תחת זיו כוכב מישלן: אלקימיה

דברים שאני רוצה שיקרו לי שוב. אני ואתה יושבים באלקימיה, מול מנת אפונת גינה טריה. אחת שלי ואחת שלך. נאכל את האפונים, אחד אחד במזלג. לאט לאט, בסבלנות, וכל הזמן נגיד אחת לשניה ׳איזה שיחוק' בין לבין. אחר כך נזמין עוד מנה כזו ואולי עוד אחת, כי אנחנו מפריזים, זה מה שאנחנו ולא אכפת לנו בכלל, זה מה שהופך את הנשמות שלנו לתאומות. ההבנה השקטה הזו. זה לא הרבה לבקש נכון? אז בבקשה בבקשה שזה יקרה.

גזר

אחרי שיישרנו קו, היינו מדוייקים וביקשנו בדיוק בדיוק את מה שבא לנו, אפשר לעבור לשאר הדברים.

אל המסעדה של השף ג׳ורדי וילה, שלח אותנו אוריאול רובירה מאל קאסלס. היות שמדובר באיש מוכשר כל כך, אוריאול הוא לגמרי האדם לקחת ממנו המלצות. אם הוא אוכל כמו שהוא מבשל, שיחקנו אותה! וכך היה.

רישמו לעצמכם עצירת חובה בברצלונה, ממש כמו השכנה שלה, לה סגרדה פמיליה של גאודי, ואם אתם גרגרנים שמה שמענין אתכם זה אוכל, אז אולי יותר. בדקנו שהכנסיה של גאודי לא עושה קולות של להיות גמורה בחיים, עולם כמנהגו נוהג, הכל בסדר והכנסיה עדיין מלאה פיגומים ובנאים שנתלים על הצריחים והמשכנו לאלקימיה. עבודות בניה עושות אותנו רעבים מאד.

באלקימיה אפשר ללכת במספר מסלולים, אבל נדמה שאי אפשר לטעות. אם לא מתחשק לכם לבחור, לכו על ארוחת טעימות שכוללת מנות עונתיות משתנות וראינו שרוב השולחנות הזמינו אותה.

אם אתם ממהרים, בחרו בעיסקית ואם אתם כמונו וזמנכם ותיאבונכם בידכם, אתם אוהבים לבחור לבד ולא אוהבים תכתיבים, בקשו תפריט ושילפו משם את מה שמתחשק לכם. בארוחת טעימות מוכתבת מראש אנחנו מוצאים תמיד מנה שתופסת נפח ושהיא בזבוז זמן.

בקיצור, בחרנו לבד והרי המצעד:

פתחנו בשוט שהוא התמצית של ברצלונה. מי עגבניות, שמן זית ופרוסה דקה של נקניק. פגשנו את הפתיח הזה גם אצל אוריאול באלס קאסלס, שמחנו לפגוש בו שוב.

טוסטונים עם טפנד זיתים אדומים ואנשובי מסאן סבסטיאן. ביס מושלם לכל אחד מאיתנו.

אנצובי

רביולי ללא בצק, עשוי עלה סלרי דקיק במילוי גבינה ושרימפס. אנחנו מתים על פסטה וקשה לפתות אותנו בתחליפים ובכל זאת, כל כל רענן, טרי ומדוייק. השרימפס בשרניים, הגבינה משמחת. כמעט חתמנו על גמילה מגלוטן, אבל רק כמעט.

רביולי

אפונים. אם יהיה לכם מזל תבקרו בברצלונה באביב ואז יונח מולכם אשכול אפונים נושא בשורה, כאילו הייתם המרגלים, ותוכלו לספר לכולם על הארץ המובטחת ממנה גורשו היהודים ואליה בוא יבואו בחגים. אני הכי אוהבת אפונים טריים, קטנטנים, שלא חוצץ בינם לביני כלום. לדבר מושלם כזה, פשע להוסיף משהו. אוף! בא לי שוב ושוב ושוב!

אפונה

הטוב שבמרק הבצל. לחם ספוג נוזל רב טעם עם הר של כמהין, ביצה וגבינה. מוריד הגשם חגג על המנה הנפלאה הזו לבד, כי אני בעוונותיי לא חובבת ביצים. אף אחד לא מושלם וגם אני לא, אבל מוריד הגשם נשבע שזו היתה מנה מושלמת ואנחנו נאמין לו. הוא איש שמבין בטוב, בדרך כלל.

מרק-בצל

לנגוסטין בימת אורז עם זעפרן. קלדוסו, הגירסא הקטלונית לפאיה. יותר נוזלי ועדיין מלא טעם.

לנגוסטין

יונה בת זונה, מושלמת שאין לתאר באותות ומופתים, בליוויית שזיפים ורוטב ציר יונה במי אנשובי. זו על בטוח היתה יונת שלום, שנצלתה מחוסר ענין לציבור, היא היתה טעימה כמו השלום ויפה כמו החיוך של סאדאת.

יונה

ולקינוח, חגיגה של מרקמים וטעמים. בננה אפויה עם גלידת קפה, רוטב לימון ו׳טיפסי קייק׳, עוגה אלכוהולית.

בננה

ולקינוח הקינוח, כדורי מקפא פסיפלורה, מצופים שוקולד לבן. כל כך ממכרים שביקשנו וקיבלנו שתי מנות. אנחנו כנראה לא היחידים שמבקשים, המלצרית המקסימה ציחקקה לעצמה בהבנה.

ק2

עכשיו תשמעו, יכול להיות שתגיעו לאלקימיה ושום דבר ממה שסיפרנו לא יהיה בתפריט. ככה זה במטבח עונתי. זה מצער, אין ספק, בעיקר אותנו, מראש, כי אתם תאכלו דברים אחרים, לא פחות טעימים ובטח תצלמו ואנחנו נקנא וכשאנחנו נחזור, זה יהיה כבר בעונה אחרת ושוב לא נמצא את מה שאתם אכלתם ואז אתם תחזרו ו… די! או שמישהו מביא לכאן אשכול אפונים או שתכינו לי סנדוויץ׳. כל זה עשה אותי מאד רעבה.

אה, כמה? כל זה עלה לנו 160 יורו לזוג. יש כל מיני מסלולים, זולים יותר ופחות. אנחנו הרגשנו ששיחקנו אותה.


Alkimia

Carrer de la Indústria, 79, 08025 Barcelona

932-076115


ניתן למצוא את כל ההמלצות לברצלונה בלחיצה על כפתור 'חו"ל' באפליקציית בייגלה

קטגוריות:: Featuredברצלונההמזלג המעופף

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מנשה יסילביץ':

    נראה מרשים מאוד, אבל שאלה אחת – מה העניין של מנות קטנות במסעדות כאלו? הרי זו לא קמצנות, אז למה לא לתת בנדיבות? אנשים משלמים כסף רב במסעדות יוקרה ומקבלים מעט מאוד יחסית, במיוחד במנות הראשונות

  2. מאת אריאל מרגלית:

    שלום נעמה
    אני מחפש ליצור קשר עם אביך – מנחם. מכיר אותו מעבודה משותפת בטרבינול.
    נא דאגי לקשר ביננו
    תודה

  3. מאת אור:

    שמחה שאתם נהנים כל כך מהחיים.
    לצערי יש לי רק תואר שלישי [ וגם ילדים ] ואין בקרבתי אף מוריד גשם…

    אמשיך לעבוד[ולהנות] לפרנסתי.

השארת תגובה לאריאל מרגלית