כנפי עוף בקרמל ג'ינג'ר ופלפל שחור שנולדו בעקבות משחקים במלווח

אתמול קצת אחרי חצות חטפתי מנצ'יז מטורף למשהו מתוק. אבל כשפתחתי את המקרר לחפש משהו שישתיק את הקרקור קיבלתי משב של רוח פרצים לפרצוף. זו דרכו של המקרר להתריס על כך שהזנחתי אותו.

בגלל שלא היה לי כח לצאת לכיוון סופר באבא (או סופר יודה כמו שהחליטו לקרוא לו בעקבות טוויסט משפטי מספר 5897) בחנתי שוב את מה כן יש במקרר. בקבוקי מים מינרליים ובירה, חבילות חמאה, מיכלי שמנת מתוקה, סרירצ'ה, רוטב צ'ילי מפוראמה וכל מיני רטבים אחרים. לא דברים שיסייעו לי במצוקתי.

פניתי לפריזר שם מצאתי לחם קפוא, נקניקיות מרגז של אמנון וקופסת מלווח קפואה. שום דבר שיכול לעמוד לעזרתו של מישהו שחייב משהו מתוק בהזרקה.

פתחתי שוב את דלת המקרר בניסיון לאתר מקור למתיקות.

מכירים את זה שיש לכם משהו במקרר כל כך הרבה זמן שאתם כבר לא רואים אותו? שמתי לב שבמדף התחתון נחה לה קופסת פלסטיק שבה שמתי לפני כמה חודשים את הכמויות המסחריות של סוכר דקלים תאילנדי וחומר פלא אחר בשם red prickly lime שחברי הטוב האנומן (איל) אספלר מילא עבורי בחבילה ששלח לי מבנקוק.

ה red prickly lime הוא חומר פלא ליצירת קריספיות מופלאה בדברים מטוגנים ובהזדמנות אחרת אספר לכם על הבננות המטוגנות שהכנתי איתו. אבל איך שכחתי את המתיקות המופלאה של סוכר הדקלים שהגיע כגוש לח ודביק עטוף בשקית ניילון?

"קרמל, תעשה מזה קרמל" צעק מישהו אצלי במוח. "ומלווח" שמעתי קול אחר "מלווח בקרמל של סוכר דקלים, זה מה שאתה רוצה!" הם צעקו במקהלה.

ומי אני שאתנגד?

לקחתי שלו כפות עמוסות בסוכר דקלים והתחלתי לחמם במחבת טפלון.

בקלחת נפרדת חיממתי חצי מיכל שמנת מתוקה עם כ 50 גרם חמאה.

את הסוכר שהחל לנמוס העברתי מצד לצד של המחבת כשאני מטה אותה פעם לכאן ופעם לפה (טריק ידוע למי שאינו רוצה גושים בקרמל שלו).

כשהמסה הפכה לנוזלית והחלה לשנות את צבעה מצהבהב לזהוב עמוק, כיבתי את האש ושפכתי לתוכה לפי העין את השמנת שחיממתי. בחשתי במהירות עם כף נקייה וקיבלתי קרמל דקלים מושלם.

במחבת אחרת שהלהטתי עם כמה כפות שמן הנחתי דיסקית מלווח קפואה וכיסיתי עד שהתנפחה לגובה מרשים. הפרתי אותה ושפכתי מסביבה חצי מכמות הקרמל. את השאר פיזרתי על גב המלווח הפריך.

אין לי תמונה של היצירה כי הייתי בקריז כל כך חזק שאפילו לא חשבתי לצלם.

רק אחרי החיסול הממוקד נזכרתי בדבריו של יאיר יוספי על קינוחים מהסוג הזה, "קינוחים של טבחים" הוא קורא להם. והמבין יבין.

הבוקר לא התאפקתי ושלחתי מסר להנומן שעשיתי קרמל מסוכר הדקלים שלו, כאילו אני מגלה את אמריקה בשנית לפחות.

הוא שלח לי בחזרה לינק מהבלוג שלו שישר עשה אותי רעב:

Chicken Wings in Black Pepper Caramel
(ปีกไก่พริกไทยดำซอสคาราเมล ; bpeek gai phrik thai dam sauce caramel)

אתם בטח מבינים למה.

מהיכרותי עם הנומן, מהשם של המנה והמראה המטורף שלה, אני מרשה לעצמי לחרוג ממנהגי ולהביא לכם מתכון מתורגם שאפילו אני עדיין לא ניסיתי. כי פשוט אין דרך שזה לא טעים בטירוף.

כנפי עוף בקרמל של פלפל שחור

מאת הנומן אספלר  – Thai Food Master

דברי המאסטר שתורגמו באופן חופשי על ידי:

קבלו מנה טעימה וקלה שמרשה לי להיות באמת רגשני. קודם כל הדמעות שנושרות לי ללא הפסק כשאני קוצץ הר של בצלי שאלוט, והחיוך שנמרח לי מאוזן לאוזן כשלאחר 15 דקות של הכנה נגלה לעיני הצבע הענברי העמוק של המנה, צבע שלפני שהתחלת חשבת ששייך בלעדית למגזינים של בישול גורמה…

אני יודע שכשתעברו על רשימת המצרכם תהיו בטוחים שנפלו כמה טעויות בכמויות. אחרי הכל, המנה שדורשת לבדה את כמות הצריכה השנתית הממוצעת של פלפל שחור לאדם.

אבל לא, סמכו עלי, אנטומיית הטעם של המנה היא פשוט גאונית. בין שתי שכבות של קרמל מתוק ומריר והמליחות של רוטב הדגים, חותכות ומציצות דפיקות ממזריות של פלפל לבושות במתיקות של בצלי השאלוט מעורבת בחריפות הג'ינג'ר. הן נותנות טעם וצבע לעור הכנפיים ומשאירות את הבשר בפנים בהיר, עסיסי ונושר מהעצמות.

אני מציע לכם היום את המנה הזו כמועמדת למקום של קבע על השולחן שלכם.

מצרכים:

  • 400 גרם כנפי עוף נקיות (עדיף דווקא החלק עם שתי העצמות)
  • כוס בצלי שאלוט קצוצים
  • 1/3 כוס פלפל שחור כתוש בגסות במכתש
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי וקצוץ
  • 2/3 כוס של סוכר
  • ½ כוס פלוס 3 כפות של רוטב דגים תאילנדי

הכנה:

קוצצים את בצלי השאלוט והג'ינג'ר וכותשים את גרגירי הפלפל במכתש ועלי. 

לחלחו את הסוכר עם קצת מים (שלא יהיה ממש רטוב, אלא רק לח) והשטיחו אותו לשכבה אחידה על מחבת עמוקה או סיר.

 חממו את הסוכר על אש בינונית מבלי להסיר את העין ממנו. כשהקרמל מתחיל לקבל צבע ענברי בצדדים הנמיכו את הלהבה והמנעו מערבוב מיותר. אם צריך, שפוט הטו את המחבת מצד לצד. שימו לב שהקרמל לא נשרף!

כבו את הלהבה והוסיפו בעדינות את רוטב הדגים. זהירות מהקרמל הלוהט שרוצה לקפוץ מהמחבת עליכם.

הוסיפו את כנפי העוף, בצלי השאלוט, הפלפל והג'ינג'ר.

ערבבו והביאו לרתיחה.

כסו את המחבת וכ 7-10 דקות או עד שהכנפיים עשויות עם צבע ענברי עמוק ויפה.

 

אספו את הכנפיים עם מלקחיים לתוך תבנית אפייה ופזרו את הרוטב מעל.

הכניסו את התבנית לתנור שחיממתם מראש (מצב גריל 250 מעלות) ל 5 דקות עד שהעור הוך לקריספי.

העבירו לצלחת הגשה כשאתם מקפידים לצקת רוטב על כל כנף.

 לבלוג של האנומן: Thaioodmaster

לעמוד הפייסבוק של Thaifoodmaster

קטגוריות:: Featuredאנשים עם בייגלהבשרמתכוניםעוף

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת תמר:

    אלוהים, זה נראה טעים בצורה בלתי רגילה…

    יאלץ לחכות לאחרי הדיאטה, כמה עצוב!

    אספר איך יצא כשאכין.

  2. מאת גדי:

    דודי,
    הכנתי ופשוט יצא מדהים. איזה כף לעקוב אחר הבלוג שלכם.
    המשיכו כך.
    חג שמח
    גדי

  3. מאת מיכאלה:

    מה יכול להחליף רוטב הדגים ?

השארת תגובה