הפתרון לחמסין – מזגן בפול ווליום וביף סטרוגונוף

החורף רחוק. אני יודעת שזו בשורה שאינה ממש ידיעה חדשותית או משהו, אבל החורף כל כך רחוק שלחשוב על בגדים ארוכים, סוודרים ואיפור שלא נמרח לא אפשרי גם לאלו שלא צפו בהרבה טלוויזיה בתור ילדים ולכן הדימיון שלהם אמור להיות מפותח יותר.

אני לא אוהבת את הקיץ. אני מזיעה כל הזמן, לא מעזה להיות מחוץ לטווח מזגן ומבלה את החלק הארי של כל יום בלרחם על עצמי. אני אומללה כשחם לי, אני אומללה רק מהקונספט של חום- אז לחוות אותו זאת משימה כמעט בלתי נסבלת עבורי.

כן, אני מאנשי החורף, אני פורחת כשהגשם מטפטף, אני אוהבת שכבות על גבי שכבות של הגנה ואת הקרירות של האויר. אני אוהבת את האוכל הכבד יותר, המחמם והמנחם של החורף, אני אוהבת את הצורה בה הוא מתיישב בבטן שלי, אני אוהבת את איך שהוא מכיל אותי למרות שאני זו שמכלה אותו.

פעם בכמה סופי שבוע אני עושה "יום חורף". הוא לא ממש שונה מכל יום אחר בו המזגן בביתי דולק על עוצמה מרבית- רק שהוא מוגדר כיום בו הקיץ לא קיים (ולכן אני קונה את המצרכים יום מראש, כדי לחסוך לעצמי את הצורך להיווכח בחום המטמטם), אני מגיפה תריסים ומדליקה נרות, אני מכינה משהו ריחני וכבד – אם כבר חורף, אז עד הסוף.

הפעם הכנתי גרסה מעט יותר קלילה של ביף סטרוגנוף. המתכון המזרח אירופי המקורי כבד במיוחד ומכיל הרבה שמנת חמוצה שבגרסה זו הוחלפה חלקית ביוגורט. בנוסף, הסלט הקטן (שהופיע לראשונה במתכון של ג'יימי אוליבר) של המלפפונים החמוצים, הפטרוזיליה והבצל הסגול נותנים משב מרענן לתבשיל.

מצרכים:
  • 400 גרם סינטה
  • שני בצלים סגולים
  • כף חרדל איכותי (מעדיפה עבור המתכון הזה חרדל חלק)
  • צרור פטרוזיליה
  • חמישה מלפפונים בינוניים בחומץ
  • שתי שיני שום
  • 300 גרם פטריות טריות מכל הסוגים שאתם יכולים למצוא (שמפניון, פורטובלו, שימג'י וכו')
  • חופן פטריות מיובשות (אפשר פורצ'יני, אפשר סוג אחר, רק לא שמפניון מיובשות)
  • שתי מנות ברנדי
  • שלושת-רבעי כוס יוגורט כבשים 5%
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • פפריקה מתוקה
  • ענף טימין
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • כף שמן (לא שמן זית)
  • חומץ שרי (ציינתי כבר שאני מעריצה גדולה)
  • להגשה: אורז לבן
 

ההכנה:

השרו את הפטריות המיובשות בשליש כוס מים רותחים.

חתכו את הבצל הסגול והמלפפונים החמוצים לפרוסות הדקות ביותר שאתם מסוגלים. יכול להיות שחלק יגלו שנוח יותר לעשות זאת בעזרת מכשיר יעודי, לכו על זה.

קצצו דק את עלי הפטרוזיליה ודק מאד את גבעולי הפטרוזיליה. ערבבו בקערה שני שליש מכמות הבצל, את פרוסות המלפפונים החמוצים ואת הפטרוזיליה. הוסיפו כף חומץ ורבע כפית מלח, ערבבו והניחו בצד.

הפרידו את הבשר מרצועת השומן וחתכו לקוביות בינוניות-גדולות. צרבו את הבשר על מחבת חמה בעלת דפנות גבוהות (שיכולה להכיל נוזל) עם מעט שמן – רק עד השחמה חיצונית. נסו לשמור את הבשר כמעט נא מבפנים. עם הוצאת הבשר מהמחבת בזקו עליו כפית פפריקה מתוקה והניחו בצד.

קרעו ושברו את הפטריות לנתחים מעט יותר גדולים מנתחי הבשר, חממו שנית את המחבת לחום בינוני-גבוה והוסיפו את הפטריות אליה. בזקו פלפל שחור גרוס ומלח כדי לעזור לפטריות להפריש נוזלים והוסיפו את הבצל והטימין, בשלו למשך רבע שעה. הוסיפו את הפטריות היבשות המושרות עם נוזליהן והחרדל, ערבבו והוסיפו חצי מתערובת המלפפונים החמוצים, ערבבו פעם נוספת.

כאשר הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין (אך לא נעלמו!) הוסיפו את הבשר ואת הברנדי, הציתו (יש לי חולשה קלה לאש, אני לא באמת יודעת אם במקרה הזה זה מוסיף אלמט כלשהו לטעם האוכל). כאשר האש שוכחת הוסיפו את השמנת המתוקה והיוגורט, ערבבו. תנו לתערובת להתבשל חמש דקות נוספות והגישו מעל קערת אורז, הוסיפו את סלט החמוצים הנותר מעל.

אני מזמינה אתכם לנסות גם את יום החורף שלי כדי לשבור מעט את השרב. בתאבון!

.

קטגוריות:: Featuredבשרמתכוניםעדי בר

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה