עוגת בננות, אגס ודבש – העוגה האלטרנטיבית לשנה טובה

כדי לא להידחף לפינה הצפופה הזו, אני לא אצהיר שזו עוגת הדבש הכי טובה שיש, הכי נימוחה (תואר מעצבן) שיש, או הכי משהו אחר. אבל כן אומר שהיא קלה מאוד להכנה – ערבול קצר בקערה אחת, קלילה יחסית לעוגות דבש, פירותית וטעימה מאוד וגם נשמרת היטב. מה עוד אפשר לבקש?

עוגת דבש בננות ואגסים דניתצילום: יהודה סלומון

אגב – צנצנת דבש של יד מרדכי במשקל 350 גרם, ששווים ל־1 כוס מידה + ½1 כפות, נמכרת ברשת אחת ב־10 ש"ח וברשת גדולה אחרת ב־27(!!!) ₪. מה שמצביע על פילוסופיית מכירות שמבוססת על אמונה עמוקה במשפט "פראיירים לא מתים".

מתכון לעוגת דבש, בננות ואגסים לראש השנה / דנית סלומון

חומרים:
100 גרם חמאה רכה
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כוס (160 גרם) דבש נוזלי
2 בננות בינונית בשלות, מגוררות גס
1 אגס בינוני־גדול (150 גרם), מגורר גס עם הקליפה
2 כוסות (250 גרם, כי בכוס מידה יש רק 125 גרם ולא 140) קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית פלפל אנגלי טחון
¼ כפית זנגביל טחון.
¼ כוס (60 מ"ל) ורמוט אדום
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 ביצים

3 כפות פירורי ביסקוויט
2-3 כפות שבבי שקדים מולבנים

4 כפות דבש נוזלי + כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. מכינים מראש תבנית טבעת (או סתם תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ) משומנת היטב וזרויה ב-3 כפות פירורי ביסקוויט + 3-2 כפות שבבי שקדים מולבנים על התחתית.

2. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

3. שמים בקערת ערבול גדולה את כל חומרי העוגה ומערבלים הכול יחד במשך 2 דקות לתערובת אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40-35 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

5. הופכים את העוגה על מגש. מערבבים 4 כפות דבש נוזלי עם 1 כף מיץ לימון ויוצקים על העוגה – מורחים קצת בגב כף או במברשת.

6. כמו רוב עוגות הדבש, הטעם אפילו משתפר אחרי יום. שומרים במקרר מכוסה היטב, מחזירים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

עוגת דבש בננות ואגסים דנית 1צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

לעוד מתכונים לעוגות של דנית סלומון לחצו כאן

קטגוריות:: דנית סלומוןכלליכשרמתכוניםמתכונים לחגי תשריעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת dor:

    אפשר להחליף את האגסים בתפוח?

  2. מאת דנית:

    כן. אבל תפוח צריך לקלף לפני שמגררים, כי הקליפה שלו קשה יותר והחתיכות מעצבנות בפה. (קליפה של אגס מתרככת בחום).

  3. מאת shira rozenfeld:

    תודה על המתכון!!! הכנתי עם תפוחים קלופים יצא א ל י פ ו ת !!!!

  4. מאת sharon:

    Hi Danit
    If I don't have Vermut at home, could I use red wine or other alcohol?
    Shanna Tova

  5. מאת מתנאל:

    יצא מעולה, אפילו שלא היה לי מספיק דבש…
    שנה טובה

השארת תגובה