Nusr.Et נוסרט באיסטנבול – לא רואה את פיטר לוגר ממטר

המונית מובילה אותנו במעלה ההר דרך פארק מקסים, אחת הריאות הירוקות הגדולות והלא רבות באיסטנבול. השכונה בה נמצאת נוסרייט נראית כמו פרוור יוקרה של המעמד הגבוה. די להביט במכוניות החונות לצד הבתים הפרטיים כדי לאמוד את העושר.

יאיר היידו סיפר לנו על המקום עוד לפני הנסיעה הראשונה שלנו. ובכל פעם שנפגשנו דומה היה שהתאכזב שעדיין לא היינו בנוסרט. ׳אתם לא יודעים מה אתם מפסידים!׳ הוא חזר ואמר ואנחנו באמת לא ידענו מה הפסדנו.

תור ארוך משתרך בכניסה למקום. מה זה ארוך? הגלות קצרה לידו. אני מתחילה לתפוס רגליים קרות.

׳אני לא מבינה למה תפסנו כאלה קשרים עם הקונסיירג׳ של המלון אם גם אנחנו צריכים לעמוד בתור…׳ אני מקטרת. שונאת לעמוד בתור לאוכל, גם אם זה הרבה פעמים מבטיח חווית חיים.

האחראי מודע להזמנה של הקונסיירג׳ ומושיב אותנו ליד הבר. מאחורינו עומדות על עקבים גבוהים ודקים כל הגבוהות והדקות של איסטנבול, חמושות בתיקי מעצבים ובגברברים מסוקסים ובעלי ממון, אלו שלא באו עם האביזרים המצויינים אחרונים, יסתדרו עוד מעט.

מהלך ההושבה על הבר מחוכם. עד שיושיבו אתכם אתם כבר תשתו חצי בר, הברמנים ידידותיים ויודעים את העבודה והאווירה במקום מחשמלת.

בין מקררי הבשר המפוארים של נוסרט, מתרחש שוק בשר מרתק לא פחות. קחו למשל את השתיים האלו שיושבות מולי, רואים? טוב. הן יפות והן צדות. מבט אחד מספיק להן כדי לצוד את ארוחת הערב שלהן. רביעיית גברים זרים מגיעה לבר, אנגלית קלוקלת במבטא טורקי פוגשת אנגלית קלוקלת במבטא ספרדי. בול פגיעה. דרינק פה ודרינק שם והשתיים כבר מוזמנות לשבת בראש השולחן של הספרדים. יש דרינקים לכל הערב ויש בשר. יכול להיות שיש עוד דברים, בסוף הערב היו כמה רמזים מטרימים. דמיינו בעצמכם ולעצמכם.

אחרי שני משקאות מושיבים אותנו. יכול להיות שהקונסיירג׳ שלנו באמת בעל קשרים, באנו בשעת השיא והתיישבנו אחרי חצי שעה. שאפו!

המקום שייך לקצב האגדי Nusret Gök שיכול לשים את ידו על הבשר הטוב ביותר וכך לגרום לקהל מעריציו לחזור למקום שוב ושוב. מדובר בבית מקדש לקרניבורים, לצמחונים אין באמת מה לעשות שם, אלא אם בא להם לאכול סלט וצ׳יפס.

בתפריט תמצאו את חיות המרעה עם דגש על פרות. במקררים תפגשו בסטייקים מטורפים בכל חיתוך וכל נתח שהוא. יש בו גם נקניקיות, קציצות והמבורגרים, קובה טורקי שכנראה שותה ראקי כל חייו. די בסיור קצר בין השולחנות כדי להצטער שלא הבאתם איתכם עוד חברים שיעזרו לכם להתגבר על הנתחים הרציניים במיוחד.

10

אנחנו, שהגענו אחרי ארוחת צהריים לא קטנה בצ׳יה, הזמנו ארבע מנות בלבד. בימים אחרים אנחנו יכולים יותר…

ספגטי (כך בתפריט) – אין כאן שום פסטה, רק צורת חיתוך דקיקה שמקנה למנה את שמה. פרוסות דקיקות של בשר צלעות עגל. למרות הפיתוי לצלם את המנה מכל כיוון לאינסטגרם, כדאי ואף מומלץ בחום (!) לאכול את הספגטי מיד. כי הן מתקררות במהירות.

