על אוהבי ומכורי ארוחות הבוקר (הרגע סיימתי לאכול אצלי בבית ) אהבתי את הרעיון ואת והאותנטיות (כך אני מקווה) אבל ממליץ לחלק את ההמלצות לפי אזורים – במידת האפשר. כי אם רוצים להדפיס – שתהיה חלוקה ברורה. אם לדוגמא אני נוסע צפונה-אקח את ההמלצות בצפון וכו' ולא אצטרך לדפדף בין הדפים ולחפש.שבוע טוב -

  16. מאת נטע:

    שתהיי בריאה!!!!
    אני טוחנת טעימים במלון, בבית ואיפה שרק בא לי בלי קשר למה חושב/ת מי.
    תמיד אח"כ זה איכשהו יורד, מקזז את עצמו בחוסר תיאבון.
    ובנימה זו, תודה משפחתית לבופה הבוקר של האינדיגו פרל בפוקט שסבלו פעמיים בשנה את חמישיית הגרגרנים לשעתיים בכל בוקר ואח"כ גם בבריכה.

  17. מאת רוני:

    אשכולית על הבוקר? לא ברור – בייקון נוטף שומן לצד שתי ביצי עין, סלט וגבינה – עם כמה שיותר לחם משמין, כל דבר אחר – לא אנושי!!!! נעמה, עשית אותי רעבה מאוד על הבוקר, הקלוריות עליך!

  18. מאת קרנהשפע:

    אחרי שקראתי את הרשימה המשעשעת, נזכרתי…ארוחת הבוקר הטובה ביותר בארץ, ללא צל של ספק, מוגשת במלון הסקוטי בטבריה….שווה למכור כיליה כדי לשבת לאכול שם (לא חייבים ללון לילה, אפשר לבוא רק לארוחת בוקר, כמו שעשתה חמתי לשעבר בבוקר יום ההולדת שלי לפני שנתיים…כנראה לחמותות יש איזו שהיא קארמה של להרוס ארוחות בוקר מושחתות בבתי מלון איכותיים…)

  19. מאת מוסה:

    בזוהר בדשא, בצימר בקיבוץ דליה. בופה מדהים, מגוון ובאיכות מצויינת. נדמה לי שרק בשישי שבת. קצת יקר, אבל מאז שחזרתי לארץ לפני שנתיים זה הכי טוב שאכלתי. הייתי שם כמה פעמים והרמה אחידה

  20. מאת ליאת מרקוס:

    מלון המל דוד בירושלים.
    מסתבר שאפשר להזמין שם רק ארוחת בוקר (במחיר מפולפל) אבל שווה ולו רק כדי להציץ במלון ולקבל את השרות המדויק ביותר שאי פעם קיבלנו (מלצר שמזהה את הבעת ה- "אני חושבת שבא לי עכשיו משהו אבל אני לא יודעת מה" ומגיע עם מה שרציתי).

  21. מאת גילה:

    את ארוחת הבוקר הטובה ביותר אכלתי בדוכן בתוך קניון בצ'אנג מאיי בצפון תאילנד.אלה היו דים סאם אלוהיים ,טריים,לבנבנים ,שמנמנים שמולאו בבשר סרטנים.כל ביס מהם החליק לי במורד הוושט לא לפניי שהוטבל קלילות ברוטב חום ,לא ברור, חריף וטעים בטירוף.אח ,איזה חגיגה.מתגעגעת לתאילנד היפה.

  22. מאת בת שבע:

    המלון הסקוטי הוא חוויה של חו"ל באמצע טבריה וצריך לנסות לפחות פעם אחת כדי להבין מה זאת ארוחת בוקר טובה

  23. מאת אורה:

    יצאת לחופשה עם החמות?!
    מה עלה בדעתך?!
    סבתי עליה השלום נהגה לאכול שלוש ארוחות בשריות ביום.
    סבתי ההונגריה האסלית, כיאה להונגרים היתה נהנתנית… במיוחד באוכל!
    היא נהגה לנשנש "טפרטו"… טפרטו זה עור או שומן או אנ'ערף המטוגן בשמן עמוק ויוצא קריספי.
    אני מודה שכילדה זה עורר בי בחילה למעשה גם היום…
    עם החמות?! לחופשה?! לא פלא שהשכמת קום (בחופשה)!!!!

  24. מאת רותי:

    רשומות עם נשמה כמו שלך נעמה,
    מזכירות לי מקום עם נשמה וארוחות בוקר נפלאות
    בטוחה שתיהנו (-:

    http://cafe.themarker.com/image/1383576/

  25. מאת טובה:

    ההמלצה שלי לארוחת בוקר מחוץ לבית:
    קונדיטורית "חגית", רמת-אילן [באחוריו של המרכז המסחרי מול האוניברסיטה]. ולבאים בזוג – מומלץ להזמין ארוחה זוגית. ארוחת הבוקר מוגשת במשך כל שעות היום [למיטב ידיעתי]. ארוחה מושקעת, יחס אישי לכל חביתה וחביתה, שפע של לחם הנאפה במקום, ריבות, מאזטים, שתיה חמה וקרה ולקינוח – עוגיות מנייטוריות מקומיות… זהירות – ממכר! [במיוחד הכוכבים הממולאים בתמרים].
    הרגשה של בית…

  26. מאת Sandra:

    Hotel Montefiore in Tel Aviv has an excellent breakfast – wonderful scrambled eggs, delicious eggs florentine, and lovely Vietnamese coffee.

  27. מאת מיכל:

    ארוחת בוקר של מלון "רויאל ביץ'" באילת, אפשר לחיות רק מהקינוחים!!!
    במרכז- רק "דלאל", המאפים הכי צרפתיים שיש.

  28. מאת דנה:

    מאז שלמדתי להכין אגס בנדיקט מושלמים, לאפות סקונס, לצרוב בייקון במחבת ולהכין רוטב הולנדייז בדיוק בטעם שלי – אני כבר לא צריכה להתלבש יפה כדי לאכול ארוחת בוקר מושקעת :) המטבח שלי אוהב אותי גם בפיג'מה…

  29. מאת ליאורה:

    כמי שארוחת הבוקר בשבילו זה מעבר לסתם ארוחה ,אין מקום מלבלב, טעים ומפנק יותר מבנדיקט, במיוחד הסניף בהרצליה , עם הנוף המדהים לים

  30. מאת שושי:

    אל תפספסו את הגלריה של אלמוג במושב נוה ימין
    או
    לה קרפ ג'קוב במושב בן עמי
    או
    בימי שישי בלבד במלון יד השמונה בהרי ירושלים ויש גם קונצרט אם רוצים
    או
    קפה יפו ברח' עולי ציון 11 ביפו
    תנסו ותהנו, באחריות!

  31. מאת ענת:

    הי נעמה,
    ראיתי שאף אחד לא הזכיר את "מקום בלב" ברעננה. ארוחת הבוקר נעימה וטעימה, המקום מקסים (בעקר אם יושבים בחוץ) ואת הירקות הם מגדלים לבד בגינה. מותק של מקום.

  32. מאת עדי רז:

    היתי אומרת ישר בשליפה את הבנדקיט רק מה שהתורים נוראים בימי שישי שבת בוקר/צהריים זה בגדר בלתי נסבל אני תמיד עושה אחורה פני,
    אבל אם אני מגיעה בשעות הערב או ב04:00 בבוקר לאחר בילוי ואלכונול אני נהנת מביצים עלומות עם רצועות סינטה ואספרגוס ברוטב הולנדייז , או אותן ביצים עלומות עם שרימפים ברוטב שמנת -אוחח להתעלף…
    לאחרונה גילנו את המכולת בר"ג , ממש שווה מבחינת פינוקים , חביתה עם פטה ועשבי תיבול, מבחר של טאפסים ליד הביצים לפי בחירה: חצילים, פלפלים קלוים, גבינות שמנת, צהובה , פטה ,זוקיני , חריף, טונה במיונז, אבוקדו ועוד מיני ומיני , עם סלט רענן ותערובת גרעינים מצוינת, מיץ טבעי וקפה
    בקיצור שווה !
    אוהבת מגוון
    לא אוהבת גבינה לבנה בארוחת בוקר בוקר
    עם כל הכבוד שאני משלמת בסביבות ה50 ש"ח לארוחת בוקר אני מצפה לפינוקים כמו טפנדים מעניינים , גבינת גאודהאו רוקפור
    רק אל תבואו לי עם גבינת קוטג' בבראסרי – הכי מאכזב בעולם

  33. מאת יאנה:

    זה יישמע לכם קצת הזוי, אבל הארוחת בוקר שאני הכי הכי אוהבת בעולם היא בקפה קפה בדיזנגוף סנטר.
    אכלתי בבנדיקט, וממש לא נהנתי, גם המון מקומות שהזכרתם פה…
    מה שמיוחד בקפה קפה חוץ מזה שמגישים ארוחת בוקר כל היום, שיש 2 פלטות מאוד גדולות ושונות לחלוטין זו מזו…
    יש גבינת פטה, שמנת, לבנה, טחינה, סלט טונה, סלט קצוץ אישי, פטריות, בצל מטוגן,ריבת תפוחי עץ, ממרח עגבניות מיובשות, פסטו…. ועוד ועוד ועוד…. בסיום הארוחה יש גם יוגורט תות עם קורנפלקס ושקדים לקינוח בריא :)
    הלחם מגיע טרי וח-ם!! קפה טעים ומיץ וכמובן ביצים טריות. נכון שהמיקום לא סטנדרטי אבל יש סיבה למה ביום שישי בבוקר צריך להזמין שם מקומות.. (הפוסט הזה תקף רק לקפה קפה בסנטר ולא לשום קפה קפה אחר)

  34. מאת מימי:

    יו, מה, אין פה ירושלמים?
    יש 3 מקומות מושלמים בירושלים –
    קפה קדוש – קרואסון שקדים דיאטטי (כי אחריו כבר לא נוגעים לעולם באף קרואסון אחר), וארוחות בוקר שיא הפינוק – למשל: פרנץ טוסט של בריוש, ממולא בגבינת רוקפור, ועליו ביצה עלומה ורוטב פרמזן עם סלט שורשים בצד. יאמ.
    קפה מזרחי בשוק – הכי אוירה, הקפה הכי טוב, ופינוקים.
    וקפה קאלו בדרך בית לחם – ארוחות בוקר נדיבות, מיוחדות, וטעימות
    בבית ישן מהבתים המקוריים של שכונת בקעה, עם המון פרימוסים ועתיקות מטבח מסביב, וגם חנות מתנות נהדרת (נישה) וירקן של יהלומים ליד.
    ואם לא בירושלים אז באמת בזהר בדשא בקיבוץ דליה. שם זה בופה, אבל הכל מוגש בקעריות קטנות, הכי טרי שיש, קוצצים ומגישים כל הזמן, ואין על השקשוקה הירוקה שלהם בעולם.

  35. מאת shoshana:

    בנדיקט המקומ הכי הכי , במשך כל היום

  36. מאת שחר:

    שכחתם את הדרום… באילת ארוחת הבוקר השווה ביותר היא ללא ספק בבית הקפה "שיבולים" ומי שיכול להרשות לעצמו שווה להיכנס גם למלון "דן" לבופה הכי עשיר וטעים בעיר.

  37. מאת מנחם:

    סעו לצפון. קרית טבעון. רק בימי שישי ( בכל מקרה תהיו בשבת מנוחה אחרי….) טאנטי באצ'י. חבל על הזמן
    פוקצ'ות קטנות, מיני מאפים איטלקיים , סלק קצוץ דק דק , גבינות , מטבלים איטלקיים , חביתות סוף הדרך , פולנטה על נקניקיות ו/או ]פטריות פורצ'יני , שוט של קמפרי , סוגי אנטי פסטי שונים.

    בקיצור – אין עוד כזה

    • מאת איילת:

      בטבעון יש גם את זבולון 1 שהיא מסעדה רק של ארוחות בוקר מכל העולמות. טעים!!!

  38. מאת חנה:

    קפה קפה ראשל"צ סניף בקר
    ארוחת בוקר מצוינת שירות אדיב מקום נעים וכייפי
    מומלץ

  39. מאת דינה:

    משהו על הים (ת"א)כמו חצר גןלדמן (אצל פיני בחצר לשעבר ) שהנוף הוא כבר חצי ארוחה…וכמובן טאטי ואסתר ביהוד …אפילו לסכום יש שם טעם מיוחד :)

  40. מאת גיורא:

    לא הדיוק איפה, יותר מה ואיך בענייני ביצה עין…
    חזאנו לפני כמה ימים מה"היילנדס" של סקוטלנד ושם, בכל בוקר נמסתי מחדש מה"עין" המדוייקת שבצלחת – עם בייקון מושלם ליד, אבל הביצה עצמה היתה כל ההיפך (והמושלם) שאפשר מאלה השרופות והשטוחות שבישראל. חקרנו BB אחד אחרי השני והנה מה ששווה לכם לנסות בכדי להבין, לפי סדר ההבדלים בהכנה לעומת פשוטי-עם כמוני:
    1) ביצי משק שלא עברו קרור! לא בחנות ולא בבית
    2) במחבת פתוחה, לא גדולה מידי ובלי לכסות!
    3) מנה נדיבה של שמן צמחים (חמניות, עבד לי גם עם שמן זית)
    4) מחממים על אש בינונית את השמן, יוצקים את הביצה, ומיד כשהחלבון מתחיל להתקרש – לוקחים בכף קצת מהשמן החם שבשולי הביצה ויוצקים ממנו על החלמון – על כל שטחו. ככה עוד פעמיים-שלוש עד שהלבן התקשה כולו והצהוב? מדוייק-מדוייק וטעים-טעים…
    ובאופן מפתיע, התוצאה איננה טובלת ואיננה מרגישה כמו שומן!
    אם לי זה הצליח בפעם הראשונה אז זה יצליח גם לכם, ואם לא אז תגידו – אתן לכם כתובת בסקוטלנד כדי לקפוץ ולטעום בעצמכם :)

  41. מאת עדי:

    יש כאן המון מסעדות שכבר לא קיימות – חבל, תעדכנו את הרשימות שלכם ואל תפרסמו רשימות ישנות.

    תודה

השארת תגובה