אין חורף בלי עוגת תפוזים של חנה שאולוב

יש עוגות שתמיד מחזירות אותי הביתה, לידיים הטובות של אמא שלי. לריח המוכר שלה שהוא קצת אקונומיקה, טיפה פנטסטיק, קורט בצק עלים, בצק שמרים בפינות ועוגת תפוזים או שיש, על השיש. הבוקר היא שלחה לי את עוגת התפוזים הגובהה שלה, שהיא אפתה בסיר פלא, כי בעיניה וגם בעיננו היא יוצאת בו הכי הכי.

עוגת תפוזים של חנה שאולוב

איפה משיגים סיר פלא, אתם שאלים? לפני כמה שנים גם אני קניתי לי סיר פלא, ביפו ובמזמן האחרון אני רואה סיר פלא כמעט בכל שוק. פשוט לפקוח עיניים. פעם אחת תאפו בסיר פלא ולא תרצו לשוב לתבניות הסיליקון המפונפנות.

אחרי שסגרנו את ענין התבנית, נדבר רגע על המתכון הקבוע. הוא תמיד תמיד של חנה שאולוב. אצלנו קוראים לעוגה הזו "עוגת תפוזימי של שנה חתולוב", כי כשנדב היה קטן הוא קרא לתפוזים תפוזימי ואבא שלי עם השטויות שלו עיוות את שם המחברת הנערצת וקרא לה במקום חנה שאולוב "שנה חתולוב". אותו זה הצחיק, וגם אותנו.

עד היום הספר הקטן של חנה יושב במדף "הקבועים" של אמא שלי. יש לה עשרות ספרי בישול, אבל מעטים זוכים לשבת לצד הקלסר הכתוב בכתב יד במדף הספרים הקבועים. רות סירקיס לצד חנה שאולוב ונירה שויאר. אלו הקבועים של אמא שלי.

חנה שאולוב

"עוגות ועוגיות, אפיה ביתית", נסו למצוא אותו בחנויות יד שניה, יש בו איורים מרנינים ומתכונים מעולים.

ואחרי שסגרנו את פינת התבנית והספר נדבר על אוצר. את העוגה הזו ניתן להכין מתפוזים רגילים, אבל אם יש לכם אוצר של תפוזי דם, נסו לעשות אותה עם מיץ אדום כדם. הצבע משגע.

תפוזי דם

עוגת מיץ תפוזים של חנה שאולוב

(או בפי בני הבית – עוגת תפוזימי של שנה חתולוב)

לחמם תנור ל – 175 מעלות

חומרים:
4 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
קליפת תפוז מגוררת
כפית תמצית וניל איכותית
חצי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מיץ תפוזי דם אם יש לכם אוצר בחצר)
2 כוסות קמח תופח (או רגיל+ 2 כפיות אבקת אפיה)

וכך תעשו:

1. להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקצף יציב. את הסוכר יש להוסיף לאט לאט כדי לקבל קצף תפוח ויפה.

2. להקציף בקערה נפרדת: כוס וחצי סוכר, 4 חלמונים, תמצית וניל, שמן, מיץ וגרידת תפוז.

3. להוסיף לקערת החלמונים קמח ואבקת אפיה.

4. בתנועות קיפול יש לערבב יחד עם החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת החלמונים והקמח הכבדה יותר.

5. לצקת לתבנית 26 או לתבנית סיר פלא משומנות.

6. לאפות עד שקיסם יוצא נקי, תלוי בתנור.

עוגת תפוזים

מחפשים מתכונים לעוגות בחושות? כאן:

מחפשים עוד מתכונים לעוגה בחושה? הנה כמה מתכונים מצויינים:

מתכון לעוגת שיש מושלמת

מתכון לעוגת גבינה דובדבנים ושוקולד

מתכון לעוגת דבש ושוקולד

מתכון לעוגת טחינה, סילאן ותמרים

מתכון לעוגת מנגו

 

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמתכוניםנעמה פלדעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (9)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ירדן:

    איפה משיגים תפוזי דם?

    • מאת נעמה פלד:

      פה ושם אפשר למצוא עצים מלאים באדום אדום הזה. אפשר גם למצוא בשווקים. בשוק הכרמל יש בכמה דוכנים בקצה הדרומי של השוק.

  2. מאת דקלה:

    זו גם עוגת הבית שלנו!
    אך החוכמה בסיר פלא היא לאפות על הגז!!!!!!
    ואז היא יוצאת הכי….

    • מאת גאולה:

      ניסיתי את העוגה הזאת ופשוט לא יצאה גבוהה בכלל ואפיתי בסיר פלא ושמתי בדיוק מה שרשום את כל החומרים

  3. מאת סימי:

    הזכרת לי את אימי עליה השלום…
    דמעות..

  4. מאת מלכה ברכה:

    אוי הזכרונות…. מאז הצונאמי של סיפרי הבישול המפונפנים ששטפו אותנו שכחתי את הספרון הנפלא הזה שאיתו התחלתי ולמדתי לאפות. סולם ןלארון למעלה לחפש אותו. למרות שלקח התפוזים של קרין גןרן והתבנית עם הרגלים שאפשר להפוך אותה יוצרים עוגה מופלאה ביותר וגבוהה שלפעמים קשה להאמין.

  5. מאת דניאל פורטל:

    שלום חנה
    גם לי יש את הסידרה שלך מלפני 32 שנה
    לא מוסרת ולא מוותרת .
    תודה לך כי בזכותך כבחורה צעירה קיבלתי
    אומץ להיכנס למטבח , פשוט כיף

  6. מאת זוהר חנה:

    עד היום ואני בת 65 משתמשת בחנה שאולוב ורות סירקיס אפילו היום בבוקר הוצאתי מתכונים משם ניתן לומר מעל 40 שנה הספרים האלה הולכים איתי לכל מקום ישר כח.

  7. מאת מילי:

    הי נעמה !
    אולי תוכלי לעזור… בפעם ה-1 שהכנתי את העוגה לפי המתכון היא יצאה כ״כ טעימה !! ושמחתי שסוף סוף שגיליתי מתכון מעולה לעוגת תפוזים . בפעמים האחרות שניסיתי להכין את העוגה היא כל הזמן צנחה מטה שהוצאתי אותה מהתנור, ופנים העוגה לא נאפה כלל . מה לעשות ??

השארת תגובה