מסעדות, מעדניות ועוד אוצרות קולינריים ששווה להכיר בסביבות רחוב איסטיקלל באיסטנבול

999

אין ביקור באיסטנבול אהובתנו שלא מתחיל באיזור איסטיקלל. אולי זה בגלל שאנחנו ילדים מנומסים ואין פעם שאנחנו לא נוחתים וישר הולכים ל׳אמא׳ המשופמת שלנו בשאהין לוקנטסי, כדי להגיד שלום ולאכול יפה יפה מהצלחת, חציל ממולא בשר, מרק כופתאות צח, אורז עם שעועית ולקינוח סוטלאץ׳, פודינג אורז מתוק בחלב.

0

אחרי שעשינו צ׳ק על הביקור בשאהין אנחנו פנויים להמשיך ולחקור את המחוזות הפלא והטעם של איסטנבול וזאתי, מפתיעה בכל פעם מחדש. מראה עוד פן ומגישה עוד מאכל ממכר חדש, כי בשבילה זה כמו להחליף שמלה. הכל יפה עליה.

Hayvore- מלכת הים השחור

hayvore istanbul
לפני כשלש שנים פתח איש צעיר לוקנטסי נפלאה שמציגה את מטעמי הבית שלו, שעל גדות הים השחור. במטבח מבשלת אשה מבוגרת ומוציאה תחת ידיה כיסוני מנטי עדינים ממולאים בבשר, מאפה חצילים עם עגבניות ופלפלים וכמובן עם בשר כבש, נזידי ירקות שמזכירים גיבץ׳ בלקני, מאפה אורז עטוף לפלא בדגי אנשובי, אטריות תוצרת בית שעורבבו עם גבינה מלוחה, תבשיל שעועית ירוקה ושעועית יבשה, בורגול, כופתאות בשר עם תפוחי אדמה ועוד ועוד.

hayvore istanbul

hayvore istanbul

את פרי עמלה של הבשלנית המוכשרת תוכלו למצוא בויטרינה רחבת ידיים בפתח המסעדה. זה בעצם התפריט של המסעדה והוא משתנה מדי יום לפי המצאי בשוק ולפי העונה. לא תמצאו פה פירות וירקות שלא בעונה וכמה כייף להתגעגע חודשים ארוכים לארטישוק ולחכות שתגיע כבר העונה.

hayvore istanbul

בניגוד למטבח הטורקי ששנים ארוכות התעלם מדגת הים, במטבחי הים השחור יש שימוש רב בדגים ובקמח תירס. על כל שולחן מונחת סלסלה ובה לחם תירס גס שהוא חלק בלתי נפרד מהתפריט היומי של תושבי האיזור.

9

חוץ מבשלנית מופלאה יש במסעדה גם אופה עסוק שמכין לחם שטוח ושמנמן שסוחב יפה את הרטבים וגם פידה, בצק שמרים ממולא בגבינה ובביצה. הוא מזכיר את החצ׳פורי הגאורגי וגם את הפיתה והפיצה. לכו תתווכחו עכשיו מי היה הראשון בעולם שהלביש על בצק השמרים את הגבינה. ובעצם, למי אכפת? שאחד יקח מהשני. העיקר שטעים…

אז איך מגיעים?

הדרך הקלה: במעלה סימטא שמול חנות האיפור מאק MAC

Kuloğlu Mh., Turnacıbaşı Sok. No:4,
טלפון:+90 212 245 7501
שעות פתיחה:
פתוח היום · 7:30–23:00

Köfteci Hüseyin בית הכופתאות של חוסיין – קציצות הבשר הכי הכי

2

את הכופתאות המעולות של חוסיין אתם חייבים לנסות. מסעדה קטנה, עם שולחנות ארוכים בסגנון ה׳גומרים הולכים׳. איש שרירי ומקועקע הופך קציצות עגלגלות וממכרות על הגריל. מדברים פה מעט מאד אנגלית, אבל לא באמת צריך, כי כאן הגריל לא מפסיק לומר את דברו.

בחוסיין כופתסי (בית הקציצות של חוסיין) יש רק שתי מנות. מנת סלט שמכילה ירקות טריים ושעועית ומנת קציצות טלה שקנתה לה חסידים רבים שמתחילים איתה את היום או סוגרים איתה את היום בדרך לשנת צהריים מפנקת.

4

עלי, החבר שלנו מזובייר, הסביר לי שאחד מהחוקים הלא כתובים של ׳כופתסי׳ טוב הוא שעל המקום להיות מלא סועדים כל היום ולהסגר בשעות הצהריים המאוחרות. פתוח בכל יום, פרט לחגים ולחודש הראמדן בין השעות 11-15 בצהריים וזהו. ברגע שנגמרת מסת הקציצות המדויקת ורוויית שומן הכבש, סוגרים את המסעדה הקטנה.

1

אנשים שפויים יאכלו אותם לארוחת צהריים הגיונית ומאוזנת בתוך לחם רך עם קצת עגבניות ובצלים צלויים ורוטב חריף. אם אתם כמונו, תתייחסו לכופתאות כאל מרענן חיך לפני או אחרי ארוחת הצהריים ובשום אופן לא תוותרו עליהן. זול, טעים וממכר.

כתובת: Köfteci Hüseyin Şht. Muhtar, 34435 İstanbul

אוץ׳ ילדיז שקרלמה – האוצרות המתוקים של פרידון

11111

כשאני נכנסת לחנות הממתקים של פרידון שבשוק הדגים, אני שוכחת באחת בת כמה אני ובאיזו שנה על ציר הזמן כל ההתרחשות הזו מתקיימת. פרידון, איש זקוף, שירש את החנות המתוקה מאביו, יושב מאחורי הקופה ומקבל בחיוך את כל הילדים הגדולים שבאים ל׳בית הטורקי של עמי ותמי׳.

תמצאו אצלו ריבות ומרקחות בכדים גדולים של נחושת, חלבה של קיץ על בסיס שקדים ודבש וגם חלבה רגילה, מרציפנים, סוכריות ג׳לי נפלאות שממש מרגישים בהן את טעם הפרי, סוכריות דרז׳ה בצנצנות ענק, בצק יופקה שמכינים במקום, עוגיות, ערמונים מסוכרים, רחת לוקום משובח וגם ריבה לבנה שהמקור שלה הוא יהודי ספרדי ואיתה שוברים את צום יום כיפור.

14

לכו לשם וקחו איתכם הביתה סוכריות ג׳ולה בטעמי פירות, חלבה של קיץ וריבות בצנצנת. אלה מתנות שקשה להשאר אליהן אדישים.

כתובת: duduodaları sk. no;7 ,balıkpazarı,beyoğlu

לאתר האינטרנט שלהם, לחצו כאן.

לקרדה – דגי התפנוקים של אחמט

11

מי ששלח אותנו לחנות של אחמט, איש הלקרדה, היה פרידוןמהממתקים. שאלנו אותו איפה הוא קונה את הלקרדה שלו והוא הצביע על קצה הסימטא קיווץ את שפתיו ונשק לקצות אצבעותיו. ׳זו לא לקרדה, זה ממתק מהים׳ הוא אמר בצרפתית וישר הבנו שמדובר באיש שמבין ענין. די לראות באיזה טעמים הוא מקיף את עצמו יום יום שעה שעה.

13

12

הדבר הראשון שרואים זה שאחמט הוא לקרדה מפונקת בעצמו. הוא ורדרד ושמנמן, מבריק משמחה ויש לו חיוך של הבודהא המאושר ואשה צעירה מהפיליפינים שמשחקת איתו קלפים כשאין לקוחות. הלקרדה של אחמט היא באמת ממתק. עשויה דג בוניטו, בשרני וענוג, משומרת במלח ועדיין לא מאבדת את עמוד השדרה שלה ואת טעמיה הטבעיים.

6666

היא נפלאה על לחם שחור עם קרם פרש ובצל סגול ואם אין לכם קרם פרש, גם חמאה או שמנת של פעם יצלחו. המחיר הוא בערך 70 לירות טורקיות לקילו ואל תבקשו הנחות. אחמט יעשה לכם פרצוף עשוק, שעושה לו קמטים ולא מחמיא לו לעור הפנים. שלמו מה שהוא מבקש, זה מוצדק. בחיי.

כתובת: שוק הדגים ליד איסטיקלל, מול חנות הפירות. אפשר להראות תמונה של אחמט ויובילו אתכם אליו.

עוד מסעדות מומלצות באיזור איסטיקלל באיסטנבול:

זובייר – הפיטר לוגר של הכבשים

שאהין לוקנטסי – האמא המשופמת שלנו באיסטנבול

יני לוקנטה – מטבח טורקי בלבוש מעודכן

האינסטגרם של דודי כליפא

האינסטגרם של נעמה פלד

קטגוריות:: איסטנבולהמזלג המעופףכללינעמה פלד

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת chen:

    האם בטוח להיסתובב הטורקיה אחריי המהומות והפיגועים?

  2. מאת דליה:

    איפה קונים לקרדה בתל אביב?

  3. מאת רוני:

    עדיין בטוח להסתובב שם כי זה נראה מדהים וחבל שהיחסים ככה נהרסו והתמסמסו לנו בין האצבעות

השארת תגובה