האופיום החדש – פופ קורן עטוף בטופי סרירצ'ה

מוקדש ליואל שלי שהכיר לי את הסרירצ'ה ולסבינה ולדמן שלימדה אותי להכין קרמל כהלכתו.

אני בכלל לא בטוח שכדאי לכם להמשיך לקרוא כי מה שאני עומד לתאר כאן עלול להרוס לכם כל דיאטה לאחר שתטעמו ולו רק פופקורן אחד.

אני מכור לסרירצ'ה כבר יותר משנתיים. רוצים לדעת כמה מכור? ובכן הוא החליף את העמבה שמלווה מאז ילדותי את השניצל של אמא. מבינים?

בכל פעם שתרצו חריפות מאוזנת שתרים לכם מנה, הסרירצ'ה שם. אותי זה מצחיק היום שמישהו מזכיר טבסקו במתכון.

אבל אני מבין שאני לא יחידי 'בשימוש' כי הספקים שלי מספרים לי שהדבר הזה תמיד נמצא במחסור ושהם צריכים ממש להתחנן ליבואן כדי לקבל את הקווטה שלהם.

אז בפעם הבאה שאתם רואים אותו על מדף בסופר או במעדנייה , אל תהססו, קנו שניים.

ההשראה לאופיום החדש שלי הגיעה מהפוסט הזה שקראתי לפני כמה ימים (כל אני גם ג'אנקי של מתכונים ושימושים של הסרירצ'ה):

20 דרכים לשתף סרירצ'ה בארוחות שלכם

מכל הדרכים המתוארות בפוסט דרך מספר 8 קראה לי בכל רם: Caramel Corn

האמת, לאחר התעמקות חשבתי שהמתכון משעמם, בריא מידי או סתם מסובך, והלכתי על אלתור. וממש ברגעים אלו השלמתי את הנסיון השלישי עם מוצר מושלם.

ובאמת שאין גבול לדמיון. סתכלו על זה:

כאן, אם אתם חסים לבריאותכם, למשקלכם או לתדמיתכם העצמית, אתם צריכים לעצור ולגלוש למקום אחר.

כי זוהי הטריטוריה של המושחתים שאוהבים לחיות בסכנה.

פופ קורן עטוף בשמיכת טופי-סרירצ'ה

מצרכים (הכל לפי העין):

לפופ קורן:

פופ קורן (צריך לכסות את תחתיתו של סיר טפלון עם מכסה).

שמן (ככל שתשמנו יותר הפופ קורן יהיה טעים יותר)

מלח

לטופי:

סרירצ'ה

100 גרם חמאה

50 מ"ל שמנת מתוקה

פתיתי פלפל שאטה

סוכר (כמה שבא לכם, אני השתמשתי בערך בכוס)

הכנת הפופ קורן (אין מה להשוות בין פופ קורן קלאסי לזה היוצא מהמיקרו):

לחמם את הסיר עם השמן וגרעיני התירס, להוסיף קצת מלח ולכסות.

להקשיב להתפצחויות ולכבות את האש מייד לאחר שאלו מתמעטות או נפסקות כליל.

טופי:

שופכים את הסוכר למחבת טפלון על אש בינונית.

בינתיים בסיר קטן או קלחת ממיסים את החמאה יחד עם הסרירצ'ה, המלח והשמנת מתוקה.

מכבים ומערבבים.

בסוכר המזהיב לקרמל במחבת לא נוגעים בכף או בשום גורם זר, פשוט מטים את המחבת מצד לצד עד לקבלת נוזל ענברי מושלם.

מכבים את האש.

שופכים את תערובת החמאה/סרירצ'ה לתוך הקרמל ושוב מערבבים רק בהטיית המחבת מצד לצד.

לאחר שהטופי מוכן שופכים אותו על הפופ קורן מכסים את הסיר במכסה ובמגבת ומתחילים לנער.

שופכים את האופיום לקערה ומערבבים בעדינות בכף.

זהו, אם הגעתם עד הלום, אכלתם אותה. כמוני.

 

 

קטגוריות:: מתוקיםמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ארז:

    גם אני נתקלתי במחסור ולכן, כמו הרבה דברים אחרים, אני מזמין מחו"ל. לא יקר ומאוד מאוד טעים.

  2. מאת נירה:

    זה מאוד חריף?

  3. מאת עירית:

    העיקר שאתה נהנה, לא?

  4. מאת אלזי:

    סבינה + דודי + פופקורן + טופי = מה עוד צריך הבנאדם?

  5. מאת פייפרקאט:

    הסיבה למחסור: צו בית משפט לסגור את המפעל. לאלו שלא יכולים בלי
    (כמוני) מומלץ להערך בהתאם

    http://www.refinery29.com/2013/11/58176/sriracha-plant-officially-closing

  6. מאת מירה:

    באיזה שלב מוסיפים את פתיתי הפלפל?

  7. מאת זמי:

    גם סוכר וגם שמנת מתוקה? לא מתוק מידי?
    אני נוהג להכין פופקורן ולהוסיף לו חמאה מומסת עם כמות הגונה של טבסקו ומלח.
    לי יתאים האיזון האידיאלי עם קצת שמנת מתוקה מהמתכון שלך.
    אני אוהב את הפופקורן שלי פריך, יותר מידי נוזלים יעשו אותו רך מידי לטעמי.

השארת תגובה