הלוחש לבצק אופה לנו פיצה טבעונית ובריאה

ביקורו האחרון של מאסטר פיציולו אלסנדרו לו סטוקו בבישולים הותיר אותנו נפעמים ולא הותיר לנו ברירה אלא להנפיק לכם סדנא מעשית הנשענת על הידע הרב שהשאיר אחריו.

אורן בנאי מתכון לפיצה טבעונית

לפני שבועיים ערכנו בבית ספר בישולים את סדנת פיצות הגורמה הראשונה. את הסדנא העביר הלוחש לבצק, אורן בנאי קמלגרן, שבעצם הפך את כל מה שחשבנו שאנחנו יודעים על פיצה. הסדנא התמלאה במהירות באנשים שכמהים לבצק ולניחוח פיצה טריה ולא נותר לנו אלא לפתוח מחזור נוסף. פיצה לכל פועל, זה אנחנו!

מתוך הסדנא בחרנו להביא אליכם מתכון מיוחד במינו לפיצה בריאות טבעונית.

מתכון לפיצה טבעונית

פיצה בריאות טבעונית / אורן בנאי קמלגרן

הכנת הבצק:
שלב 1 – פוליש:
333 גרם קמח
333 גרם מים בחום של 40 מעלות
1.5 גרם שמרים יבשים או 3 גרם שמרים טריים

שמים את כל מרכיבי הפוליש בקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכסים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של שעתיים בטמפרטורת החדר.

שלב 2:
666 גרם קמח מלא
400 גרם מים
16 גרם מלח
60 גרם שמן זית כתית מעולה

שמים את הקמח, המים והמלח במיקסר ואליהם מוסיפים את הפוליש משלב א׳.
לשים 4 דקות על מהירות 1 ועוד 7 דקות נוספות במהירות 2.

בודקים את אחידות הבצק וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות תוך הוספה הדרגתית של שמן זית.

מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך 60 דקות בטמפרטורת החדר.

מחלקים את בצק הפיצה לשני חלקים ומשטחים אותו לעובי של סנטימטר.
עושים זאת בעזרת האצבעות על משטח העבודה.

מתכון לפיצה טבעונית

את הפיצה מקשטים באנטיפסטי.

מה זה בעצם אנטיפסטי? שלל ירקות כמו בטטה, בצל, כרובית, פלפלים בכל מיני צבעים, פטריות, שום, חציל, דלועים, גזרים צבעוניים, זוקיני, עגבניות ועוד ועוד הנאפים בחום גבוה עם שמן זית, עשבי תבלין ומלח גס.

וכך תעשו:

שיטפו וחיתכו את הירקות לפי והניחו בתבנית מצופה בנייר אפיה.

צקו שמן הזית עם המלח ועשבי בתבלין על הירקות. אין להתקמצן עם השמן, שיהיה טעים. ערבבו עם הידיים ודאגו שכל הירקות יהיו מצופים בשמן הזית.

הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.

את האנטיפסטי ניתן לשמור כיומיים-שלושה בקופסא אטומה במקרר.

ונחזור לפיצה.

מורחים רוטב עגבניות על בצק הפיצה (מתכון בלינק המצורף), מניחים את ירקות האנטיפסטי על בצק הפיצה, כמה שיותר צבעוני, יותר טעים ויותר יפה. אם אתם לא מתעקשים על פיצה טבעונית, ניתן לשלב גם גבינות, דגים וכו'.

מחממים תנור לחום מקסימלי (לפחות 250 מע') ומניחים בתוכו אבן שמוט, או תבנית של התנור, בחלקו התחתון, בכדי שיתחממו היטב (אבן שמוט למשך 40 דקות לפחות, תבנית התנור למשך 20 דקות).

מחליקים את הפיצה לתבנית בתנור החם. אופים עד הזהבה עמוקה ומגישים מיד.

מתכון לפיצה טבעונית

זו ההזדמנות להגיד תודה לאורן ולצוות הסו-שפים המקסים שלו וכמובן לבית ספר בישולים, על הכוכבים העולמיים שהוא מביא אלינו ועל הכוכבים המקומיים שהוא מגדל ומטפח. תודה!

לאלבום התמונות מתוך הסדנא של אורן, לחצו כאן.

לעוד מתכוני פיצות ופוקצ'ות לחצו כאן:

מתכון לפיצה נהדרת של פורמלג

הפוקצ'ה של סבינה ולדמן

הפוקצ'ה של ברי יוגב

הפוקצ'ה הפלילית של בוז'לי – מומלצת בחום!

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםירקותכלליכשרלחמיםמאפיםמתכוני שפיםמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (3)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ברי יוגב:

    מתכון מעולה!

  2. מאת הדר:

    יצא מושלם!!!
    הכנתי אתמול עם הילדים והם ליקקו את האצבעות. אשמח לעוד מתכונים כאלה.

  3. מאת ריבי:

    הכנו ביום שבת לבראנץ'
    יצא מעולה.
    אחת עם גבינה ואחת טבעונית עם חצילים , קישואים , כרישה ובצל ירוק , שום… אין מילים..

השארת תגובה