גלויה שלישית מהונג קונג: דים סאם בסכנת הכחדה

מיסטר יו הכיר בקיומי רק כשנה וחצי אחרי שהתחלתי לפקוד את המסעדה שלו יום יום בצהריים. זה לא שהיו הרבה זרים במסעדה שלו. לא, לא. זרים אוהבים שנחמדים אליהם, אוהבים גינונים, ומיסטר יו לא אוהב להיות נחמד והוא גם לא יודע. כשהוא נחמד זה יוצא כל כך מעפן שכבר עדיף שהוא יהיה הרגזן והקוטר שהוא. רוב האנשים שאכלו אצל מיסטר יו היו קבועים, הוא הכיר את כולם והיה לא נחמד אליהם שנים ארוכות באופן קבוע. אני לא זוכרת מתי הוא החליט להכיר בקיומי ולמה, אבל יום אחד הוא פתח את סגור ליבו, מניח לדים סאם שלי להתקרר, כי לא נעים ללעוס כשמישהו שופך את הלב מולך. כשמיסטר יו חדל מלדבר על עצמו ופנה לצרוח על המלצרים, הוא כמובן לא שכח לחייב אותי על הארוחה מחיר מלא. לי לא היה אכפת, כי יותר משהייתי סאקרית של אוכל, והייתי, רדפתי אחרי סיפורים של אחרים והצצות לחיים שלהם.

מיסטר יו קיטר על הכל. על אשתו העצלנית שיושבת מול הטלוויזיה מהבוקר עד הערב ואוכלת חטיפים אמריקאים ושוקולד. ׳היא שמנה כמו חזירה׳ מיסטר יו היה מנפח את לחייו וממלא אותן אוויר, מתעלם מזה שאני באותו מצב של אשתו ושגם אני מכורה לקיטקט וג׳רי ספרינגר. אחר כך הוא היה מתלונן על הבנות שלו שבחרו בעלים מהמרים שגומרים את כל המשכורת על סוסים, אחר כך הוא עבר לממשלה ובסוף הוא היה מקנח בתלונות על צוות המטבח. ׳הצעירים של היום כבר לא רוצים לעבוד בעבודות שחורות. הם רוצים לשבת להם במשרד ולגדל את ציפורן הזרת. ואני תקוע פה עם להקה של זקנות עיוורות וחירשות שכל יום אחת מהן מתפגרת ואין מי שיקפל דים סאם. וכולם אוהבים דים סאם, תאמיני לי. אין אחד שלא אוהב דים סאם׳ מיסטר יו היה טופח בחוזקה על כירסו. ׳את תראי, מאדאם נ-מה, בסוף ימציאו מכונה שתקפל ואני אשחרר לחופשי את כל המסכנות מהמטבח…׳ מיסטר יו נאנח ומחה את מצחו במטפחת, מניד בראשו אל פסל אל המטבח שעמד בפתח המסעדה, שותף לכל צרותיו והיחיד שמבין אותו באמת.

Tim Ho Wan: ידיים עמלות ומלצריות עצבניות

מסתבר שמישהו שמע את שוועתו של מיסטר יו והמציא מכונת דים סאם שתקפל ותמלא כיסונים בלי להיות חולה, לבקש חופשה או להתלונן על כאבי גב ורגליים. מכונות הדים סאם מחליפות את בני האדם כי העולם נכבש בקסם הכיסונים הקטנטנים, אבל אף אחד לא מוכן לעבוד בשבילם כל כך קשה. בשביל דים סאם מעשי ידי אדם נצטרך לשלם בעוד מספר שנים לא רב הרבה מאד כסף, אם ישארו אנשים שיהיו בקיאים בתורת הקיפולים וירצו לעמוד מעל לסירים המהבילים במקום לשייף ציפורניים באיזה משרד פינתי.

