מתכון לפולנטה תירס של מסעדת טופולינו בירושלים

רועי הוא האיש הכי חשוב בבוקר שלי, ככה זה כבר חצי שנה בערך. הוא חשוב גם בגלל הקפה שהוא מכין לי בכל בוקר וגם ובגלל החיוך שלו, שתמיד שם בשבילי. איך את יכולה להרשות לעצמך להיות הכי הפוכה ביקום, כשיש איש אחד שחושב שאת נסיכה, גם כשאת באה לסטריטס דיזנגוף בקוקיות, כשמזמן חצית את הארבעים?

11015163_10206180632137415_538902295_n

ולמה אני מספרת לכם את כל זה?
א. כדי שתעזרו לרועי לקנות טוסטוס.
ב. כדי שגם לכם יהיה בוקר טוב ויהיה מישהו שיקרא לכם נסיך/ נסיכה/מלך/נמר
ג. בגלל הפולנטה של טופולינו

יום אחד רועי חוזר מירושלים-עיר-הקודש ובמקום להקדיש את הבוקר שלו לכמה שאני מהממת, או לעמוד מחוץ לסטריטס ולשדל אנשים להכנס, כאילו יש לו מסעדה בטבריה, הוא לא הפסיק לדבר על הפולנטה שהוא אכל בטופולינו.

1

'טוב, תראה את הפלא' אני מבקשת ממנו אחרי שהוא מבשל לי את המוח טוב טוב והופך את מה שנשאר ממנו לדייסה. 'הנה, תראי' הוא תוקע לי את האייפון שלו באישון כדי שאני אראה את הצלחת הריקה שהוא צילם, כי התאפקות היא לא הצד החזק שלו. 'צלחת ומזלג. תודה באמת, אני מתרעמת. 'תשיגי לי את המתכון, אם לא תשיגי בריסטה חדש' הוא אומר ואני מקיימת, כי מי עוד יקרא לי נסיכה מקצה הרחוב?

מתכון: פולנטה תירס של מסעדת טופולינו בירושלים

חומרים לקבלת קילו פולנטה: (6 מנות בערך)

3 קילו תירס טרי
50 גרם חמאה
3 כפות פרמזן מגורר

וכך עושים:
1. חורצים את גרעיני התירס שעדיין על הקלח בסכין.

4
2. מסירים את גרעיני התירס בסכין מן הקלח.

3. מעבירים את הגרעינים במולן.

6
4. טוחנים בעזרת טוחן ידני.

5
5. מבשלים תוך כדי ערבוב עם מעט חלב או מים עד שהתערובת סמיכה וחלקה.

6. מוסיפים חמאה ופרמז'ן מערבבים ומגישים עם תוספת שאתם אוהבים.

3

הפולנטה סובלת הכל. היא אוהבת ראגו פטריות, ביצה, בשר, דג וכל דבר שתלבישו עליה. יאללה, נסו את זה בבית.

ואם אין לכם כוח לנסות את זה בבית, או לחכות שיהיה תירס טוב בשוק, פשוט קחו את האוטו וסעו לטופולינו בירושלים. היא באמת יהלום עם בעלים מיוחדים במינם.

טופולינו

מסעדת טופולינו

אגריפס 62

ירושלים

על מסעדת טופולינו תוכלו לקרא כאן

 

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםירקותכלליכשרללא גלוטןללא גלוטןמתכוני שפיםמתכוניםנעמה פלדצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת מנשה יסילביץ':

    דייסת תירס זה לא משהו שאפילו הייתי מכוון אליו אם היו שואלים אותי, אבל נראה מסקרן בטירוף. חייב לנסות. תודה!

השארת תגובה למנשה יסילביץ'