עוגת דובדבנים, גבינת קוטג' ושוקולד וגעגועים לקצת שקט

אני מתגעגעת. כל כך מתגעגעת לעיניי הדובדבן הכהות שלך. ליהלומים החכמים שמולכים בראש הפרצוף המתוק והחכם הזה, שאני כל כך אוהבת.

דובדבנים בשוק הכרמל

סיימת כתה א׳, לולו שלי. את כבר כל כך גדולה ובוגרת ויודעת כבר לרכוב על אופניים ולשחות כמו דגיג קטן.

אני כל כך גאה בך, ילדת כתה ב׳ גדולה ואהובה שלי.

הבטחתי לך שבחופש הגדול תהיי מספיק גדולה ותוכלי לבוא לישון אצלי, במיטת הנסיכות, אפילו סדינים לבנים עם פרחים קטנטנים וורודים יש לי. נלך לסרט ולהצגה וגם לים ולקניון. נכין עוגיות ועוגה ואראה לך איך מכינים שרשרת פרחים מחרוזים ונצייר ונקשקש ונשיר שירי נעמי שמר מהספר החדש שקיניתי לך. טלוויזיה? תראי כמה טלוויזיה שאת רוצה, כי דודות לא צריכות להיות חינוכיות, נהפוכו. אצל דודות אפשר לעשות מה שבא.

אבל במקום כל תכנוני התיכנונים, אצלנו יש טילים ואת בקייטנה כותבת מכתבים לילדי הדרום. אין לך ממש מושג מה קורה בדרום, את ניזונה מפתיתי חדשות שמספר לך אופק החבר שלך. לאופק מרשים לראות חדשות, לך לא. איזה מזל שאת לא מקשרת את איזור הדרום למושב בצרון של סבתא גלי וסבא יודה. מעל הבית שאת כל כך אוהבת שורקות רקטות. כשתגדלי תביני.

הלוואי ויכולתי לפרוש מעלייך כיפת פרפרים וציוצי ציפורים. שלא תדעי פחד, אף פעם. אבל אי אפשר.

אני מתגעגעת אלייך, עיניי דובדבן שלי. עוד מעט וזה יגמר, אולי בכל זאת נצליח לבלות יחד בחופש הזה.

עוגת גבינה עם דובדבנים ושוקולד (עוגה בחושה)

עוגת דובדבנים, גבינת קוטג׳ ושוקולד / נעמה פלד

חומרים:

1 כוס דובדבנים טריים ויפים מהזן המתוק והכהה
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס ריוויון
1 חפיסת אינסטנט פודינג וניל
350 גרם קמח תופח
1 גביע גבינת קוטג' 9%
1/2 גביע שמנת חמוצה של פעם
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לעיטור (לא חייבים):
אבקת סוכר
ניתן לקשט גם בגאנש שוקולד מריר

תבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ משומנות ומקומחות. אני השתמשתי בתבנית קוגלהופ מקושטת מסיליקון אותה שימנתי עם ספריי שמן.

וכך תעשו:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.)

2. מגלענים את הדובדבנים בעזרת מגלען. אני ממליצה בחום על המגלען של OXO. בארץ הוא יקר ולכן אם מישהו נוסע לארה״ב בקשו ממנו להביא לכם, שם זה ממש זול.

דובדבנים

3. מערבלים בקערת המיקסר סוכר ושמן כמה דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וטורפים היטב.

4. מוסיפים את פודינג והקמח ומערבבים.

5. מוסיפים גבינת קוטג', הריוויון, השמנת ומערבבים לבלילה אחידה.

6. מוסיפים דובדבנים מגולענים וחצויים ושוקולד קצוץ ומערבבים היטב. אני השתמשתי בשוקולד מריר עם דובדבנים של לינדט. מדובר באחד מהשוקולדים הכי הכי טעימים שיש, זה שהוא שרד בשלמותו עד להכנת העוגה זה נס! אם אינכם מוצאים אותו או שהוא יקר לכם, השתמשו בשוקולד מריר טוב אחר, זה יוצא מצוין גם כך.

דובדבנים ושוקולד

7. יוצקים לתבנית ואופים כ- 50 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת גבינה עם דובדבנים ושוקולד (עוגה בחושה)

עוגת גבינה עם דובדבנים ושוקולד (עוגה בחושה)

עוגת גבינה עם דובדבנים ושוקולד (עוגה בחושה)

"וכך אתה עובר איתה
עובר כיתה ועוד כיתה
תיכון ואוניברסיטה
שלום

בתוך ספרי חכמה גדולים
כל הסודות מקופלים
אבל ישנן שלוש מילים
אשר אותן נילמד היום:
כיתה אלף שלום…"

(נעמי שמר)

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמתוקיםמתכוניםנעמה פלדעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ליאורה:

    מגדלים את הילדים שלנו בטירוף כזה…. פלא שהם שורדים נורמליים את המצב. מזרח תיכון משוגע!!! שיעבור מהר!!!

  2. מאת טלי בן דיין:

    איזה דודה!!!

  3. מאת ani:

    הכנתי ליום שישי איזה עוגה התחסלה אצלנו החיילת קיוותה לקחת לצבא היום אבל לא נשארה

  4. מאת מלמד:

    החלפתי את הדובדבנים (שלא מצאתי) באוכמניות והכנתי באינגליש קייק.
    העוגה יצאה קצת דחוסה ולחה מבפנים ולא יפה כמו בצילומים.
    מה פספסתי ?

  5. מאת לאה:

    כעת אין דובדבנים מה במקום?

השארת תגובה