היהלומים של בייגלה בצפון

הסוף לשאלה "איפה אוכלים בצפון?"

ליקטנו עבורכם את המסעדות הכי טובות. אמנם אין עשרות מהן, אבל גם יהלומים נדירים, נכון?

לדעתנו זוהי רשימת 'גזור ושמור' . שתפו אותה עם חברים וספרו לנו על החוויות שלכם בתגובות.

כפי שתראו בכל אחת מהמסעדות חברי מועדון בייגלה נהנים מהטבות. עם האפליקציה תוכלו גם לראות לאיזו מסעדה אתם הכי קרובים, לנווט אליה בעזרת waze ולהתקשר בלחיצת כפתור.

אז נסיעה טובה ובתיאבון

אנגוס בשרים

אנגוס, מסעדת הבשרים הצפונית, משיקה תפריט בשרים חדש וייחודי ופותחת את האנגוסרי, מעדניית בשרים על האש, שכל כולה חגיגת בשרים אחת גדולה.

"המוטו שלנו כאן באנגוס הוא שעוף זה לא בשר. כחובב בשר מושבע, אנגוס בשבילי היא מקדש של בשר" אומר שף נבות שלח שיצר את התפריט הייחודי.”הנתחים שאנחנו מגישים כאן, הם המובחרים שבמובחרים והם מגיעים מהעדר הפרטי של משפחת דבאח, מגדלת הבשר הגלילית, כבר יותר מששים שנה". ואכן, השם דבאח הפך כבר מזמן לחותמת איכות של בשר ברמה הגבוהה ביותר שיש היום בישראל. השם דבאח גם מוכר מאד לכל מי שמסתובב בצפון ורואה אותו מתנוסס על מרכזים מסחריים במעלות ובדיר אל אסד.

החוויה הבלתי נשכחת במסעדה, מתחילה באנגוסונים, שהם מבחר פיצוחי בשר ייחודיים ונותנים סטארט נהדר לארוחה. בין האנגוסונים אפשר ליהנות מסלט שבבי שווארמה פריכים עם כורכום, שקדי עגל על הפלאנצ'ה עם לימון חרוך ועדשים, מח עצם עם בצל מאודה, בשר כבוש מדהים על סלט ירקות אביבי ועוד. ולאחר מכן, הגראנד סלאם של הבשרים יזרום לשולחן – החל מסטייקים מובחרים, אנגוסיחים עסיסיים, צלעות טלה נימוחות, קדירת בשרים מצויינת, מגשי מיקסים מרהיבים של בשרים ומנת הענקים היחידה בישראל – הטומהוק: צלע עגל שלמה הנושאת יותר מקילו בשר נדיר.

 

אנגוס (1)

מיכאל – ביסטרו מקומי

שף מיכאל גרטופסקי הינו בוגר הקורדון בלו בלונדון אשר התמחה אצל השפים הטובים בעולם , בארץ פתח ביחד עם יונתן רושפלד את מסעדת "הרברט סמואל", בה שימש כשף המטבח בפועל במשך כשלוש שנים. לאחר מכן, שימש כשף מסעדת "סושיאל קלאב" התל אביבית, שבתוך זמן קצר הפכה לאחת המסעדות המובילות והססגוניות בעיר.

"מיכאל ביסטרו מקומי" הוא הגשמת חלום של השף על מקום אישי בגליל, רחוק מהמולת העיר הגדולה, כדי לחיות קרוב לטבע ולבשל בצורה אותנטית הנאמנה לתפיסת עולמו.

הביסטרו השוכן במבנה פסטורלי בלב בוסתן שבמושב לימן אשר בגליל המערבי מעניק חוויה של אוכל ואירוח לבבי באווירה ייחודית, כמו שניתן למצוא אך ורק באזורים כפריים בצרפת ובאיטליה ומציע אוכל הקשוב לעונות השנה אשר מתבסס על תוצרת מקומית, תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים בלבד.

מיכאל

 

מסעדת מוסקט

מסעדת שף הצופה לנוף גלילי עוצר נשימה.

במסורת הטרואר הצרפתי מותקנות רוב המנות מתוצרת מגוונת ומשובחת שנאספה בו ביום מהשדה ומהבוסתן, ממשק החי והמחלבה של מצפה הימים.

המסעדה מציגה תפריט גורמה בשרי המקיים דיאלוג תמידי עם עונות השנה המתחלפות ומשקף את המטבח הישראלי המתחדש ובו השפעות מהבית, מהשכנים ומארצות רחוקות.

מוסקט

אלומה – ביסטרו גלילי

בדרך שבין כפר ורדים לתרשיחא נמצאת אלומה ביסטרו גלילי .

קולינאריה מודרנית עם נגיעות מסורתיות הם הרוח החיה שבמטבח הסוער של 'אלומה', נתחי בשר מהאיכותיים שבגליל, דגת ים וירקות שנקטפו זה עתה יהיו לב הארוחה ויעוררו את חושיכם.

אלומה

מסעדת רוטנברג

בין נופיה עוצרי הנשימה של ממלכת ירדן למפעל החשמל ההיסטורי של "הזקן מנהריים" נמצאת מסעדת רוטנברג הנושאת בגאון את שמו של פנחס רוטנברג, אבי החשמל בישראל.

תפריט המסעדה משלב בין מנות מהמטבח הצרפתי ומהמטבח הים-תיכוני, על-פי טעמו של השף יזהר (סם) סהר.

סם עושה שימוש בחומרי גלם מקומיים מובחרים – בשר, דגים וירקות, אשר מגיעים היישר מחקלאי האזור – – תוך הקפדה על טעמם המקורי.

כאן תמצאו אוכל מצויין, שירות נפלא,אווירה ונופים קסומים.


רוטנברג

אדלינה

במרחק 5 דק' של נהיגה איטית מצומת נהריה, במבנה של "בית התרבות" הראשון של קבוץ כברי, נמצא בית אוכל בעיצוב כפרי-אירופאי חם ונעים. במסעדה פטיו-מרפסת גדול מול ים מטעי בננות שנראים צפים במרחב וים כחול באופק.

השף רושדי דקוואר והצוות המיומן שלו, מגישים תפריט מוצלח המשלב בין הטעמים והחומרים של הגליל למטבח הספרדי-קטאלוני.

אדלינה

דיאנא

בכל פעם שאנחנו אוכלים מידיו של דוחול ספאדי אנחנו יודעים בבירור שאלוהים נגע בו. נגע בידיו וברך אותן. מעטים האנשים שמבשלים כמו האיש הזה, המוכשר והצנוע ואנחנו מרגישים מבורכים שפגשנו בו ואכלנו מידיו.

דיאנא

בית רונא

מסעדת בית רונא הגלילית מציעה ארוחת טעימות למטיילים בצפון.

השפית עירית רונא, משלבת בישול ביתי עילי תוך התבססות על תוצרת עונתית של אדמת הגליל החל מירקות ובשר ועד עשבי תיבול ופרחים מקומיים. התפריט כולל כ-10 מנות המשתנות מארוחה לארוחה ובהן ראשונות, עיקריות וקינוחים המוגשות במרווחי זמן המאפשרים אכילה על מי מנוחות.

רונא

תמר וגפן – חאן ויקב גלילי

החופש הרבה יותר קרוב משנדמה לך

טוסקנה רחוקה מכדי לקפוץ אליה מעכשיו לעכשיו. בעבודה לחוץ מדי בשביל לטוס לפרובאנס. איזה מזל שכל כך קל להגיע אל "תמר וגפן".

"תמר וגפן" – חאן גלילי עם צימרים יוקרתיים, יקב בוטיק ומרכז תרבות יין, מזמין אתכם לחופשה שכולה טעמים, ניחוחות ועונג לגוף ולנשמה. חופשה בין אלונים ואלות, זיתים וגפנים.

חופשה של מלון פרטי, שבו רק שלוש סוויטות – ויער.

כל כך קרוב. כל כך טוב. כל כך חופש.

