עוגיות השקדים של אמא שלי, כשאני צריכה עוגיה באמת(!) טובה

תמונה-11
אני משתבללת ומשבללת במטבח. מתח מכניס אותי לשם באופן אוטומטי. אבל היום נכנסתי עצבנית מאד. מצאתי את עצמי מפזמת פרסומת שאני שונאת. יותר משאני שונאת את התכנים שלה, אני שונאת את זה שאני אוהבת את המנגינה שלה. אני שומעת את עצמי מציעה לעצמי בקולי קולות "אולי בכל זאת עוגיה טובה?" במנגינה של "היא התיישבה ליד פסנתר" של גזוז. מעצבן.

"עוגיה טובה בתחת שלי" אני אומרת בקול וממשיכה לגלגל במטבח עוגיות טובות באמת. עוגיות שלא דורשות מאף אחת להיות הכי שאקלית במשרד, האמא הכי הכי (וולדנית, כבר אמרנו?), מקפלת הכביסה הכי אלופה וכל זה תוך שהיא שומרת על ישבן קטן ומחוטב ואוכלת בסתר פחמימות ריקות כדי להתמודד עם התסכול והעייפות שהחיים מספקים בשפע רב. הפרסומאים מפרסמים מתכון מאד ברור לאשה האידיאלית. את חייבת להיות גם-גם-גם-וגם.

תמונה 2

יכול להיות שהעוגיות שירדן בר כוכבא מפרסמת טעימות מאד. אבל עוגיה שמאחוריה עומד מתכון לאשה המושלמת על פי המפרסמים, מתכון שאין לסטות ממנו בשום פנים ואופן, איכשהו מוציאה לי את החשק לשלוח יד ולקנות אותה. אולי כי אותי לא אפו על פי המתכון הזה. אני לא וולדנית, לא הכי שאקלית, מקפלת כביסה על העוקם, ואני לא מרשה לאף כוהנת פילאטיס לצוץ לי מאחורי הישבן ולהציע לי עוגיית בריאות שנקנתה בסופר במקום עוגה תוצרת בית.

10387246_10152638779511649_974458980281234381_n

אני לא עומדת בסטנדרטים המחמירים של הפרסומאים, וחמור מכך, אין לי את הסילואטה דקת המותן עם הציצים העומדים שמצויירת על אריזת העוגיות הטובות כל כך. ת'כלס, בעיניי הפרסומאי הממוצע אני אשה-שלא-שווה-עוגיה-טובה.

אני אשה-ששווה-עוגיה-רעה. כמו עוגיות השקדים הפליליות של אמא שלי. שהיא הגיבורה שלי וגם האופה הטובה מכולם. בשקט שלה ובמעשיה הטובים, היא לימדה אותי שאשה צריכה לחשוב, לעבוד למחייתה, לעשות מה שהיא אוהבת, ללדת רק אם היא ממש רוצה ולהכנס למטבח רק כשבא לה (ואם בא לה לגור שם, אז בכייף). היא גם לימדה אותי שאין כמו עוגת שמרים שיוצאת מהתנור, ושאני לא אאמין לכל הקישקושים שמוכרים לנו בטלוויזיה וב"לאשה". גלי שלי היא האנטי גיבורה הכי גיבורה שאני מכירה, אחריה עומדות כולן.

מהאנטי גיבורה הכי גיבורה שלי למדתי להכין מבחר עוגיות רעות. מה זה רעות? מושחתות, משמינות, טעימות, שלא ניתן להעריך קלורית ושאי אפשר להפסיק לאכול. רעות אמרתי לכם. מתכון לעוגיות ממש רעות. מתכון לפויה של עוגיות. נסו אותן בבית, כי אתם יודעים מה טוב בשבילכם.

הן לא דוגמניות, העוגיות של אמא שלי. היא לא מקפידה שהן יהיו יפיפיות או ממש ממש אחידות. אין לה תמיד סבלנות. אבל הן טעימות, מלאות תוכן, ממכרות וחכמות. כמוה.

תמונה 1

מתכון לעוגיות שקדים – עוגיות שהן טובות-כשהן-רעות

(בערך 48 עוגיות)

חומרים לבצק:

255 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

כף סירופ תירס (לא חובה)

1/2 כפית מלח

ביצה טרופה

340 גרם קמח

1/2 כפית תמצית וניל טובה

חומרים למלית:

400 גרם שקדים טחונים גס

200 גרם סוכר

כפית גרד קליפת לימון או גרד קליפת תפוז

1/2 כוס מים

2 כפות ליקר אמרטו (לא חובה, אבל מאד מוסיף)

כף חמאה

וכך תעשו:

1. הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע. ניתן לעשות זאת ביד או במקסר עם וו לישה. את הבצק מכסים בניילון נצמד ושולחים אותו למקרר לכמה שעות (מינימום שעתיים). אפשר גם ללילה שלם, הוא יודה לכם.

2. מכינים את המלית: ממיסים את המים והסוכר על אש קטנה. כאשר הסוכר נמס מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר. מקררים היטב את העיסה.

3. מוצאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו. הבצק מעט נשבר בגלל הקירור, אבל זה לא הזמן להתייאש. הוא יכנע ללישה. אפשר ללוש אותו במקסר עם וו לישה. מחלקים את בצק העוגיות לארבעה כדורים שווים (כל כדור יהיה בערך במשקל 200 גרם).

4. מרדדים כדור על משטח מקומח לעיגול וחותכים ל-12 משולשים שווים. בהתחלה חותכים לחצי, אחר כך לרבע ואז כל חלק חותכים לשלושה חלקים שווים.

5. מניחים בקצה הרחב של כל משולש כפית מהמלית ומגלגלים בעדינות כלפי הקצה. ממש ריפוי בעיסוק.

44

33

6. את השבלולים מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה.

66

7. אופים בתנור שחומם בראש לחום של 175 מעלות בערך 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות (אצלנו בבית אוהבים עוגיות כמעט שרופות ולכן אמא שלי משחימה אותן ממש).

יםח

8. מצננים ובוזקים אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

הערות: ניתן למרוח את העוגיות בריבת משמש לפני הנחת המלית. זה יוצא נפלא! (שלב 5)

שירות לציבור: אני לא פמיניסטית גדולה, כנראה. אבל יש לי חברה שהיא כן, והיא גם חכמה ויש לה בגדים מהממים ולאק אדום על הציפורניים תמיד (סליחה חנה, זו ה"לאשה" שהשתלטה עליי). קוראים לה חנה בית הלחמי והיא מבינה בנשים, בגברים, בפרסום ובכלל. חכמה אמרתי לכם.

אז אם אתם יצרנים או פרסומאים או אנשים שרוצים להגיע לקהל הנכון עם המסרים הנכונים, בלי לעצבן ובלי להרחיק, אבל עם להדגיש את מה שחשוב, דברו עם חנה. חנה חברה לעומר אסף ומיכאל מור יוסף מ"פלא-פה" ויחד הם נותנים יעוץ פמיניסטי למשרדי פרסום. בתבונתם הם יעזרו לכם לאפות פרסומת טובה.

אם תתקשרו לחנה, תגידו שאני שלחתי אתכם, היא תסלח לכם על הכל. חנה בית הלחמי: 054-4732253

ונסיימה בזמר:

מחפשים מתכונים לעוגיות מעולות? כאן:

עוגיות רחת לוקום מעלפות

עוגיות שוקולד לבן, שיבולת שועל ומקדמיה

עוגיות סבלה של ברי יוגב

מתכון עוגיות קינמון אמריקאיות

מתכון עוגיות שוקולד לבן ותפוז

מתכון עוגיות שוקולד ללא גלוטן

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתכללימתוקיםמתכוניםנעמה פלדעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (15)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Romi:

    האם אפשר עם ריבת תותים? זה מה שיש לנו בבית

  2. מאת מעיין:

    איזה פירסומת מעצבנת ושוביניסטית
    ולחשוב שנשים הן אלה שמככבות בה!!!
    לתשומת לב הבעלים.. גזענות נשית במלוא הדרה!!

  3. מאת ella:

    שלום לך!
    נראה מעולה!
    לא הבנתי מה הצבע האדום בעוגיות השקדים.

  4. מאת cookia:

    היי נעמה,
    אם אני רוצה להכין גם שהילדים יאכלו, במה ניתן למלא במקום השקדים ? הן פשוט נראות מעולות…לאכול את המסך…

    • מאת נעמה פלד:

      היי.
      אצלנו בבית האחיינים שלי זוללים את העוגיות במילוי שקדים. אבל הבצק הזה באמת מעולה ואפשר לשדך אותו לכל דבר. שוקולד, חלווה, ריבה, ממרח תמרים, מרציפן…
      בהצלחה!

  5. מאת אלעד:

    ברגע שראיתי את המתכון ידעתי שאני חייב להכין אותן. יצא מעולה, המשפחה התעלפה ;)
    תודה!

  6. מאת עינת:

    שלום נעמה,
    כתבת כל כך יפה שהריח הגיע עד לביתי, גרם לי להיכנס למטבח ולאפות, כל כך נהניתי מהעשייה (הנכדים עזרו לגלגל) וכולם זללו בשמחה. תודה לך!

  7. מאת אתי:

    נעמה שלום,
    העוגיות נראות מעולות …האם יש אפשרות לדעתך להכין עם שמן במקום חמאה (לא משתמשת במרגרינה)?

    תודה
    אתי

  8. מאת סמדר:

    מה אפשר לשים במקום סירופ תירס?

  9. מאת מנשה יסילביץ':

    עדיין לא ניסיתי את זה מעולם בעוגיות, אבל לדעתי התוספת של ליקר האמרטו פשוט הופכת את העוגיות האלה למשולמות, כמו שנכתב כאן בצורה כזו או אחרת. סחתיין עליכם. :)

השארת תגובה