פחזניית פטל, פיתוי מתוק מבית פיליפ ריגולו

קודם כל בואו נשטוף את העיניים:

אתם בטח רוצים לדעת מי אחראי על "הפשעים" הללו נגד האנושות, במיוחד שאתם באמצע נפילת סוכר קשה ומתים למשהו מתוק…

ובכן, מצעד הכוכבים של בית ספר בישולים אינו שלם ללא אלוף העולם בפטיסרי ו- MOF פיליפ ריגולו (Philippe Rigollot). ריגולו הגיע לראשונה לישראל באוגוסט 2013 והעביר בבישולים קורס בן חמישה ימים מלאים בנושא עוגות בוטיק אישיות – עוגות קטנות, רעיונות גדולים. כל מי שהיה נוכח התאהב, אנחנו מקווים שגם ריגולו התאהב, כי אנחנו כבר מתגעגעים…

לריגולו קונדיטוריה באנסי שבצרפת והוא נחשב לאחד מאנשי המקצוע הבולטים בצרפת. ריגולו הגיע לארץ במסגרת סדרת קורסי מאסטר קלאס המיועדים לשפים וקונדיטורים שמקיים בישולים לאנשי מקצוע בישראל.

כדי שגם אתם תהיו חלק מהחלום הזה, בית ספר בישולים פירגן לכם מתכון בלעדי מידיו של המאסטר. תהנו!

פחזניית פטל Le Choux Framboise

בצק רבוך:

מצרכים:

  • חלב 125 גרם
  • מים 125 גרם
  • חמאה 112 גרם
  • מלח 5 גרם
  • סוכר 5 גרם
  • קמח 135 גרם
  • ביצים 215 גרם

מכינים בצק רבוך קלאסי:

  1. בסיר שמים את החלב המים החמאה המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. מכבים את האש ומוסיפים את כל כמות הקמח, מערבבים היטב בעזרת כף עץ או לקקן עד שנוצר בסיר בצק הומוגני מחזירים לאש נמוכה לייבוש הבצק לדקה נוספת.
  3. מעבירים למיקסר מצויד בוו גיטרה ומקררים במהירות בינונית שתי דקות.
  4. טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה למיקסר עד שכל הביצים נטמעות בתערובת הבצק.
  5. בעזרת שק זילוף מצויד בצנתר מספר 10 מזלפים פחזניות בקוטר של 3 ס"מ.

קראמבל וניל

מצרכים:

  • חמאה 75 גרם
  • סוכר חום 93 גרם
  • קמח 93 גרם
  • סוכר וניל 2 גרם

הכנה:

במיקסר מצויד בוו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת  בצק.

פטל קונפי

  • מחית פטל          410  גרם
  • סוכר                  80    גרם
  • פקטין     NH       6      גרם
  • מיץ לימון            4      גרם
  1. מערבבים את הסוכר והפקטין.
  2. מחממים את מחית הפטל, ב- 40 מעלות מוסיפים את תערובת סוכר-פקטין בעזרת מטרפה. מרתיחים ומוסיפים את מיץ הלימון.שומרים במקרר. לפני השימוש הראשון מעבדים את המסה.

הרכבה וסיום:

  1. חוצים כל פחזנית לשניים בעזרת סכין מסור וממלאים בשנטיי פטל שהוקצף לפני השינויי ובקונפי פטל. מכסים בחלק העליון ומזלפים שנטיי נוסף. מקשטים בפטל טרי ואבקת סוכר.
  2. בעזרת מערוך משטחים בין 2 ניירות אפייה לעובי 2 מ"מ. ומקפיאים קורצים ומניחים על הפחזנית.
  3. אופים את הפחזניות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 30 דקות .

שנטיי פטל:

מצרכים:

  • שמנת 1000 גרם
  • מחית פטל מצומצמת 375 גרם (500 ברוטו )
  • סוכר 100 גרם
  • 'גלטין 9 גרם
  • מים 45 גרם

הכנה:

  1. משרים את הג'לטין במים.
  2. בסיר מצמצמים 500 גרם מחית פטל עד לקבלת 375 גרם ומוסיפים את הסוכר והג'לטין המרוכך.
  3. מוסיפים לשמנת ומקררים לפחות ל- 4 שעות. מקציפים כמו קצפת.
  • פטל קונפי
  • מחית פטל 410 גרם
  • סוכר 80 גרם
  • פקטין NH 6 גרם
  • מיץ לימון 4 גרם
  1. מערבבים את הסוכר והפקטין.
  2. מחממים את מחית הפטל, ב- 40 מעלות מוסיפים את תערובת סוכר-פקטין בעזרת מטרפה.
  3. מרתיחים ומוסיפים את מיץ הלימון. שומרים במקרר.
  4. לפני השימוש הראשון מעבדים את המסה.

הרכבה וסיום

חוצים כל פחזנית לשניים בעזרת סכין מסור וממלאים בשנטיי פטל שהוקצף לפני השינויי ובקונפי פטל. מכסים בחלק העליון ומזלפים שנטיי נוסף. מקשטים בפטל טרי ואבקת סוכר.

וכאן תוכלו לצפות בפיליפ ריגולו מכין את פחזניות הפטל. אשף!

שירן כרמל המוכשרת צילמה את ביקורו של ריגולו בבישולים. תהנו!

אם גם אתם רוצים לקחת חלק בסדנאות לקהל המקצועי, פנו למזכירות בית ספר בישולים: 03-681-9141

בישולים בפייסבוק

קטגוריות:: אוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה