הפאפאנאש של אודטה – סופגניות גבינה רומניות

אודטה היא אלופת המטבח של אמא שלי. היא מעריצה אותה כמו ילדה שמעריצה את ג'סטין טימברלייק ושומרת מכל משמר גיזרי עיתון עם מתכונים. הם אמנם מצהיבים ומתפוררים בקצוות, אבל עדיין אפשר לראות איך בכתב הפנינים העגול שלה, היא כתבה את התאריך בו ניסתה את המתכון לראשונה.

כשיצאו המתכונים של אודטה בספרים מיד רכשנו לה אותם. אבל אמא שלי, מעדיפה את גיזרי העיתון שלה, מהם המתכונים יוצאים הכי הכי.

במטבח של אמא שלי התאזרחו ואף זכו לתואר דוקטורים של כבוד כל כך הרבה מתכוני אודטה, ובהם מג'דרה, מוס שוקולד, עוגת וניל ועוד ועוד. כי היא מלכה, האודטה הזאת והיא יודעת לעשות סדרים במטבח, כמו שהיא יודעת לעשות סדרים בראש.

אודטה, זו הזדמנות פז להגיד לך תודה על שאת הופכת את אמא שלי לכך מאושרת, ותודה על מתכונים קוצרי מחמאות.

1

פאפאנאש – סופגניות גבינה רומניות / אודטה שוורץ

חומרים:

3 אריזות גבינת "טבעון" או "טוב טעם"
4 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר (8 כפות בערך)
250 גרם קמח רגיל
1 כף תמצית וניל
1 כף חומץ
1 כפית מחוקה סודה לשתייה

כוס קמח לציפוי (לפני טיגון)

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (חוץ מהקמח לציפוי ושמן הטיגון, כמובן).

2. מחממים שמן לטיגון עמוק.

3. יוצרים עיגולים מהעיסה ומגלגלים בתוך קערה עם קמח.

4. לוחצים בעזרת האגודל שקע במרכזו של כל כדור. אל תחוררו את הסופגניה, פשוט צרו שקע "משמעותי".

5. כאשר השמן חם, אבל לא רותח, מניחים את הסופגניה בשמן. הפאפאנאש תצנח בכבדות לתחתית הסיר ואז תעלה ותצוף.

6. מטגנים על אש קטנה. כל חצי דקה הופכים את הסופגניה עד שהיא מקבלת צבע זהב מכל הכיוונים.

7. מניחים את הסופגניה על נייר סופג ומספיגים את השמן.

8. בשקע שיצרנו בכל סופגנית פאפאנאש יוצקים ריבת דובדבנים חמוצים, תות או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים וכף של שמנת חמוצה וסמיכה.

9. קוראים למי שאוהבים, מברכים את אודטה באריכות ימים ואוכלים חם!

10882097_584866574947835_5407280555308043503_n

וכמה טוב שחנוכה ויש לי תירוץ נהדר לשיר הזה:

"אי שם בלב הלילה דרוך וחרישי
אורב לי מבקש נפשי.
אבוי לו מעוקצי, ואבוי לו מדבשי
אבוי למבקש נפשי!"

(שבחי מעוז, נעמי שמר)

 עוד מתכונים שווים לחנוכה:

מקיצי – סופגניות בולגריות

לביבות כרובית מהירות הכנה

חלומיות – לביבות זוקיני וגבינת חלומי

מתכון ללביבות לפת מעלפת

מתכון ללביבות גבינה מלוחה עירקיות

קטגוריות:: אוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכללימתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםמתכונים לחנוכהנעמה פלדשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עינב:

    אלופה!

  2. מאת עדינה:

    מעולה!
    אני מוסיפה מעט סולת גם
    יש בעיה :אין ריבת דובדובנים חמוצים כמו ברומניה .

  3. מאת מנשה יסילביץ':

    אמא של גיסי עשתה פאפאנש לפני חודשיים בערך וזה היה מהדברים הכי טעימים שאכלתי בחיי…

  4. מאת עינב:

    כמה פפאנש יוצאים??

השארת תגובה