בוסטוק – מלך מאפי הבוקר הצרפתיים

אז מה זה בכלל בוסטוק? מדובר באחד ממלכי מאפי הבוקר הצרפתיים. בארץ קשה למצוא אותו, אם בכלל, אבל בפאריס הוא מולך ומבשר את בוא היום. סוג של תרנגול, אם תרצו.

מדובר במאפה אישי שהתחתית שלו עשויה מבריוש עשיר, עליו מתמקם קרם שקדים וכיפתו מעוטרת בשקדים פרוסים. כל הענין הזה ספוג בסירופ סוכר ושקדים, שמוסיף חטא על פשע. אחרי נגיסה מן הבוסטוק, הבוקר נראה אחרת לגמרי. באחריות.

עכשיו אחרי שגירינו לכם את בלוטות הטעם, הגיע הזמן גם לבצע. אנחנו מצרפים מתכון לבוסטוק שליאור שטייגמן מבית ספר "בישולים", התאים לקהל הביתי – מתכון מתוך מאסטר קלאס מאפי בוקר של לנוטר שיתקיים בדצמבר בבישולים.

 בוסטוק

בצק בריוש

מצרכים:

  • 500 גרם קמח
  • 17 גרם שמרים
  • 12 גרם מלח
  • 60 גרם סוכר
  • 6 ביצים
  • 300 גרם חמאה רכה

הכנה:

  1. בקערת מיקסר לשים ביחד קמח ,שמרים,סוכר,מלח וביצים כ 7 דקות,לבצק חזק.
  2. תוך כדי עבודת המיקסר מכניסים בהדרגה את החמאה הרכה,לשים עוד 3 דקות.
  3. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים את הבצק כשעה.
  4. לאחר שעה , מורידים לבצק את האוויר ,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות.

סירופ סוכר לטבילה

מצרכים:

  • 500 סוכר
  • 300 מים
  • 7 גרם תמצית שקדים

הכנה:

מביאים את כל החמרים לרתיחה ומקררים.

קרם שקדים ומי פריחת הדרים

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 10 גרם קורנפלור
  • ביצה אחת
  • 4 טיפות מי פריחת הדרים.
  • זסט מתפוז אחד

הכנה:

  1. מערבבים היטב את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים.
  2. מוסיפים את הביצה בכמה פעמים עד שהומוגני.
  3. מוסיפים את הקורנפלור , מי פריחת ההדרים וזסט התפוז ומערבבים בעזרת מטרפה.מקררים.

לעיצוב הבריוש:

משמנים קופסאות שימורים גדולות בחמאה.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 300 גרם כל אחד.

מכדררים לכדור ומניחים בתבנית .מתפיחים מכוסה בניילון נצמד כ שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

אופים את הבריוש בחום של 170 מעלות עד שזהוב היטב.

מקררים לחלוטין.

חותכים את הבצק לחתיכות בעובי 2 סנטימטר וטובלים כל חתיכה בסירופ הסוכר.

מזלפים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים שקדים פרוסים.


אופים בחום של 170 מעלות עד שהקרם אפוי דיו, כ 10 דקות.


במסגרת סדרת ההשתלמויות הממוקדות בשיתוף עם בית הספר הצרפתי ובהמשך להצלחתם של מחזורים קודמים אנו שמחים להודיע על פתיחתו של המחזור החמישי של קורס בצקים ומאפי הבוקר.

הקורס יתקיים בין ה- 15-19 לדצמבר 2013 בימים א'-ה' בין השעות 09:00 – 17:00

בדומה ליתר הקורסים בסדרה, הקורס הינו קורס מעשי " Hands On " והוא נערך בקבוצות של עד 12 משתתפים, במתכונת של חמישה ימים רצופים.

בקורס ילמדו טכניקות חדישות של עבודה עם בצקים ושיטות ייצור המשלבות מסורת לצד דרכי עבודה עדכניות.

תוכנית הקורס כוללת מבחר רחב של מאפי בוקר ובצקים בשימוש הפטיסרי, ביניהם: קרואסון כרוך על בסיס פוליש, פאן או שוקולד, קוגלהוף אלזסי, בריוש קלאסי, בריוש כרוך, בצק עלים הפוך ועוד בצקים ומאפים ממינים רבים.

להתרשמות מתמונות הקורס היכנסו לערוץ ה – YouTube של בית הספר

סדרת השתלמויות זו פותחת בפני אנשי מקצוע ישראליים את האפשרות לרכוש הכשרה ברמה הגבוהה ביותר ללא הוצאות נסיעה יקרות, קשיי שפה וללא הצורך בהתאמות לחומרי הגלם המקומיים.

הקורס מועבר בשפה הצרפתית בנוכחות של מתורגמן מקצועי ובסיומו מקבלים המשתתפים תעודת גמר מטעם בית הספר Ecole Lenôtre .

קהל היעד: קונדיטורים, אופים, שפים וטבחים.

פרטים נוספים במזכירות בית הספר.

טלפון: 03-681-9141

בישולים בפייסבוק

קטגוריות:: אוכל לשבתכלליכשרמאפיםמתכוני שפיםמתכוניםעוגותעוגיותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת פליקס:

    מאוד אהבתי…בלוג מקסים, תמונות, תוכן, המתכונים!!!!

השארת תגובה