1

לוקום – פרוסות פילה קטנות ומתוקות, כמו לוקום טורקי. רכות, נענות וקינוחיות. קצת פרחי מלח על והשמחה בפה גדולה. אל תבזבזו מקום על הצ׳יפס. הוא בסדר, לא יותר. התמקדו בבשר ורק בו, כי כזה לא תמצאו באף מקום.

3

רביעיית צלעות הטלה מעבירה אותי על דעתי. הן נפלאות, יש בהן מספיק שומן, תודה לאל. אני שונאת שמנקים את הצלעות שלי, תנו לחטוא ולכרסם בשקט. וואו! באמת וואו! אם חזיר לא היה מחוץ לתחום במדינה הזו, הייתי מתחזרת ומבקשת עוד רביעייה כזו לעצמי.

2

שני נתחי אנטריקוט דקים ומעולים כמעט חתמו את הארוחה.

4

פה כל אחד קיבל את מה שהוא אהב. אני קיבלתי פרוסה רצינית של בקלאוות גלידה נהדרת ומוריד הגשם קיבל סיור במטבח, תוך שמטעימים אותו בדגימות מהגריל, למקרה שעוד נשאר לו מקום בבטן.

16

עצירת חובה בחריקת בלמים! שווה כל דקה של עמידה בתור. נוסרט באיסטנבול לא רואה את פיטר לוגר ממטר וגם לא מסנטימטר. נכון, בפיטר לוגר יש חתיכת היסטוריה ומלצרים שהם דינוזאורי מלצרות עם אותן בדיחות ואותם שטיקים, כבר מיליון שנה. האוכל יציב, הבשר בסדר, אבל לא יותר מזה. אין לי מושג למה המקום הזה הוא אגדה חיה.

11

12

13

14

אם אתם אוהבים בשר אין צורך להרחיק עד פיטר לוגר, ניו יורק מציעה דברים הרבה יותר טובים. בשביל בשר טוב לכו ל-Nusr.Et. זה באמת משהו יוצא דופן.

……

Nusr.et

Nispetiye Cad. No:87 Etiler | Etiler, Istanbul

0212-265-3037

המזלג-המעופף

Gunaydin steakhouse – האויב של הטוב מאוד הוא המצוין

לפני כשבועיים היינו בGunaydin steakhouse מסעדה מתחרה שנמצאת באותו רחוב. גם בגוניידין סטייק האוס יקבלו את פניכם נתחי בשר רציניים וגם זו מסעדה עסוקה. אכלנו בה קופטה, קציצות בשר שהיו לא יותר מבסדר. סטייק אנטריקוט משובח ומנת צלעות טלה שהייתה מצויינת, אם לא היו מתעקשים לזרות עליה ביד נדיבה תבלין שמזכיר קצת את הטעם של תבלין הפיצה בפיצה האט. נסו לעצור את המלצר לפני שהוא מעולל את הדבר הנורא הזה לבשר.

21

23

24

25

26

20

גוניידין הוא מקום טוב, אבל בעינינו, לא טוב כמו נוסרט. אם אתם באיזור, שווה להתאמץ וללכת לדבר האמיתי.

……

GunaydIn

Etiler Mah. Nispetiye Cad. No:108 D:1 Besiktas

הרחוב הזה הוא רחוב מלא בבתי קפה שווים, ברים וגם חנות מקסימה ובה פירות יבשים ופיצוחים. Guven היא חלק מרשת שפרוסה בכל איסטנבול ולה ששה סניפים. היא לא זולה, אבל היא נקיה, מאירת עיניים והסחורה בה מעולה, יארזו לכם יפה כדי לקחת סובינירים טעימים לארץ.

המזלג-המעופף

קטגוריות:: Featuredאיסטנבולהמזלג המעופףנעמה פלד

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה