פקין דאק במעטפה – גיוזה ברווז ושזיפים

אם הייתי צריך לבחור תמונה אחת מכל התמונות מסדנת הדים סאם הכיפית שהיתה לנו השבוע עם לילך רווה במתחם 4Chef בקניון ארנה זו היתה זו. היא פשוט מדברת בעד עצמה.

תודה ללילך המקסימה ולכל מי שהשתתף על החוויה.

 

ההפתעה של הסדנא מבחינת מתכונים עבורי היתה ללא ספק הגיוזה. אני מת על גיוזה, זה לא סוד, וגם פרסמנו בעבר את המתכון של סבינה לגיוזה קלאסית כאן. אבל המילוי שלילך בחרה לגיוזה שלה היה שיחוק.

למרות שבסדנא לילך בחרה בחזה מולארד (כי קל יותר למצוא אותו), שינינו את המתכון למילוי ברווז וקיבלנו פקין דאק במעטפה (קיפול קצת שונה מהגיוזה הקלאסית).

מומלץ מאד לנסות בבית.

גיוזה חזה ברווז ושזיפים מבושלים בחמשת תבלינים.

בצק חלמונים

• 100 גר' קמח לבן
• 5 חלמונים

הוראות הכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל המרכיבים יחד, למשך 5 דקות, עד לקבלת בצק רך מעט וגמיש (אם צריך ניתן להוסיף קמח או לחילופין מים קרים בהתאם למרקם) עוטפים בניילון נצמד ונותנים לנוח לחצי שעה.

מרדדים במכונת פסטה לעובי של 7 או 8

קורצים עיגולים עם רינג רחב (10 ס"מ קוטר לפחות).

מילוי ברווז ו 5 spice

  • 250 גרם ברווז טחון
  • 200 גרם בצל לבן
  • 3 שיני שום
  • ג'ינג'ר מגורר
  • 50 גרם שזיפים מיובשים
  • כף 5 תבלינים
  • כף  סויה
  • כף שמן קנולה

הוראות הכנה:

1. בקסרול קטן מטגנים בשמן קנולה בצל להזהבה , מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים קלות עד שמפיץ ריח. מוסיפים את השזיפים, מים (לכיסוי)  ג'ינג'ר וסויה לפי הטעם  ומבשלים למשך כ- 20 דקות ומצננים.

2. מערבבים את השזיפים המבושלים עם הברווז הטחון.

מילוי וסגירה:

ממלאים בעזרת כף עיגול בצק

מקפלים את הבצק וצובטים בקצה אחד

מושכים את הבצק בעזרת אצבעות היד השניה לכיוון הצביטה הראשונה וצובטים את הקיפול.

ממשיכים במשיכה, קיול, צביטה עד לסגירת המעטפה.

אידוי

משתמשים בכלי אישוי מעל סיר מיים רותחים

או טיגון/אידוי

במחבת טפלון מחממים כפית שמן קנולה. מניחים את הגיוזה על התחתית, מסדרים בשכבה אחת. מוסיפים מים עד כ 2/3 מגובה הכיסונים וכפית של שמן סומסום, מביאים לרתיחה ומכסים.

מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.

תודה ללילך ול 4Chef על החוויה.

לאלבום התמונות מהסדנא

אוהבים מסעדות אסיאתיות? יש לנו קבץ מסעדות אסיאתיות מהארץ והעולם:

טאיזו – טיול במטבחי המזרח הרחוק

טאיזו – העיסקית הכי טעימה בעיר

יאוואצ'ה – דים סאם חתיכי בלונדון

פוראמה – חגיגת דים סאם בתל אביב

מסעדות דים סאם בניו יורק

 

 

קטגוריות:: Featuredבשרמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת shiri m:

    מתי יש עוד סדנא כזאת?

השארת תגובה