העוגה של אבא שלי – עוגת תפוזים עסיסית

את העוגה הזאת אני מקדישה לאבא שלי. מרוקאי אמיתי שאוהב את עוגת "הפסטה" שלו ביום שבת בבוקר. אתם בטח שואלים את עצמכם מה זו עוגת "פסטה". כנראה לא גדלתם בבית מרוקאי.  ככה נקראת אצלנו כל עוגה בחושה.

אבל החולשה הגדולה ביותר של אבא שלי היא עוגת תפוזים. למרות שניסינו אינספור מתכונים חדשים, שינינו, הוספנו, הפחתנו, הוא בשלו! העוגות החדשות לא שורדות את מבחן הטעימה, הוא דוחה אותן לא כל כך בעדינות בשפה הצרפתית, המרוקאית והעברית. כדי שיהיה לנו ברור…

היום אני מביאה אליכם את העוגה שממנה הכל השתנה. היא ערבוב של כמה וכמה מתכונים, כאלה מפורסמים וכאלה שהגיעו אליי בדרך לא דרך. קיצצתי באחרים, ערבבתי מימין לשמאל ולא משמאל לימין, אפיתי בתשומת לב רבה, מציצה עליה, מדברת אליה בפרחים, לבסוף משקה אותה בסירופ סוכר הכל רק שתהיה מוצלחת.

ויודעים מה? זה עבד! היא מעולה ומוגשת לאבא באהבה מידי שבת לצד כוס תה חם.

עוגת התפוזים של אבא / ריקי ביטון

משך אפיה: 25-30 דקות לאינגליש קייק, 12-15 דקות למאפינס

חומרים:

3/4 סוכר
50 גרם חמאה
50 גרם שמן

גרידת תפוז מתפוז אחד
70 גרם שמנת חמוצה

4 חלמונים מביצים M או 3 חלמונים מביצים XL

280 גרם קמח
1/4 כפית הסודה לשתיה
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס מים

חצי כפית מלח

חצי כוס סוכר

החלבונים שהופרדו מהחלמונים

סירופ סוכר:

150 סוכר

150 מים

אופן ההכנה:

תחילה נערבל עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה, מוסיפים את השמן ומערבלים, לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים גרידת תפוז, שמנת חמוצה ומערבלים שוב לעיסה אחידה.

מוסיפים חלמונים בהדרגתיות לקערת המיקסר.

בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח, מיץ תפוזים, מים ומלח.

מעבירים את התערובת לקערה גדולה בה נוכל לאחד בין 2 המסות.

המסה הנ"ל הינה המסה הכבדה שלנו ולכן תהיה הבסיס שאליה נקפל את החלבונים ולא להפך.

נקו את קערת מיקסר ווודאו כי אין שום טיפת שומן בקערת המיקסר ובוו המקציף.

התחילו להקציף את החלבונים וכשמתווצרים בועות ומתחילה קציפה ניתן בהדרגה להוסיף את הסוכר.

חשוב להקציף למרנג עדין ולא יציב מידי (מרקם קרם) בכדי שיהיה נוח לבצע פעולת קיפול בין 2 המסות.

כעת אחדו בין 2 המסות,תחילה הוסיפו 1/3 מהחלבונים למסה הכבדה,קפלו היטב ואז קפלו את 2/3 המסה שנותרה בעדינות עד שאחיד לחלוטין.

מזגו לתבניות/קאפקייקס (אם צריך לשמן את את התבניות, עשו זאת) והכניסו לתנור שחומם מראש.

בסיר מרתיחים מים וסוכרעד שהסוכר נמס לגמרי ומקרירים את הסירופ. יוצקים את הסירופ שהגיע לטמפרטורת החדר  על העוגה החמה. היא תשתה את הסירופ במהירות.

טיפים נוספים:

אני תמיד מחלקת את המסה הסופית בין תבנית אינגליש קייק לבין מאפינס שמהן אני יוצרת קאפקייקס טעימים במיוחד לאוהבי הקרמים.

אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם ואני כמובן כאן לכל השאלות, הטיפים והעיצות.

שלכם,

rika

***

אז מי זאת "Rika"?

שלום אופים ואופות, שמי ריקי ביטון ואני קונדיטורית בת 28 ממרכז הארץ. את הרומן שלי עם שוקולד, סוכר וקצפת מיסדתי בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים", בו סיימתי את לימודי בהצטיינות.

הגעתי לתחום הקונדטוריה בעקבות האהבה והתשוקה הענקית שלי לאוכל ויצירה. זה מתבטא בריחות, מרקמים, טעמים ומראות שהעין, האף והפה לא יכולים להיות אדישים אליהם. לפעמים נדמה שגם עדשת המצלמה מתענגת ועושה קולות מיצמוץ כשהיא מצלמת את מה שהולך לי במטבח. איך היא לא משמינה, איך?!

בשבילי אוכל הוא לא רק צורך קיום בסיסי, הוא הרבה מעבר לזה. הוא הנאה,בילוי, לעיתים אפילו נחמה ובעיקר דרך לחבר בין אנשים ולבבות. כי מי יכול להשאר אדיש לעוגת שמרים שכרגע נשלפה מהתנור?

אני מקווה שזו תחילתה של ידידות מופלאה, שלכם ושלי ושלכם עם המטבח. אנסה להעביר מתכונים בדרך קלילה, משעשעת ועם מלא בטיפים שידרבנו אתכם לקום למטבח ולענג במטעמים את הסובבים אתכם ואת עצמכם.

אל תחששו לשאול שאלות ולהתייעץ, אני פה בדיוק בשביל זה.

ניתן ליצור עימי קשר בטלפון:0544888861

או בפייסבוק: Riki bitton

קטגוריות:: אוכל לשבתכלליכשרמתוקיםמתכוניםמתכונים לחנוכהעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (35)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת נירית:

    היי ריקי.
    זאת ניראית לי עוגה כלבבי… מתאימה מאוד לחורף.
    האם תוכלי לתת כאן מתכון לציפוי שמצולם? תודה רבה מראש – נירית

  2. מאת דקלה:

    אפשר עם קלמנטינות במקום תפוזים יש לנו עץ מלא

  3. מאת יוס:

    בדיוק אישתי חיפשה עוגת תפוזים עם סירופ

  4. מאת ריבי:

    אוהבת עוגות פשוטות וטובות כאלו
    אני עם אביך!!!

  5. מאת רעב:

    שכחת לפרט –
    טמפרטורת אפייה
    גודל תבנית, האם צריך שתיים
    אם משתמשים בתבניות קאפקייקס – כמה מהן צריך.
    תודה

    • מאת ריקי ביטון:

      יש לחמם תנור ולאפות ב180 מעלות.
      אם את משתמשת באינגליש קייק אז את יכולה להכין 2
      מבחינת קאפקייק תלוי מה גודל תבניות הקאפקייקס שלך.
      בגודל סטנדרטי אני משערת שזה יהיה כ20 קאפקייקס.
      שוב זה לא משהו מדוד כי אני מחלקת בין במסות לתבניות שונות…פשוט לבצע ניסוי ותהייה :)

      • מאת רעב:

        תודה על התשובה.
        אבל כשאני עושה ניסוי בעוגות, יוצאת טעיה ולא תהיה.
        כל כך יותר פשוט לעשות מרק – שם אפשר לתקן בלי סוף.

        • מאת ריקי ביטון:

          קל יותר לעשות בבישול כי זה משהו שהוא יותר בקטע של פרי סטייל…או שיש לך או שלא.
          אפייה זה מדע מדוייק…אם תעשה צעד צעד לא תטעה :)

  6. מאת שליט דליה:

    שלום ריקי! המתכון נראה לי מתאים ביותר אך אשמח אם תפרטי בכמויות (של הקמח) ולא בגרמים.

  7. מאת ניסוי וטעיה:

    מנסים וטועים וכך לומדים…לא תוהים :-)
    אני חולה על עוגות תפוזים! תודה!

    • מאת ריקי ביטון:

      עם הזמן הניסוי והתהייה/טעייה קיבלו משמעויות שונות.
      יש רגעים שאני טועה אך ברובם אני תוהה וכך נוצרים עוד ועוד ניסיונות ורעיונות ;)

  8. מאת יואב:

    מצטרף לבקשה לרחם על אלה שאין להם משקל בבית (כן יש כאלה שטרם הצטרפו לשוקלים) ולצרף מידות של כוסות.
    50 גרם שמן זה….??? הטבלה שצרפת זה חישוב כי 90 גרם זה 100 מ"ל אז 70 גרם זה 77 מ"ל שזה בסביבות ה-1/3 כוס. יוצא בלילה מאוד כבדה עם 2 כוסות קמח. את מבינה שלא לכולם יש מחשבון במטבח
    70 גרם שמנת חמוצה (בגביע) זה חצי כוס

    • מאת ריקי ביטון:

      50 גרם שמן זה כרבע כוס. וזה מצויין בטבלה שצירפתי.
      מעבר לזה ישנם עוד נוזלים במתכון ולכן אין שום סיבה שהבלילה שלך תצא כבדה כל כך,הבלילה גם לא אמורה להיות נוזלית מידי.

      אני מאד מאד מאד ממליצה לכם להתחיל לעבוד עם הטבלה הזאת היא מאד קלה ופשוטה. היא לא דורשת ממך חישובים יוצאי דופן במחשבונים. גם אני לא משתמשת במחשבון כשאני ממירה עם הטבלה הזאת. היא מפורטת ומובנת.

      לא בכל מתכון יהיה לכם את מי לשאול או עם מי להתייעץ וככל שתלמדו להשתמש בה ולהבין אותה עולם האייה שלכם יהיה פשוט יותר.

      מעבר לזה משקל הוא הרבה יותר מדוייק והמקום לטעויות קטן.

      הטיפ הכי יעיל שאני יכולה לומר לגביי כוסות זה השתמשו תמיד באותה הכוס למדידות.

  9. מאת לאה:

    שלום לך ריקי
    עוגת התפוזים נראית מאד טעימה רציתי לדעת כמה זה בכוסות 280 גר

  10. מאת רבקה סבן:

    שלום לך,
    מהי העוגה עם הציפוי הלבן ומהו ציפוי זה ?

    תודה לך ושבת שלום.

    • מאת ריקי ביטון:

      עוגת התפוזים רק במנג'טים קטנים לאפייה.
      והציפוי זה חצי מיכל שמנת חמוצה עם 50 גרם אבקת סוכר וגרד לימון.
      לערבב הכל ולצפות את העוגה.

  11. היי ריקי נשמע מעולה,ומתכננת להכין לשבת ב"עש ואאתכן אותך,תודה!

    • מאת ורדה:

      היי, נשאלת אם הציפוי הלבן יכול להוות תחליף לסירופ.אך לא ראיתי את תשובתך. להתיחסותך אודה.

  12. היי ריקי,תודה על הטיפים ,ומתכננת לנסות,בטוח!שכן.

  13. יקירה האם יש לאפות את העוגה עם קרם השמנת וגרד התפוז או למרוח אחרי שמרטיבים את העוגה?

  14. מאת חיה גולדשטיין:

    אין ברשותי מיקסר עם וו גיטרה, רק מיקסר יד קטן עם 2 מקצפים לחלבונים ועוד 2 ווים קטנים ללישה שמעולם לא השתמשתי בהם, אבל הבנתי שהם לא מספיק טובים לעוגות עם קמח. איך לדעתך אוכל בכ"ז להכין את העוגה? נ.ב: למי שמכיר המיקסר יד של פיליפס משנת 1980…… סורי אבל זה מה יש. תודתי לך על הענותך לבקשתי.

  15. מאת מילי:

    הי ריקי,

    שתי שאלות: במידה ויש ביצים L , כמה לשים?

    ומה לגבי תמצית וניל? במרבית עוגות התפוזים מוסיפים…

השארת תגובה