המתכון למולים בצ'ילי של יובל בן נריה מטאיזו

ההיסטוריה שלי בטאיזו, סרטנים ומולים בצ'ילי, דודי בייגלה

מי שעוקב אחרי באינסטגרם או בפייסבוק בטח יכול לנחש מה המנה האהובה עליי ביותר בעיר. האמת, אני לא מאמין שיש מנה כלשהי בעולם (חוץ ממה שאמא שלי מבשלת) שאכלתי כל כך הרבה פעמים.

נתקלתי בסרטנים בצ'ילי של יובל בן נריה בפעם השלישית שלנו בטאיזו (Taizu), זה היה אחרי שבפעם השניה יובל בן נריה הוציא לנו מנה נסיונית לטעימה. אלו היו המולים בצ'ילי. והיום, שנה וחצי אחרי, יש לי את המתכון! אתם קולטים? המתכון של המולים של טאיזו בידיי! ואם תהיו סבלנים, גם לכם יהיה.

נחזור לפגישה הראשונה שלנו עם המולים של טאיזו. בחיים לא עשו חיים שכאלה למנה, אבל אולי הגיע הזמן. הרוטב שהמולים שחו בו זרק אותי ואת נעמה בביס הראשון להונג קונג וגל גדול של געגועים ואושר שטף את שנינו.

הונג קונג, אם אתם לא יודעים היא עיר שיש לנו געגוע תמידי לריחות, לטעמים ולאנרגיה שלה. נעמה גרה 3 שנים בעיר עצמה, ואני שחייתי לפני 25 שנים כמה שנים בטוקיו, הייתי נוהג להאריך כל טיסה שלי למערב ביממה, ולעצור ללילה בהונג קונג.

למה? כי היתה שם מסעדה פשוטה בשם הונאן גארדן שהגישה מנה אלוהית של שרימפס ברוטב צ'ילי חריף. כן, עצירה של לילה בכל פעם רק כדי לאכול מנה. מי אמר שאני לא אובססיבי?

קצת סטטיסטיקה להוכחת האובססיה: בשנה האחרונה אכלתי לפחות 40 פעמים את הסרטנים בצ'ילי של טאיזו ו 20 פעמים את המולים. את המולים אני נוהג להזמין שאנחנו הולכים עם חברים, כי את הסרטנים צריך לאכול בסבלנות ולאט לאט, לבד, או עם נעמה. סרטנים אינם אוכל חברתי אלא אם כולם בעניין.

אתמול היה יום מיוחד. שף יובל בן נריה הגיע לבישולים, בית הספר הכי מקצועי לבישול שאני מכיר בארץ, כדי להעביר שלוש שעות עם החברים הטובים של בייגלה. בגלל שיובל לא נוהג להעביר סדנאות, החלטנו שלא לגבות תשלום על הסדנא אלא להזמין את 'הנוסעים המתמידים' של בייגלה להשתתף. המשתתפים היו האנשים שצברו הכי הרבה נקודות באפליקציה. אז לא נזמין אותם לטיול במזרח הרחוק? אלמנטרי!

18a

וככה אחרי שלוש וחצי שעות של קסם, יופי, ריח טעם וכריזמה, נשלחנו הביתה מצויידים בחמישה ממתכוני הדגל של מסעדת טאיזו.אבל לפני שאני נותן לכם את המתכון לאושר (אגב, אפשר להחליף את המולים לדעתי בסרטנים, שרימפס ואפילו בפילה של דג ים טוב), קצת תמונות וסיפורים של מי שהיה שם (אני לא מכיר הרבה אנשים שמבינים יותר באוכל מהם, וכמובן אוהבים אותו) שיעבירו את החוויה.

יובל בן נריה - האיש והאגדה

צ'ילי, חומר גלם יסודי, מולים טאיזו

סדנת טאיזו של יובל בן נריה, בייגלה בישולים

סשימי סלמון של טאיזו, נשנוש לפתיחה

פוט סטיקרס של טאיזו

פוט סטיקרס מסעדת טאיזו taizu

סבינה ולדמן  בסדנת טאיזו של יובל בן נריה, בייגלה בישולים

יובל בן נריה - מסעדת טאיזו, בייגלה

הילה שמאי  בסדנת טאיזו של יובל בן נריה, בייגלה בישולים

יהל:קשה לי להחליט מה שימח אותי יותר כשקיבלתי את הודעת הזכייה בסדנא – ההבנה שאני עתידה ליהנות ממטעמי טאיזו, או הידיעה שיש סיכוי שאלמד לשחזר כמה מטעמים כאלה במטבחי הביתי הפרטי.

יובל בן-נריה הזהיר אותנו שהוא התקשה למצוא מנות מתפריט המסעדה שיהיה קל להדגים, ואני משערת שהוא לא היה בטוח שנצליח להכין אותן בעצמנו בעתיד, אבל זה לא מנע ממנו מהלהסביר בצורה ברורה ובהירה את שלבי ההכנה, לספר לנו על מקור המנות, להתאמץ לחשוב איפה נוכל למצוא בעצמנו את הרמכיבים, ובאופן כללי – לתת לנו לחווית הבישול, ולא רק הטעם, של כמה מאכלים נבחרים.

אני לא יכולה להבטיח שאצליח להביא את טאיזו אלי הביתה, אבל אני בהחלט מתכוונת לנסות. השאלה היחידה שנותרה היא איזו מנה לנסות להכין קודם…

יהל ליפשיץ בסדנת יובל בן נריה בטאיזו בייגלה

יהודית:יובל בצניעות שלו ידע להעביר את הידע והמקצועיות בסדנא שהיתה מלאה בטעמים, ריחות, צבע ותבלינים מיוחדים שלראשונה שמעתי עליהם אתמול. חויה קולינרית מיוחדת בהחלט.ושוב תודה לבייגלה על ההזדמנות

הודית בוכניק בסדנת טאיזו של יובל בן נריה, בייגלה בישולים

דרור:רגע אחד אנשים מפטפטים דרכם פנימה אל סדנת הפרס של בייגלה. כיתת לימוד היברדית שזכתה להכלאה עם מטבח. המיזוג עובד אבל השמש מכה בחלונות המערביים של הכיתה ולא נותנת לעובדות לבלבל אותה.

16:35 דודי מסיים את הצגת השחקנים, מונולוג קצר של יובל שמרגישים שהבמה הזאת קצת זרה לו, רק קצת. ואז קורה הרגע הזה שכיתת הלימוד ההיברידית עוברת להנעה אחורית. החלל מתמלא בריח של חנות תבלינים, הסכין מתחילה לנגן הלוך ושוב על קרש החיתוך שלרגע נדמה כי הוא נהנה מהמגע הרגעי. הצליל הממכר של חומר הגלם הפוגש לראשונה מחבט לוהטת. הרגע הזה שטאיזו פותחת ״סניף זמני״ ל3.5 שעות…

אני כבר רץ לתפוס מקום ב״סלון״ שמישהו ינסה להזיז אותי…

14r

שרון:"אחר צהריים נפלא וטעים במיוחד של בייגלה בבית הספר לקולינאריה בישולים. אתמול התכנסנו לנו 25 יחידי סגולה שצברו מספר נקודות נקודות רב במועדון בייגלה, לסדנת שף חגיגית בניצוחו של יובל בן נריה, השף המחונן של הטאיזו.

הקשבנו בשקיקה להסבריו וקיבלנו הנחיות כיצד לבצע כמה מהמתכונים המובילים של מסעדת טאיזו. למדנו להכין סשימי סלמון מרענן, כיסוני בצק (פוט סטיקרס) ממולאים בעגל חלב, מולים בצ'ילי שמיימי ובאטר צ'יקן מדהים. קינחנו בגולאב ז'אמון – כדורי בצק חלב בסירופ סוכר מתובל וסלט פירות העונה. מיותר לציין שאת כל המנות שלמדנו זכינו לטעום. היה פשוט חוויה נפלאה.

שרון אלגאי בסדנת טאיזו של יובל בן נריה, בייגלה בישולים

לימור:אז ככה

לאכול אני אוהבת.

אוכל מזרח רחוק אפילו מאוד. יפני, סיני והמועדף עלי ויאטנמי.

לגבי אוכל הודי לא אוהבת יהיה ניסוח עדין. כנראה זה קשור לטראומה ילדות ממסעדה הודית נחשבת בלונדון.
בכל אופן אי אפשר לתאר כמה נהניתי אתמול. היה טעים ברמות מטורפות. עכשיו צריכה להזמין מקום וללכת להתענג בטאיזו.

תודה רבה על החוויה אתמול. היתה פוקחת עיניים.

20

ענת:הסדנה אכן היתה חוויתית מאד, אוכל מדהים ויצירתיות מופלאה. חתיכת טיפוס הג'ינג'י הזה….

המנות שהיו הטעימות לי ביותר ולכם גם אכין אותן, מן הסתם: מולים צ'ילי, סשימי סלמון ופוט סטיקרס. אחריהם בתור באטר צ'יקן, לא שלא טעים, אבל שגרתי. את הקינוח אני מבטלת… (אבל סלט הפירות היה טעים). בטוח שאלך למסעדה!

21

באטר צ'יקן בסדנת טאיזו של יובל בן נריה, בייגלה בישולים

גולאב ג'מון דנת טאיזו של יובל בן נריה, בייגלה בישולים

מתכון: המולים בצ'ילי של יובל בן נריה מטאיזו

המתכון למולים בצ'ילי של יובל בן נריה מטאיזו, בייגלה בישולים

מולים צ'ילי – ברוסקטות, בצל ירוק ושום קריספי

די הרבה הכנות אבל לגמרי שווה את המאמץ. את המולים כאמור, אפשר להחליף בסרטנים, שרימפס מקולפים או בשריונם ואפילו פילה של דג ים טרי.

רכיבים:

שמן צ'ילי (כדאי להכין כמות ולשמור בצנצנת):

החומרים:

  • 2 כוסות שמן חמניות
  • 2 שיני שום בקליפתן, מעוכות
  • 6 בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
  • 2 ככבי אניס
  • 1 חופן בוטנים טריים בקליפתם (הדקה)
  • 2-3 חופנים של צ'ילי קשמירי יבש (אפשר גם פלפל שאטה)
  • אופציונאלי – שלוטס, על קליפתם.

הכנה:

  1. טוחנים את הצ'ילי, הבוטנים וכוכבי האניס יחד במעבד מזון או במטחנת בשר. חשוב שהתערובת תהיה אדומה (אם היא לא אדומה, להוסיף עוד פלפלים)
  2. מחממים את שמן החמניות יחד עם הבצל הירוק, השום, השאלוטס כמעט עד לנקודת העישון (עד כ 200 מעלות). כשמגיע לטמפ' הרצויה (בשלב הזה המרכיבים מזהיבים), להוציא אותם מהשמן החם ולתת לו להתקרר עד ל 140 מעלות.
  3. מוזגים את השמן על שבבי הבוטנים והצ'ילי ומערבבים מדי פעם. מוכן אחרי כ 4-5 ימים.

רצוי לסנן מהמוצקים רק לפני השימוש ולא קודם לכן.

שמן-צ'ילי של טאיזו יובל בן נריה בבישולים, בייגלה

רוטב:

 

החומרים:

  • 1 כף דבש
  • 1 כף סויה גולדן מאונטיין
  • 1 כף סויה בהירה פורמולה 1
  • 1 כף חומץ אורז

מערבבים את כל החומרים יחד

שום קריספי:

  1. מחממים 2 כוסות שמן ל 140-150 מעלות
  2.  מוסיפים שום קצוץ דק דק ומערבבים ללא הפסקה עד שהשום הופך זהוב.
  3. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג כשהשום בגוון אחד יותר בהיר מהגוון שרוצים לקבל. השום ימשיך להזהיב גם אחרי שיצא מהשמן.

קריספי-שום

ברוסקטות:

להכניס לתנור ל 5-10 דקות פרוסות דקות של באגט מרוחות בשמן

להכנת המנה:

  • מולים טריים
  • שמן צ'ילי
  • רוטב
  • בצל ירוק (החלק הלבן פרוס דק)
  • בוטנים קלויים קצוצים
  1. מאדים את המולים במחבת מכוסה עד שהם נפתחים
  2. מחממים שמן צ'ילי בסיר רחב ומוסיפים רוטב ביחס של 3:1 (על כל 3 כפות שמן צ'ילי, 1 כף רוטב)
  3. מוסיפים את המולים ומערבבים
  4. מוסיפים בצל ירוק, שום קריספי, בוטנים וברוסקטות
  5. מחלקים לקערות ומוסיפים עוד שום קריספי מעל

מולים-בצילי-של-יובל-בן-נריה-טאיזו-בייגלהמולים-בצ'ילי-של-טאיזו

בתיאבון ותודה ליובל על אחר צהריים בלתי נשכח, ותודה לסבינה, דניאל ולילך (המסייעת) שדאגו להטעים אותנו ללא הפסקה.

גולאב ג'מון, יובל בן נריה טאיזו

הקליקו לאלבום התמונות המלא מהסדנא


סדנת הפרס הבאה של בייגלה:

4 שעות עם איל שני בסלון!

בייגלה שמח ונרעש להזמין אתכם לסדנה אינטימית ופיוטית עם איל שני.

ארבע שעות של הדגמות, טעימות, פואטיקה מרהיבה של אוכל ומסקנות מענגות בנוגע לחיים. עם חצילים שכל כך מלאים בעצמם, עם הרחם המתוק של השמנת,עם האגוזיות העדינה של טיגון הכרובית ועם הנצחיות הבלתי מוטלת בספק של המלכה האדומה שכמו טובלת ברסיסי טל שנוצרו מזיכרונות של שדה.

הסדנא עם איל שני תתקיים ב'סלון' ביום א' 14.9 בין השעות 15:00 – 19:00

ההשתתפות במתנה ל- 24 חברים:
12 איש אשר יצברו הכי הרבה נקודות באפליקציה מ ה 10.8 עד 10.9
ובנוסף יוגרלו עוד 12 מקומות בין כל שאר צוברי הנקודות בחודש הקרוב.

רוצים לצבור נקודות? לחצו כאן להסבר

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה