ארנצ'יני, לביבות הזהב האיטלקיות

בכל ביקור שלי ברומא אני מופתעת מחדש מהכבוד שעושים שם לקציצות. לא קציצות בשר, לא קציצות דגים, אלא דווקא הארנצ'יני, קציצות זהובות של אורז. אי אפשר לטעות במרקם המיוחד שלהן. קריספיות בחוץ, חמות ונוטפות גבינה בפנים.

את הארנצ'יני אפשר למצא כמעט בכול פיצריה. עכשיו עיצמו עיניים ודמיינו את רומא הגשומה בחורף. אתם עם כוס יין אדום וארנצ'יני לוהט מהמחבת, המחשבה הזו מחממת אותי ברגע. זה באמת התענוג החורפי האולטימטיבי.

איך מעבירים את רומא הקסומה, החורף האירופי ומשלבים אותו עם חג החנוכה הקרב ובא? מכינים את הגירסא שלי לאהובותיי הרומאיות. הלביבות שלי לא עגולות וכדוריות ,הן הפכו לישראליות פחוסות וממולאות בגבינת עיזים.

הגישו אותן חמות עם סלט ירוק, הדליקו נרות ובפעם הבאה שתהיו ברומא, אל תשכחו לנסות את הארנצ'יני האיטלקיות המקוריות ומיסרו להן ממני ד"ש לוהטת.

חג שמח!

ארנצ'יני – לביבות של אורז איטלקיות

כמות מספיקה ל- 25 לביבות

50  גרם חמאה מלוחה

בצל קצוץ דק דק

כוס אורז (רצוי עגול)

2.5 כוסות מים רותחים

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

ביצה

2 כפות קמח אורז

למילוי:

גליל גבינת פרומעז

לציפוי:

2 כוסות פירורי לחם זהובים עם 1/2 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל לבן

כוס קמח אורז

2 ביצים טרופות

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. להמיס את החמאה בסיר כבד, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה, לפזר את האורז מעל ולצקת את המים הרותחים להוסיף את המלח והפלפל. לבשל כ 45 דקות על אש בינונית עם מכסה. לתת לאורז העגול להתבשל לאט לאט בסיר, לשתות להרוות את צמאונו  עד שיתרכך ויספוג את הטעמים.
  2. לצנן מעט את האורז, עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר, לטרוף את הביצה ולהוסיף לאורז. לערבב.
  3. להוסיף את הקמח ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. ליצור קציצות ולהכניס בכול קציצה פרוסה נאה של גבינה, לשמור במקרר כשעה.
  5. לגלגל את הקציצות בקמח האורז, בביצה ולבסוף בפרורי הלחם.
  6. לחמם מחבת עם מעט שמן ולטגן כדקה וחצי מכול צד עד להזהבה, להוציא לנייר סופג, ולהגיש חם.

*****

שמי עמית דונסקוי ואני שפית, שוקולטיירית, מעצבת מזון ומתכונאית. האהבה למטבח התחילה אצלי בזכות אשה מיוחדת במינה, אמא שלי. שכבר בשנות ה-60 נחשבה לפורצת גבולות וערכה אירועי קייטרינג מרהיבים. מראה נדיר במדינת ישראל שעשתה את צעדיה הראשונים בצאתה מצנע ובחדשות קולינריים שהתחילו להגיע מהארצות שמעבר לים.  

מהמטבח של אמא הדרך היתה מאוד ברורה לי: לימודי מזון ומשקאות ומשם לימודי Patisserie בפאריס.

התשוקה והסקרנות לבישול הביאו אותי לפיתוח מתכונים. כיום אני מחלקת את זמני בין 3 תחומי עיסוק שסובבים כולם סביב אותה אהבה ענקית לבישול ואפייה:

סדנאות בישול ואפייה בהם אני חולקת עם המשתתפים טיפים, סודות מהמטבח, פטנטים וחוויה מעשית באווירה מפנקת.

הפקת אירועי בוטיק, חוויה קולינרית מרהיבה.

כתיבת מתכונים וסטיילינג למגזינים וחברות מובילות.

מקווה שבטורים שלי בבייגלה אצליח להעביר את האהבה הגדולה שלי לאוכל ולעיצוב. את ההשראה שנחה עליי במטבח ואת חיבתי לכלים המיוחדים שאספתי, לפרחים, לצבעים ולריחות

אשמח מאוד אם תצטרפו גם אתם לדף הפייסבוק שלי

את הצילומים הנהדרים צילם בועז לביא

 

 

 


קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםחנוכה וטיגונים לרובכלליכשרמתכוני שפיםמתכוניםמתכונים לחנוכהצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת ריבי:

    האם יכול לעבוד עם גבינה אחרת ולא עם גבינת עיזים?

  2. מאת שימרי:

    ברוכה הבאה!

  3. מאת שילת:

    האם אפשר במקום גבינת עיזים גבינה צהובה פשוטה?
    נראה לי שלגבינת העיזים החבר'ה הצעירים שלי לא יתחברו.

  4. מאת שירלי:

    מה שמגישים בכל פיצרייה ברומא זה "סופלי" ולא ארנצ'יני.
    יורו אחד מחירו, והתענוג אינסופי.
    גם ארנצ'יני זה טעים אגב, אבל זה משהו אחר.

השארת תגובה