אוצר של פנאי: סרטנים ברוטב חמאה ופטרוזיליה של איל שני

האיש הזה יודע לחייך אותי. הוא יודע להפעיל את שרירי הפנים ולצייר לי חיוך מקסים, חגיגי ונדיר שלא לובשים בסתם יום של חול, כשהעננים נפרשים בשמיים והכל נראה אפור, גם מה שלא.

הוא מגיע הביתה עם שקית ענקית של סרטנים. ׳הבאתי לך מתנות מצרפתי׳ הוא מספר על החנות הנהדרת שמפירותיה הימיים אכלנו בסדנא של איל שני.

׳היום יהיו לך כמה סרטנים שתרצי ולא תצטרכי לחלוק, נאכל סרטנים עד שנתפוצץ׳ הוא מבטיח לי ארוחת ערב נהדרת מול הטלוויזיה. רק אני והוא, בגרביים וטרנינג, כמו שאני הכי אוהבת.

אני מודה, מאז אכלתי את הסרטנים המטורפים של איל בסלון לא בא לי שום דבר אחר. יכולתי לאכול אותם למנה ראשונה-שניה-קינוח. אחר כך, כמו כל דבר שהוא meant to be פגשנו אותם בסדנא שאיל שני ערך לבייגלה.

1

כולם הצטופפו סביב איל שהמתיק סודות עם זרי פטרוזיליה, ליטף מלפפונים, קרב עגבניות לשפתיו, דיבר עם ירקות בשפתם המשונה, עיסה חסילונים ומיזמז לוקוסים בכפות ידיו הגדולות. כולם גם רשמו כל מיני דברים וטיפים חשובים בפנקסים קטנים ומי שלא כתב, צילם כל תנועה.

149346_906660806013894_3734536950770317137_n

אני העדפתי לראות את הקולות. ישבתי לי על הספה בסלון, והקשבתי לאיש הזה, מרותקת, כמו שהייתי מקשיבה לתסכיתי הרדיו של "הגמד סיפורון" או ל"ניסן ורחמים משיכון ב׳".

יכולתי להקשיב לו ימים רבים. לחפש בתוכי פרשנויות והקשרים למשפטים שלו. כי ככה אני אוהבת את איל, עם הפרשנויות שלי. נדמה לי שלו זה בכלל לא מפריע. איל משלח את המשפטים שלו כמו שמשורר משלח את היצירה שלו. קחו ועשו בהם מה שבא לכם.

ועכשיו הסרטנים, הסוביניר האמיתי והחשוב מחמש השעות הללו. קבלו מתכון לאוצר. ותודה מיוחדת למוריד הגשם, הסרטנים, הסדנאות והחיוכים שהגשים לי אותו. אתה אוצר, גם!

eyal-5זה הצילום של אלכס שגם כתב כל כך יפה על הסדנא וממש כדאי לכם לקרוא

סרטנים בחמאה ופטרוזיליה

מילים ולחן: איל שני
ביצוע: דודי כליפא
קהל אוהד: אני

מצרכים לשניים רעבים:
2 קילו סרטנים
200 גרם חמאה משובחת
3-4 שיני שום חתוכות לאורכן לגזיזים
חופן פטרוזיליה קצוצה

וכך תעשו:
1. הרתיחו מים בסיר גדול עם מלא 2 כפות מלח.

2. כאשר המים רותחים שולקים את הסרטנים לחמש דקות מקסימום עד שהשריון אדום ובשרם לבן.

3. מניחים אותם במגש באופן מסודר.

10302024_906662309347077_6110251524463202713_n

4. מכינים רוטב חמאה. קוצצים 4 שיני שום לפרוסות דקות, ממיסים חמאה במחבת יחד עם השום ובערך 50 מילילטר מים מהסיר של הסרטנים. בוחשים יפה עד לקבלת אמולסיה ומוסיפים חופן של פטרוזיליה קצוצה.

3

5. מוזגים את הרוטב על הסרטנים ו… אוכלים, לאט, בריכוז ובסבלנות. סרטנים זה אוכל של פנאי, אם אין לכם זמן, תחטפו סנדוויץ'.

2

היה לנו אוצר סמוי של פנאי
עדין כאוויר הבוקר
פנאי של סיפורים, דמעות, נשיקות וחגים.
פנאי של אמא, פנאי של סבתא והדודות.
יושבות בנחת בסירה של זיו
שטות אט אט בדוגית השלום
עם הירח
ועם המזלות.

(מילים: זלדה לחן: חיים ברקני)

לאלבום הסדנא שצילם תמוז רחמן לחצו כאן

בואו לטייל ולאכול איתי. הצטרפו לאינסטגרם של נעמה פלד.

להצטרפות לאינסטגרם של דודי כליפא, לחצו כאן.

 

קטגוריות:: Featuredדגיםכלליללא גלוטןמסעדותמתכוני שפיםמתכוניםנעמה פלדפירות יםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שימרי:

    מתי תהיה עוד סדנה כזאת? אנא הודיעו!!!

  2. מאת מנשה יסילביץ':

    אני לא באמת יודע איך להגיד את זה, אבל התמונות שלכם גורמות לי הרהורי כפירה בקשר לפירות ים… תפסיקו! :)
    נראה טעים מאוד…

  3. מאת חן רחל:

    פשוט ומדהיםם , נראה תאווה לחיך ולעין

השארת תגובה