מרק כתומים ומנגו ירוק

בתחילת הסתיו צצו בדוכן התבלינים והפירות היבשים בסופרמרקט, לצד פרוסות המנגו המסוכר הוותיקות, רצועות דקות של מנגו ירוק מיובש ומסוכר קלות. כמנגוהוליסטית מוצהרת, עשיתי את הדבר המתבקש – מילאתי שקיק ולקחתי הביתה להתוודעות מעמיקה יותר. לאכזבתי התברר, שלרצועות המנגו הירוק יש אפקט מקהה שיניים, והשקיק על תכולתו נזנחו בצד.

באחד הימים הקרירים יותר שנתרגשו עלינו לאחרונה, הכנתי מרק של ירקות ועדשים כתומים בקארי, ובמקרה נפלו עיניי על שקיק המנגו. מנגו ירוק, הזכרתי לעצמי, אמור ללכת טוב עם קארי, וכיוון שהוא לא אכיל כפי שהוא ואם לא ימצא לו שימוש יסיים את חייו בפח – מה יש לי להפסיד? אז השלכתי חופן נדיב לתוך הסיר והתפללתי לטוב. יצא מרק נהדר, שחוסל במהירות מפתיעה.

כדי לוודא שלא היו אלה התפילות אלא רצועות המנגו הירוק שהוסיפו למרק את העומק ואת גון הטעם המיוחד, חזרתי על הניסוי במרק כתומים ומנגו בגרסה קצת שונה (בטטה במקום דלעת). לאור ההצלחה החוזרת, נראה שמעתה ואילך יקבל המנגו הירוק מעמד של תושב קבע בסלסילת הפירות היבשים.

מרק כתומים ומנגו ירוק / דנית סלומון

מרק טעים מאוד, קל הכנה, צבעוני, מזין וכבונוס – כמעט נטול שומן:

מצרכים:

· 2 בטטות בינוניות (500 גרם), קלופות

· 3 גזרים גדולים, קלופים

· ½ כוס עדשים כתומות

· חופן נדיב מאוד (כ־150 גרם) רצועות מנגו ירוק מיובש מסוכר

· 8 שיני שום כתושות

· 2 ליטרים מרק צח (אפשר ציר עוף או ירקות, ומותר גם מרק על בסיס אבקה)

· 3 כפות מיץ לימון

· 3 כפות רוטב סויה

· 2 כפיות שמן שומשום כהה

· 1 כף סוכר

· ½1 כפות אבקת קארי

· ½ כפית זנגביל טחון

· ½ כפית פפריקה מעושנת

· ⅛ כפית (או יותר, לפי הטעם) פפריקה חריפה

· מלח ופלפל

אופן ההכנה:

· חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות. פורסים את הגזרים לפרוסות עבות.

· שמים את כל המצרכים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.

· מסירים מהאש ובעזרת מועך תפוחי אדמה מרסקים את הירקות שבסיר לחתיכות קטנות. מגישים חם.


צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחונידנית סלומוןירקותכלליכשרמרקיםמתכוניםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת יוס:

    האם ניתן להחליף את הבטטה בדלעת או דלורית?

  2. מאת zivi l:

    שלום רב דנית.
    שאלה: אפשר להשתמש בפפאיה מסוכרת מיובשתת או במנגו כתום מסוכר יש לי בארון ואני לא יודעת מה לעשות איתם. תודה זיוה

  3. מאת דנית:

    פפאיה אני לא אוהבת בשום מצב צבירה, אז לדעתי לא. מנגו כתום מיובש דל סוכר אפשרי, אבל לא יתן את אותו אפקט של טעם. המתוק, המסוכר לא מתאים בכלל. אני מוסיפה אותו לעוגיות – אם חיפשת מה לעשות בו. תבדקי שהוא טרי, כי הוא מתיישן ומאבד מהר את הטעם הטוב.

השארת תגובה