קפה לונץ, פנינה שכונתית חדשה ומתכון לחיטה ברוטב פלפלים

יש מעט מאד דברים שיכולים להוציא אותי מארבעת הקירות שלי. באופן כללי אני שונאת לזוז, זה מפריע את הקשב והסדר הטוב שלי. אם אני נתקעת במקום, אני הופכת אותו לבית שלי, ורק קריסת הגג יכולה לשכנע אותי לצאת משם.

אני מתרגלת ואז קשה לי להתרגל שוב. בשכונה שלי אני רגילה לרעשים, לשכנים, לחתולים ולמאכילות, להומלסים הקבועים ולפיצוצייר. לכי תשני את זה עכשיו.

אבל יש משהו, שעושה לי חשק לעבור דירה באופן מידי. המשהו הזה זה בית קפה טוב. שכונתי כזה, מקום שהוא בית שני, שמכירים אותך שם. יודעים איזו עוגיה את אוהבת ושחייבים לשים לך את הסוכר לפני החלב, ושהחלב יהיה רותח כמובן. והטיפ שאת נותנת למלצרית, הוא תמיד מכובד, כי את קצת כמו אמא שלה, נורא בא לך שהיא תגמור כבר את הלימודים ותצא לחיים (ובאותה הזדמנות שתגמור גם עם הדגנראט המקועקע שלוקח אותה מהעבודה על האופנוע בכלל לא נראה לך ברמה שלה. מגיע לה פי מיליון יותר טוב…).

בקיצור, בית.

בשבוע שעבר יצאו לי העיניים. זה קרה בשניה שנכנסתי ל"לונץ", המקום הכי שכונתי-ביתי-מתוקי-מאמי-צביטות בלחיים שראיתי בזמן האחרון. שתי דקות מככר הבימה, מרחק שנות אור מהרשתות שהפכו את רוטשילד לראשון-מערב בואך סופרלנדה.

אני לא יודעת מה הכי מצא חן בעיניי. המרצפות המצויירות או התמונות על הקירות או אולי היו אלה צנצנות העוגיות ועוגת הגזר שבדיוק יצאה מהתנור והפיצה בוקה של אמא לכל דורש. אולי הכל ביחד.

"לונץ" הוא החלום של עודד סיידא ודניאל, האשה שאיתו. הם האמא והאבא שלכם בלונץ. שניהם שם, עודד מבשל ודניאל מחייכת, מקשיבה ומארחת.

אכלתי שם דברים פשוטים ומקסימים. לביבות לטקעס נפלאות, סוכריות פסטה עם מילוי סלק שקופלו בעבודת יד,  הכל נעשה במקום, באהבה ובתשומת לב. יש שם ארוחות בוקר טובות ואפילו קערת קורנפלקס, כי אתם בבית. בקיצור, פנינה.

אכלתי שם גם תבשיל חיטה נפלא, וישר ניג'סתי לעודד שיביא את המתכון.  זה מוזר, אני כל כך לא צמחונית ובטח לא טבעונית, ובכל זאת, סיימתי גבעה של חיטה לגמרי בעצמי. עודד סיידא, החמוד (חנופה היא מלכה), מיד כתב לי את המתכון, כדי שיהיה גם לכם. ואם אין לכם כוח להעמיד סירים בחום הזה, פשוט לכו ללונץ 13 ותמסרו ד"ש.


חיטה על רוטב פלפלים ומנגולד / עודד סיידא

מצרכים:

כוס חיטה

3 כפות שמן זית

קופסה קטנה עגבניות מרוסקות

שן שום

פלפל אדום

מעט אורגנו טרי

גזר קטן

1/2 בצל

2 עלי מנגולד

חופן אגוזי מלך

חופן חמוציות

כפית חרדל גרגירים

1/2 כפית תמרינדי

כפית סילן

כפית סוכר

לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה :

1. מבשלים כוס חיטה במים עד ריכוך ומניחים בצד.

2. מכניסים לסיר קטן עגבניות, פלפל אדום, שום, אורגנו טרי, כפית סוכר מלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות או עד ריכוך הפלפל.

3. לאחר מכן טוחנים בבלנדר מוט או כל מכשיר אחר את המסה עד רוטב חלק וזה הזמן להוסיף מלח אם חסר.

4. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את בצל קצוץ, גזר מגורד ומערבבים מעט כ- 2 דקות

5. מוסיפים למחבת כוס חיטה מבושלת, תמרינדי, חרדל, סילן, חמוצייות, גרדת לימון, מעט מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים ומורידים מהאש.

6. במחממים במחבת כף שמן זית, מוסיפים עלי מנגולד קצוצים, אגוזי מלך ומעט מיץ לימון, מקפיצים דקה ומורידים מהאש.

7. אופן ההגשה: בצלחת מורחים על כל פנייה רוטב אדום, מניחים מעל את עלי המנגולד (ישר מהמחבת), עורמים על כל זה את החיטה ואוכלים.

קפה לונץ – בית קפה גסטרונומי

לונץ 13 תל אביב

0775342598



לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניירקותכשרמסעדותמסעדות חדשותמקומות שאהבנומתכוני שפיםמתכוניםנעמה פלדתל אביב

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה