ריבועים פלורנטיניים של דודו אוטמזגין

ריבועי פלורנטין

עוגייה איטלקית דקה ועדינה, עם פירות יבשים ודבש. יש סוגים שונים של עוגיות פלורנטין, בגרסה שלפנינו העוגיות רכות ומבריקות. הן נאפות בתבנית של 30X40 ס"מ, ונחתכות לריבועים רק אחרי האפייה השנייה.

מתכון מתוך "התחלות מתוקות".

 

חומרים לכ-40 ריבועים:

לבצק:

170 גרם חמאה

120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר

1 ביצה

300 גרם (2 כוסות גדושות) קמח

40 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים

לציפוי הפלורנטין:

150 גרם חמאה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

150 גרם (1/3 כוס) דבש

180 מ"ל (3/4 כוס) חלב

150 גרם אגוזים קצוצים

150 גרם שקדים פרוסים

30 גרם (3 יחידות) משמש מיובש קצוצים

30 גרם (3 יחידות) תאנים מיובשות קצוצות

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את הביצה, הקמח ואבקת השקדים. מערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 4 שעות.
  3. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית של 30X40 ס"מ שרופדה בנייר אפייה. אופים עד להזהבה קלה, ומצננים.
  5. בסיר קטן מבשלים חמאה, סוכר, דבש וחלב. מרתיחים ומערבבים היטב.
  6. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפירות, האגוזים הקצוצים והשקדים הפרוסים, ומכבים את האש.
  7. מורחים את התערובת על הבצק האפוי.
  8. אופים פעם נוספת, הפעם בטמפרטורה של 170 מעלות, למשך 13-14 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  9. מצננים וחותכים את הבצק לריבועים. מאחסנים במקרר.

 צילום: סטודיו דרור כץ


בלעדי לחברי בייגלה –  התחלות מתוקות – דודו אוטמזגין, שרון אילון וחברים

במחיר מיוחד לבייגלה של 30 ₪ לספר בכריכה קשה כשכל ההכנסות תרומה עבור ילדים ונוער בסיכון

"התחלות מתוקות" , ספר הקינוחים שיצרו יחדיו שרון אילון והקונדיטור דודו אוטמזגין

מאגד בתוכו מתכונים  לעוגות, עוגיות , מאפים ושאר מתוקים לתקופת החגים ולכל השנה.

בספר מתארחים מתכונים אורחים של בכירי השפים: מאיר אדוני (כתית, מזללה),

שגב משה (שגב), אביב משה (מסה), מיקה שרון, אורי נבון (מחניודה) וגיא גמזו (ארייה).

עוגיות, עוגות מוס, קינוחי כוסות, עוגות שמרים, טארטים ועוד…

בעיצוב מרהיב של המעצב ירמי אמסטר.

המחיר אינו כולל משלוח והאיסוף ממשרדי העמותה

רח' תל גיבורים 5 תל אביב, טל: 03-6803000

הספר יישלח לכתובתכם בתוספת של 15 ש"ח

כל ההכנסות עבור ילדים ונוער בסיכון.

העמותה לקידום החינוך בת"א יפו

העמותה לקידום החינוך בתל אביב חרטה על דגלה לעזור לאוכלוסייה משכבה סוציואקונומית נמוכה ולהקנות להם כלים על מנת שיוכלו להצליח בחיים.

העמותה מפעילה מועדוניות, הוסטלים , משפחתונים ופנימיות למאות ילדים . אלפי אנשים מושפעים מפעילות העמותה במהלך השנה שמצליחה

לשנות בצורה משמעותית את איכות החיים שלהם  ולהפיח בהם תקווה ושאיפה, כחלק מהראייה ההוליסטית של העמותה הוקם המרכז לחלוקת מזון

על מנת למנוע מצבי חוסר בטחון תזונתי. המרכז מחלק כשבע מאות חבילות מזון בחודש למשפחות המוכרות על ידי מחלקת הרווחה

ומטפל במגוון רחב של משפחות, חד הוריות , ניצולי שואה ,ילדים ועוד.  בחגים מספר מנות המזון שהעמותה מחלקת מגיע לאלפים.

 

קטגוריות:: Featuredמאפיםמתכוניםעוגיות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה