בואו איתנו למסע אוכל סביב העולם

60

60 זה שום דבר החדש.
אף אחד לא ישכנע אותי אחרת.
כשהייתי בן 40 שכנעתם אותי ש 40 זה ה 30 החדש, וכשהגעתי לגיל 50, מספר שבגיל 30 נראה לי שייך למתים מהלכים, הסכמתי להיות משוכנע שהוא הפך ל 40 החדש.

אבל 60? זה כלום החדש. נקודה.

לכן קיבלתי שתי החלטות:

1. לחגוג שוב יומולדת 50, ולחיות מחדש את העשור האחרון, הפעם עם הרבה יותר נסיון. ובעוד עשר שנים בכלל לא אכפת לי להיות בן 70.

2. לפנק את עצמי בטיול אוכל סביב העולם.
כן, מה ששמעתם, זה מה שאני הכי אוהב לעשות ואני לא יכול לחשוב על הזדמנות טובה יותר להגשים את החלום. בהתחלה פינטזתי על סיבוב של שנה שלמה עם עצירות של חודש בכל מקום, אבל לאחר משא ומתן עם עצמי החלטנו להתפשר על חודשיים. והחלטנו גם שאם יהיה טוב, נעשה בפעם הבאה אחד של שנה.

אז אם את או אתה אוהבים אוכל, אוהבים לטייל, ובעיקר, אוהבים את עצמכם, אני מזמין אותך להצטרף אלי.

טוב לא רק אלי,
אלינו. כי גם נעמה באה.
ואלו חדשות ממש טובות לכולם, כי ביקום כולו אין אדם שאני אוהב יותר לאכול איתו מאשר עם סו-אלן. וזה חוץ מהעובדה שהיא גם מצלמת וכותבת יותר טוב ממני.

ומה נכתוב?

גלויות.

פוסטים יומיומיים עם מעט טקסט והרבה תמונות ובהם נספר אך ורק על המקומות ששווה לגזור ולשמור. רק עליהם.
נספר גם איך מארגנים טיול כזה (המון עבודה והכנה מוקדמת), ניתן טיפים על איך מתארגנים על כרטיס טיסה, ואיך נשארים במיטב המלונות בעולם ומשלמים חצי מחיר.


ואיך עוקבים אחרי המסע הזה?

ממלאים פרטים כאן:

ואם יש לכם חשבון אינסטגרם, כדאי לכם לעקוב אחרי naamapeled@ ו dudi_califa@



אז לאן נוסעים?

בנגקוק

לא איים, לא בטן גב ולא בטיח. רק בנגקוק נטו, ומגובה הרחוב והטוק טוקים שלה. שווקי היום ושווקי הלילה. הנייחים והצפים. את בנגקוק נעשה עם האנומן אספלר שגר שם כבר יותר מ 30 שנה ומכיר כל חור כל מסעדה וכל דוכן ברחוב. האנומן אהובי שמבשל ומצלם בעצמו וכותב עליה כאן.

לבנגקוק אנחנו מגיעים חמושים בהמלצות מאהרוני, ניר הרפז, יריב מלילי, לילך רווה ובעיקר ממארק וויין (Mark Wein) האגדי (לחצו על התמונה לגלות מי הוא)

Soft Shell Crab Curry – Mark Wiens

האנוי.

כי אף פעם לא היינו. אז למרות כל מה ששמענו על הכפרים ועל השבטים ועל הנופים, נעשה האנוי נטו. 5 ימים של אוכל ללא הפרעה. אותנו זה מרגש.

Pho as it should be

סינגפור

כי לא היינו כבר יותר מעשר שנים והתגעגענו, אבל גם כדי סוף סוף לפגוש את קרני תומר, האשה והאגדה שמתמחה בסיורים קולינרים בעיר המחברת את המטבחים של אינדונזיה-מלזיה לאלו של תאילנד וסין.

Black Pepper Crab

הונג קונג

כי מיום שהכרתי את נעמה שגרה שם במשך שלוש שנים לא הפסקנו לפנטז על איך יהיה כשנבקר שם יחד, וכי שם נוכל לאכול דים סאם מהבוקר עד הערב.

דים סאם עם 3 כוכבי מישלן

טוקיו

כי מיום שהכרתי את נעמה רציתי לקחת אותה לעיר המשוגעת הזו בה חייתי 3 שנים לפני 25 שנה. וכי חלק מהחברים שהיו לי אז בעבודה הפכו בינתיים ל'ראשי העיר'.

"מה תרצה לאכול?" שאל אותי אחד מהם.

"רק ראמן, וסושי, ואונאגי, וטמפורה, וסטייקים. את הסטייקים הכי טובים בעולם…"

אין בעיה הוא אמר, וזו רק דוגמא לאחת מהמסעדות שהוא הזמין עבורנו:

סידני

כי תמיד רציתי ותמיד זה היה רחוק מידי, אבל עכשיו יש את את Noma Australia.
בעוד פחות מחודש רנה רדזפי, שהעביר את כל הצוות והמטבח של נומה לסידני, יפתח את מסעדת הפופ אפ הכי מפורסמת בעולם (כל המקומות ל 100 הימים שהמסעדה תהיה פתוחה נרכשו בתשלום מראש תוך 3 דקות). אותנו מעניין לראות איך רנה, שמטבחו מבוסס על גאונות בתנאים של מחסור, יתמודד עם שפע חומרי הגלם המעולים שהיבשת האוסטרלית מציעה.

לעבוד עם חומרי גלם אוסטרליים

לוס אנג'לס

כי יוץ גר שם ותמיד אני מבטיח שאבוא לבקר ולא מקיים.
וגם כי הוא הבטיח להכיר לי את הסצנה הקולינרית המטורפת של החוף המערבי.

n Naka

ניו יורק

כי ניו יורק היא הבית של יואל וג'ונו, הילדים שלי.
וכי את ניו יורק אני הכי אוהב בעולם. וכי בניו יורק יש את האוכל הכי טוב בעולם. להמשיך?


המליצו לחברים


לכל הגלויות:



גלויה-1

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת בוקי גרינברג:

    דודינקא,נשמע מזה טעים ומרתק!
    רק שאבין; אתה ונעמה לבד או שמצטרפים אליכם חברי שולחן? ואכן לחודשיים רצופים שמתחילים ברביעי הקרוב?

  2. מאת עידו:

    וואו נראה חלום!! כמה קנאה..

    דודי מארק ווינס העלה בדיוק סרטון של שאוורמה בבנגקוק ואמר שטס לאיסטנבול השנה, אני בטוח שהוא ישמח לטיפים של מומחה כמוך..
    http://youtu.be/udg9siaB_NY

  3. מאת מנשה:

    חייב להגיד שזה אחד המהלכים המעולים שיכולתם לחשוב עליהם. אני כותב את זה בראייה לאחור קצרה, אחרי שכבר כתבתם שני פוסיטם מבנגקוק, וזה מוסיף כל כך הרבה עניין וצבע שזה מדהים. נהדר.

  4. […] חובקי עולם של דודי ונעמה. מי שלא מכיר, אפשר לראות פרטים כאן .כרגע הם ביפן וצילומי האוכל האחרונים עשו חשק עז למרק […]

השארת תגובה לעידו