תמר-וגפן

יקב רמת הגולן

יקב רמת הגולן הינו יקב הפרימיום המוביל בישראל. היקב בבעלות פרטית של 4 קיבוצים ו-4 מושבים, 7 מהם בגולן ואחד מהגליל העליון.

יינות היקב משווקים תחת שלושה מותגים מובילים: ירדן, גמלא והר חרמון .

שילוב מושלם של גורמים מאפשר את איכות היינות של יקב רמת הגולן. אדמת הגולן – אדמת בזלת געשית, המנקזת את מי הגשמים היטב; מבנה הרמה – מדרונות מתונים וגבעות רמות; האקלים – קיץ יבש, שלג בחורף ורוחות קרירות מהחרמון; גובה טופוגרפי – כרמים הפרושים על פני גבהים משתנים – מ– 400 מטר ועד כמעט 1,200 מטר מעל פני הים – מאפשרים תנאי אקלים מגוונים יחסית ומכאן גם גידול זנים שונים של ענבים באיזורים המתאימים להם.

המבנה הטופוגרפי-אקלימי הייחודי שבו נטועים כרמי היקב הוא זה אשר משפיע על איכות הזנים השונים ומכאן גם על איכויות היין, בארבע קטגוריות: יין יבש, חצי יבש, מתוק ומבעבע. ולצד כל אלו, קיים הגורם האנושי, המורכב מהכורמים, אנשי המחלקה לגידול יין והייננים, אשר עושים ללא לאות וללא פשרות ללמוד לעומק ולהביא לידי מימוש את מירב הפוטנציאל הגלום ברמת הגולן, היא ארץ היין שלנו, לכדי יצירה של יין באיכות הגבוהה ביותר.

היקב זוכה להכרה ולמוניטין בכל רחבי העולם ויינותיו זוכים להישגים בתחרויות בינלאומיות חשובות. 2 הישגים מרשימים היו ליקב רמת הגולן בשנתיים האחרונות, הראשון – זכייתו בתואר היקב הטוב בעולם בתחרות Vinitaly 2011 והשני – יקב העולם החדש הטוב ביותר על ידי מגזין היין הבינלאומי החשוב Wine Enthusiast.

רמת-הגולן

יקב עבייה

יקב בוטיק גלילי הממוקם למרגלות מבצר יחיעם בגליל המערבי.

יקב עבייה הוקם בשנת 2006 ע”י היינן יוסי יודפת מתוך רעיון לשלב בין אורח חיים יצרני, יצירתי, וידידותי לסביבה. בכל אחד מיינות היקב משולבים מספר זני ענבים, וביקב מושם דגש רב על עבודה עם זני ענבים האוהבים אקלים חם יחסית, כגון הסירה והפטיט סירה שהתאקלמו היטב בארצנו, ומאפשרים ליצר יין “ישראלי”. יין אשר מבטא אותנו, את תרבותנו, ואת האקלים והגאוגרפיה הארץ ישראלים.

יודפת מייצר כ 5000- בקבוקים בשנה של שני יינות בלנד אדומים ויין לבן.

עבייה

RSSתגובות (10)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עופר:

    אורח חיים יצרני ולא אורך חיים יצרני…

  2. מאת בוקי:

    אנחנו לפני נסיעה לצפון, אני מסתכל עם הילדים שלי בתמונות וכולנו מזילים ריר…
    אבל מה שהכי מעניין אותם הוא איפה אוכלים את "הסופגניות המדהימות" שמופיעות בתמונה שבכותר האתר?

  3. מאת יואל:

    יפה,
    שאלה לי: האם אתם מקבלים כסף מבעלי המסעדות הללו על הכתבה הזו? או מדובר על רשימה אוביקטיבית ?

  4. מאת נאוה:

    יופי של רעיון לרכז מסעדות בצפון אבל יש לי חברים שומרי כשרות ו.. לא מצאתי אף מסעדה שאוכל להביאם אליה כשבאים להתארח.. יש כזאת בכלל בצפון?

השארת תגובה