ילדות נשכחת ומרק בשר וגריסי פנינה חורפי

מרק בשר וגריסי פנינה / לימור תירוש

6 מנות

מרק מעולה בו שוחים נתחי בשר רכים בנוזל סמיך שמזכיר טעמי ילדות נשכחים

חומרים:

4 כפות שמן זית
700 גרם אונטר ריב או שפיץ שייטל, קצוץ לקוביות קטנות
2 כרישות שטופות ופרוסות לחצאי עיגולים דקים
2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
4 ענפי סלרי קצוצים
3 עגבניות קצוצות
3 שיני שום קצוצים
3 עלי דפנה
צרור תימין קשור בחוט
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית קימל
ליטר ורבע מים רותחים
תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
שליש כוס גריסי פנינה

הכנה:

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומטגנים את קוביות הבשר עד השחמה. מעבירים לקערה. מוזגים 2 כפות שמן זית לאותו הסיר ומטגנים כרישה, גזר וסלרי עד התרככות, מוסיפים את הבשר, כולל הנוזלים שבקערה, עגבניות, שום ותבלינים ומטגנים 2 דקות. מוזגים מים, מרתיחים, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין שעה. מוסיפים קוביות תפו"א וגריסי פנינה ומבשלים עוד 40 דקות. לפני ההגשה מתקנים תיבול ומוסיפים מים, מלח, פלפל שחור או קימל במידת הצורך.
***
אנחנו אוהבים את הטעמים והריחות העולים מהמטבח המקומי של לימור תירוש הפועלת מביתה המקסים ביפו. שם לימור, בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.

לימור, כמונו, מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכותבת: "ככה אני שומרת את אהוביי קרוב, במטבח. בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים אני מראה להם עד כמה הם חשובים לי וכמה אני אוהבת אותם.

אני רואה במטבח זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. אני אוהבת את הפירות והירקות שהעונה מביאה, את השוק, את התבלינים המקומיים. מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים, גם את עצמי."

לאתר של לימור מטבח מקומי, לחצו כאן.

קטגוריות:: אוכל לשבתאוכל שילדים אוהביםבשרכלליכשרלימור תירושמרקיםמתכוני שפיםמתכוניםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת liron:

    באמת טעם ילדות

השארת תגובה