אוללה! בף בורגניון קוצר מחמאות

מדובר במלך-מלכי-תבשילי הקדירה. אחת הקלאסיקות הגדולות של המטבח הצרפתי. במקור בהיה זה תבשיל קדירה כפרי וצנוע, שמשלב בשר פשוט עם ירקות פשוטים ויין. דבר שעומד בניגוד גמור ל"פינפון" של המטבח הצרפתי. הפשוט והלא יקר הוא הכי הכי טוב. כבר אמרנו שאוכל של עניים הוא גאוני?

39

 

התבשיל הזה הולך נהדר עם גשם בחלון ומזג אוויר סגרירי, אבל במציאות שלנו, גם עם מזגן הוא הולך מצוין.

את המתכון הכנו בסדנא של "בייגלה" בבית ספר בישולים, רבים לא הצליחו לשריין מקום, ועדיין מגיע גם להם להנות. אז הנה המתכון לפניכם.

בף בורגניון / שפית סבינה ולדמן

(4 מנות)

רכיבים:
500 גרם בשר כתף בקר חתוך לקוביות גדולות 4×4 ס״מ
2 כפות קמח
מלח פלפל
2 כפות שמן זית או חמאה
1 בצל חתוך לשמיניות
1 גזר חתוך לרבעים
1 ענף סלרי חתוך לרבעים
2 שיני שום שלמות
1 כף רסק עגבניות
2 ענפי טימין
1 עלה דפנה
3 פלפל אנגלי
1 בקבוק יין אדום
ציר בקר

אופן הכנה:
1. דבר ראשון קוראים אמ המתכון ובודקים שאנחנו מבינים אותו ושיש לנו את כל המצרכים.
2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומקמחים מכל הצדדים. נפתרים מעודפי הקמח.
3. מחממים סיר ומוסיפים את השמן או חמאה, צורבים את קוביות הבשר עד הזהבה מכל הצדדים ומוציאים מהסיר. שומרים בצד.
4. מוסיפים לסיר את הבצל, גזר, סלרי ושום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב.
5. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את הטימין, עלי דפנה ופלפל אנגלי, יוצקים פנימה את היין ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ 10 דקות. מוסיפים את הציר בקר עד גובה הבשר ומביאים שוב לרתיחה.
6. מכסים היטב ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות לשעתיים וחצי.
מוצאים את הבשר מהסיר ומעבירים למגש, שומרים בצד.
7. מסננים את הנוזלים, נפטרים מהירקות ומחזירים את הנוזלים לסיר יחד עם הבשר, מצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך. מגישים לצד גזרים ובצלי שאלוט מזוגגים.

33343839

***

סבינה גיבורת עלאנחנו שמחים לארח בבייגלה את שף סבינה ולדמן.

סבינה שמרצה בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, היא שף, יועצת קולינרית ומתכונאית מאז 1999.

סבינה בעצמה בוגרת בישולים עבדה בכפות תמרים, תמוז, ג'ויה, קורדיליה והיתה השפית של ברברסקו, לילית, ננה, רוטשילדס קיטשן.כמו כן סבינה משמשת כיועצת קולינרית של מסעדות ובתי קפה, כתבת ומתכונאית.

עשו לייק לסבינה בפייסבוק

קטגוריות:: אוכל לשבתבשרכלליכשרמתכוני שפיםמתכוניםמתכונים לחגי תשריסבינה ולדמןשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נגה:

    איך מקרמלים בדיוק את הגזרים ובצלצלי השאלוט?

  2. מאת גלית:

    שלום
    השתתפתי בסדנא והיה ממש נהדר.
    תבשיל הגזרים שסבינה הכינה לא כלול במתכונים ומפעת חוסר בזמן סבינה לא רשמה אותו על הלוח.
    בבקשה תפרסמו את מתכון הגזרים.

השארת תגובה