ורניקי אוכמניות, טעם של געגוע

עכשיו תורן של האוכמניות. את החופשים היינו מעבירים, אני ומשפחתי, בדצ׳ה ביערות יורמולה. פעם בשבוע היינו חוצים את נהר לילופה ונכנסים אל תוך יער לקטוף פירות יער ופטריות. בתור הקטנטנה שבחבורה, הייתי אחראית על האוכמניות, שגדלות על שיח נמוך, יחסית לפטל.

עם שפתיים ולשון סגלגלה הייתה מסגירה את היעדר היכולת דחיית סיפוקים, עליה אני עובדת עד היום. מיותר לציין כי השלל כמעט במלואו חוסל על ידי עוד בדרך הביתה. אם היה נשאר מהפנינים השחורות המופלאות ההן, הן היו הופכות למילוי של בלינצ׳ס עם גבינה, לריבה נדירה או ״סתם״ נאכלות עם שמנת חמוצה ממותקת.

הורניקי שלפניכם מציג מתכון שונה של בצק, המכיל תפו״א, ממנו מתקבלים כיסונים אקסטרה אקסטרה קטיפתיים.

ורניקי אוכמניות בבצק תפוחי אדמה / סבינה ולדמן

חומרים לבצק:

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עם הקליפה – עדיף עדיין חמים.

חצי כוס קמח

2 חלמונים

קורט מלח

הכנה:

מועכים ידנית את התפו״א לפירה חלק, נזהרים שלא לעבד אותם יותר מדי.

מערבבים את תפוחי האדמה עם הקמח, החלמונים והמלח ולשים כ-5 דקות לבצק הומוגני וחלק.

מוסיפים עוד קמח במידת הצורך. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר מינימום חצי שעה.

חומרים למילוי:

3/4 כוס אוכמניות טריות או קפואות אך לא מופשרות

2 כפות סוכר

2 כפות חמאה רכה (לא חובה)

קורט ציפורן טחון (לא חובה)

הכנה:

מערבבים בזהירות את כל חומרי המילוי.

הרכבת הכיסונים:

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 2 מ״ל, הבצק מספיק דק אם ניתן כמעט לראות את המשטח שמתחתיו.

קורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.

מניחים כפית מילוי וסוגרים ליצירת כיסון, מהדקים היטב את הקצוות.

מעבירים את הכיסונים המוכנים למשטח מקומח היטב. אם לא מבשלים את הכיסונים מיד מומלץ להקפיא.

מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. מבשלים את הכיסונים, כ-20 בכל פעם, עד שהם צפים + דקה1 נוספת.

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה עם 2 כפות חמאה קרה וכפית אבקת סוכר, מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה והופכת לרוטב.

מגישים מיד עם שמנת חמוצה ממותקת עם סוכר.

* ניתן להחליף את אוכמניות בפטל, דובדבנים או תות.

* מומלץ להגיש לצד גלידה וניל טובה.

* פרורי בצק פריך מתוק (שטרוייזל) ישתלב נפלא, פשוט מפזרים מעל לפני הגשה.

* הבצק ישמש אותכם לכל מילוי שתרצו – תפו״א, בשר, גבינות, מה בראש שלכם.

צילם בכישרון רב – חיים יוסף

כאן תוכלו להנות מתמונות מקסימות של קטיף אוכמניות.

***

אנחנו שמחים לארח בבייגלה את שף סבינה ולדמן.

סבינה שמרצה בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, היא שף, יועצת קולינרית ומתכונאית מאז 1999.

סבינה בעצמה בוגרת בישולים עבדה בכפות תמרים, תמוז, ג'ויה, קורדיליה והיתה השפית של ברברסקו, לילית, ננה, רוטשילדס קיטשן.כמו כן סבינה משמשת כיועצת קולינרית של מסעדות ובתי קפה, כתבת ומתכונאית.

עשו לייק לסבינה בפייסבוק

עוד מתכונים של סבינה ולדמן כאן:

הפוקצ'ה הנרקוטית של סבינה

כיסוני ורניקס מהמטבח הרוסי

מתכון לבף בורגיניון צרפתי

מתכון לגיוזה כמו ביפן

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמאפיםמתכוני שפיםמתכוניםסבינה ולדמןפסטהשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת shilon:

    הזכרת לי את סיפוריי סבתי עליה השלום

  2. מאת תיקי:

    אפשר לקבל מלית בשר ומלית גבינה מתוקה בקשה?

  3. מאת יאקי:

    יצא בצק קשה ואחרי בירור התברר שמוסיפי רק ביצה אחת בלבד ויותר מים וקמח. עזבי אפיה תחזרי לעפולה למכור פלאפל או גרעינים

    • מאת אוהד:

      תקרא לפני שאתה קופץ : קודם כל, ביצה אחת שווה שני חלמונים. בנוסף לא הייתי מגדיר את התהליך כאפייה מכיוון שזה לא אמור להיכנס לתנור, אולי בגלל זה לא יצא לך משהו. אל תהיה נמוך, לא אהבת, אל תחזור, לא צריך להיות בוטה. סתם יצאת טיפש.

    • מאת סבינה:

      שאלה לי יאקי, האם שמת לב שהתפו״א הוא חלק מהבצק?

  4. מאת יאקי:

    על המתכון הזה מדובר שיצא ממש על הפנים ולאוהד האידיוט שהוכיח שוב שיש לא מעט חמורים שקופצים בראש. היא עוסקת באפיה גם….נו שויין לא חסרים אידיוטים בארץ

    • מאת ניקי:

      אתה אידיוט חסר תרבות וגם חמור קופץ בראש.
      יש לך שאלה… תשאל בנימוס. אף אחד לא חייב לך שום דבר!!!
      חוצפן!!!

  5. מאת שול:

    יצא מדהים ומעלה נשכחות! בכלל, ראיתי אותך גם בתכנית של המתכון הנבחר וגם זכיתי לטעום מעשה ידייך בהזדמנות אחת יחידה ואת קסם מטבח. אישה יפה שטוב ליבה שופע ממנה וכישרונך בידייך.
    לחיות הטרף שמסתתרים מאחורי מקלדת וסוגרים חשבונות קינאה בעילום שם- כמה עצובים חייכם.

השארת תגובה