הממלכה של Tim Ho Wan עדיין מחזיקה בצוות מקפלים מיומן ועמלני. יש להם כוכב מישלן ותמורת כמאה שקלים תוכלו לאכול מגוון רחב מאד מהתפריט. טים הו וואן היה שף הדים סאם של מלון הפור סיזנס בהונג קונג. יום אחד הוא פרש והקים אימפריית מסעדות דים סאם שאנשים עומדים עבורם בתור שעות ארוכות. הדים סאם מצויין, עטור כוכב מישלן ומצדיק את התור. המלצריות לא נחמדות, ועושות פרצוף עסוק גם כשאין להן שום דבר לעשות. יש תפריט באנגלית, אבל סביר להניח שתטעו פה ודם. תאלצו לסמוך על החושים שלכם או על טוב ליבם של היושבים לצידכם. אבל מטעויות יוצאים בעיקר דברים טובים. פשוט תנסו, הטעויות פה לא יקרות. מקסימום תקבלו לשולחן כפות רגלי תרנגולת ולא לחמניות באו ממולאות בחזיר מתוק.

IMG_0344

IMG_0345

IMG_0351

IMG_0356

IMG_0357

IMG_0359

IMG_0362



Kau Kee – תור ארוך כמו איטריה

שעת צהריים בהונג קונג. זה החורף הקר ביותר מזה שלושים שנה, אבל זה לא מקצר את התור המשתרך מול קאו הו ולו באדם אחד. להיפך. הגשם היורד והטמפרטורות שצנחו עשו חשק למרק איטריות מהביל והתור מול קאו הו נראה כמו איטריה ארוכה, סגולה לחיים ארוכים ושופעים לבעלים.

אחרי המתנה של עשרים דקות אנחנו מגיעים למרק המיוחל. מתיישבים בשולחן עם זרים ואוכלים מרק עם ציר בשר נפלא ועשיר, אטריות ביצים או אורז וחתיכות בשר. מרק שמשכיח כל תחלוא ומכאוב, מרק כמו שהרופא רשם. יש גם מרק קארי עם אטריות ובשר שומני, הוא נראה די נורא, אבל הוא טעים וממכר. אני מציעה שתזמינו את שני המרקים. לא תתחרטו. זול ומשביע כמו שמרק איטריות צריך להיות.

unnamed-(12)unnamed-(7)2-soups



Yut Lok roast goose – האווז שהטיל כוכב מישלן

אל יאט לוק אנחנו מגיעים בסביבות השעה עשר. שעה הגיונית לארוחת בוקר לגיטימית. את פנינו מקבלות מלצריות אדישות שבקושי מרימות את ראשן מעל קערות גדושות במרק ובכפות רגליי תרנגולת. עינהן נעוצות בטלנובלה סינית והן מרוויחות זמן יקר של שקט לפני שהמסעדה הקטנה תתמלא בסועדים. אחת מהן מגלה אכפתיות שיא ובמחווה ראש היא מצביעה על תפריט באנגלית שתלוי לנו מעל הראש. היא חותמת את פניה במבע שאומר ׳עכשיו תסתדרו׳. אנחנו בוחרים באטריות עם אווז מוזהב ובמרק כיסונים.

המלצרית האיכפתית שסיימה בדיוק לאכול את המרק שלה, מוחה את ידיה בסינור ומניחה לפנינו את שתי המנות. תוך דקות המסעדה מתמלאת בסינים ממהרים שבאו לחטוף מרק איטריות מוזהב ומשביע לארוחת הבוקר. האמת שאחרי כמה ימים בהם אכלנו מרקי איטריות או כיסונים לארוחת הבוקר אנחנו מבינים שמיליארד סינים לא טועים. זו ארוחה ששולחת אותך ליום עמל הכי נכון, שבע, לא כבד מידי ומאושר בחלקך.

IMG_0542

unnamed-(17)

IMG_0541

IMG_0537

זו מסעדה נהדרת. היא אמיתית, כנה, זולה ולא התקלקלה בעקבות כוכב המישלן שנחת עליהם. רוצו.

את מיסטר יו לא ראיתי וכנראה לא אראה. אני מקווה שהוא וצוות המקפלות שלו חיים בבריאות טובה ובקיטורים הרגילים, שיש לו מספיק כסף לשרוף על סוסים גם כשהוא אומר שאין, שהממשלה עדיין חרא בעיניו ושגם אשתו לא משהו. כל אחד יודע, סיני מקטר הוא סיני שמח. תשאלו את אל המטבח.



לכל הגלויות:



גלויה-1

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת יצחק כהן:

    אנא, כתובות המסעדות שפורסמו בפוסט התשיעי – דים סאם בסכנת הכחדה.
    תודה…

השארת תגובה