קנלוני תרד וגבינות ללא גלוטן

יש לי מנהג מגונה (או נפלא, תלוי איך מסתכלים על זה) לבלות שעות באתרי אוכל שונים ומשונים וללקט רעיונות ומתכונים. בכל בוקר, עוד לפני שאני יוצאת מהמיטה אני בודקת מה חדש במגוון בלוגים שאני עוקבת אחריהם, באתר של BBC GOOD FOOD ובפינטרסט, ואוספת לי טעמים להתחיל איתם את היום.

באחד הימים נתקלתי במתכון משגע לקנלוני עם תרד וגבינות. אני מאוד אוהבת קנלוני. מאוד. וגם מאוד אוהבת תרד, ועוד יותר אוהבת גבינות. ברגע שסיימתי לקרוא את המתכון הבנתי שהיום אני הולכת  להכין אותו, עם התאמות קלות למטבח הביתי שלי – גם נטול גלוטן, וגם דל שומן (וגם קצת זול יותר).

מתחילים מהכנת רוטב העגבניות.

אפשר להכין כל רוטב שאתם אוהבים, אפשר אפילו להשתמש ברוטב עגבניות איכותי קנוי אם ממש אין לכם כוח להתעסק גם הכנת רוטב

הרוטב שאני הכנתי היה בסיסי לגמרי:

        בצל גדול קצוץ

        חצי ראש שום חתוך לפרוסות

        קופסאת שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום

        מלח, פלפל, ומעט סוכר

        מעט שמן זית

איך מכינים?

בסיר קטןבינוני מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתחיל להיות שקוף- מוסיפים את השום, מערבבים מעט ומוסיפים פנימה את קופסאת העגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם, ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שהרוטב חם. מניחים בצד שיחכה לקנלוני.

ועכשיו מכינים את המלית-

        250 גרם תרד (קופסא של עלי תרד שטופים מהסופר)

        חבילת גבינת "טוב טעם" (שגם מכילה רק 3% שומן וגם זולה באופן יחסי)

        בערך חצי חבילה של גבינה בולגרית (סתם כי היתה אחת פתוחה בבית, אבל אפשר כל גבינה שרוצים)

        מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט

איך מכינים?

חולטים את התרד- אני נוהגת לעשות את זה בשיטה המהירה: מרתיחים קומקום עם מים, מניחים את התרד בקערה ומכינים מסננת בכיור. כשהמים רותחים שופכים אותם על התרד, מערבבים, סופרים עד 20 ומעבירים את התרד למסננת, ומיד שוטפים במים קרים- מזל טוב, יש לכם תרד חלוט!

עכשיו קוצצים את התרד, מכניסים אותו חזרה לקערה שבה חלטנו, ומוסיפים פנימה את הגבינות, מוסיפים פלפל ומעט אגוז מוסקט טחון, ובודקים- אם צריך, מוסיפים מלח- אבל ממש לא חובה. מניחים את המלית בצד שתחכה לקנלוני.

מכינים את הפסטה: לעומת פסטות דקות כמו ספגטי או פטוצ'יני, את כל הפסטות שדורשות עלים גדולים של בצק כמו רביולי, לזניה, או קנלוני, אפשר בקלות רבה להכין בבית גם ללא מכונת פסטה. אמנם זה דורש יכולות רידוד, אבל זה בערך הכל, ומבחינת הטעם זה ממש שווה את המאמץ.

מה צריך?

        1/2 כוס קורנפלור

        1/2 כוס קמח טפיוקה

        3 כפות קמח תפוחי אדמה

        3/4 כפית מלח

        4 וחצי כפיות גומי קסנטן

        כף וחצי שמן צמחי

        3 ביצים גדולות

איך מכינים?

מניחים בקערה של המיקסר את כל החומרים היבשים ומערבבים בעדינות. תוך כדי פעולה איטית של המיקסר מוסיפים פנימה את הביצים והשמן, ממשיכים לעבד עד שהבצק חלק ואחיד, אם צריך אפשר להוסיף עוד ביצה. הבצק אמור לצאת די יבש אבל אחיד וגמיש. מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח במעט קמח תפוחי אדמה ולשים אותו לכדי כדור. מחלקים את הכדור לארבעה רבעים, ומשטחים כל רבע הכי דק שאפשר. אם יש לכם מכונת פסטה, העבירו את הבצק דרכה עד לעובי 5. חותכים ריבועים של בערך 15X15 סנטימטר, ומניחים אותם בערמה עם קצת קמח בין ריבוע לריבוע.

לוקחים עלה של פסטה ומניחים בערך כף וחצי של מילוי בחלק הקרוב אלינו, מגלגלים בעדינות ליצירת גליל, ואז מניחים את הגליל עם התפר כלפי מטה בתבנית המתאימה לתנור. ממשיכים ככה עד שהתבנית מלאה. מוזגים מעל את רוטב העגבניות ומנענעים קלות את התבנית מצד אל צד כך שהרוטב יעטוף את גלילי הקנלוני. אופים בחום של 180 מעלות כ25 דקות, עד שזה נראה שחום וטעים.

אם רוצים, אפשר ואף רצוי לגרר מעל פרמז'ן לפני האפייה, כך יוצאת שכבה פריכה וזהובה על המאפה. בתאבון!

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

אם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

קטגוריות:: אוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםירקותכלליכשרללא גלוטןמאפיםמתכוניםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Expertit79:

    נראה טעים מאד. למרות שהתמונות מקשות על ההתרשמות..

    אנסה בהזדמנות

השארת תגובה