כוננות סופלה שוקולד ללב כואב וחורף קר

בכל פעם שאחת מחברותיי חוטפת שפעת או סתם קופץ עליה מצב רוח מבעס, אני נכנסת לכוננות סופלה שוקולד. שוקולד ידוע כתרופה האידיאלית לכל כאב גופני ומזור וסופלה שוקולד הוא תרופת קסם לכאבי לב. אנחנו יושבות עם כוס הסופלה, כל אחת מחזיקה בכפית ובכאבים, לאט לאט הכפית צוללת את הלבה הרותחת של השוקולד החם והכאבים… מתמוססים. הכל הופך להיות פשוט יותר כשאנחנו מגרדות את שולי הספל ושתינו הופכות מפויסות ומחייכות.

כשהחלטתי להיות שוקולטיירית ידעתי בדיוק מה עושה קובית שוקולד מריר טוב. אבל רק  במהלך השנים ומתוך ההתנסות אני מבינה שיש בו איזה קסם שעושה לאנשים טוב בלב.

סופלה שוקולד לחימום וריפוי לבבות

חומרים ל- 5 מנות:
170 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
3 ביצים
4 חלמונים
200 גר סוכר
3 כפות קמח

אופן ההכנה:
1. לשמן 6 תבניות אישיות (ספלים או כוסיות אלומיניום חד פעמיות) ולחמם תנור ל180 מעלות.
2. להמיס במיקרו את החמאה והשוקולד ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לערבל במיקסר את הביצים השלמות, החלמונים והסוכר ולהקציף לקצף תפוח ובהיר.
4. להוסיף את קרם השוקולד לקרם הביצים לערבב ביד לקרם אחיד,להוסיף את הקמח ולערבב.
5. לצקת לתבניות האפייה לאפות כ 13 דקות להגיש חם. הסופלה מוכן כשהוא עדיין רוטט במרכז.

תהנו ושיהיה חורף חם, גם בלב!

עמית

***

שמי עמית דונסקוי ואני שפית, שוקולטיירית, מעצבת מזון ומתכונאית. האהבה למטבח התחילה אצלי בזכות אשה מיוחדת במינה, אמא שלי. שכבר בשנות ה-60 נחשבה לפורצת גבולות וערכה אירועי קייטרינג מרהיבים. מראה נדיר במדינת ישראל שעשתה את צעדיה הראשונים בצאתה מצנע ובחדשות קולינריים שהתחילו להגיע מהארצות שמעבר לים.  

מהמטבח של אמא הדרך היתה מאוד ברורה לי: לימודי מזון ומשקאות ומשם לימודי Patisserie בפאריס.

התשוקה והסקרנות לבישול הביאו אותי לפיתוח מתכונים. כיום אני מחלקת את זמני בין 3 תחומי עיסוק שסובבים כולם סביב אותה אהבה ענקית לבישול ואפייה:

סדנאות בישול ואפייה בהם אני חולקת עם המשתתפים טיפים, סודות מהמטבח, פטנטים וחוויה מעשית באווירה מפנקת.

הפקת אירועי בוטיק, חוויה קולינרית מרהיבה.

כתיבת מתכונים וסטיילינג למגזינים וחברות מובילות.

מקווה שבטורים שלי בבייגלה אצליח להעביר את האהבה הגדולה שלי לאוכל ולעיצוב. את ההשראה שנחה עליי במטבח ואת חיבתי לכלים המיוחדים שאספתי, לפרחים, לצבעים ולריחות

אשמח מאוד אם תצטרפו גם אתם לדף הפייסבוק שלי

את הצילומים הנהדרים צילם בועז לביא

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה