גספצ'יו אבטיח קייצי, השפית מאוהבת!

רציתי לספר לכם שאני אוהבת!

ככה באמצע הקיץ, כשאין כוח לכלום, גם לא להתחבק צמוד מדי, אלא אם אתה מזגן, ים או מאוורר… מצאתי את עצמי מתאהבת. במי אתם שואלים? בבאמיקס שלי. אדום, חדש, נוצץ ועושה בדיוק מה שאני אומרת לו. כן, אני בזוגיות חדשה במטבח עם הבאמיקס שלי, יד ימיני.

לכבוד האהבה החדשה שלי ולכבוד החום ועונת האבטיחים, קבלו ממני מתכון לגספצ'יו אבטיח, כי זה הכי קיץ בעולם!

לכו לשוק או לירקן וביחרו לכם אבטיח מתוק וטוב, עם "בשר" יציב ולא קימחי. כזה עם "אחריות"…

האבטיח בידיכם? בואו נצא מהקופסא ונכין יחד מרק רענן שיעביר אותנו בקלות את הימים הקשים של הקיץ המעיק.

גספצ׳יו אבטיח

חומרים ל4 מנות)

גספצ׳יו:

2 כוסות קוביות אבטיח

רבע צרור כוסברה

חצי פלפל חריף

חצי בצל גדול קצוץ גס

פרוסת לחם לבן

שן שום

גרדה מחצי לימון

חצי כפית מלח

רבע כוס שמן זית

ירקות כבושים:

חצי כוס סוכר לבן

כוס חומץ תפוחים

כוס אבטיח חתוך לקוביות

חצי בצל סגול פרוס לטבעות

סלק קטן פרוס דק מאוד

מלפפון פרוס דק מאוד

להגשה:

4 כפות לבנה כבשים או עזים

זעתר באיכות טובה

עלי כוסברה

פלפל חריף פרוס דק

4 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל מרכיבי הגספצ׳יו למחית חלקה, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים במקרר לשעה לפחות. מסננים היטב לקבלת מחית חלקה. שומרים במקרר.

2. בסיר קטן מרתיחים יחד את החומץ עם הסוכר, עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים לחלוטין.

3. בקערה מניחים את האבטיח, בצל ומלפפון ויוצקים מעל כ3/4 התחמיץ.

4. בקערה נפרדת משרים את הפרוסות סלק ביתר התחמיץ. מניחים לשעה מחוץ למקרר. מערבבים כל רבע שעה.

5. מרכיבים את המנה: מערבבים היטב את הגספצ׳יו ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוזגים לתוך צלחת הגשה. מניחים 4-5 קוביות אבטיח כבוש. מניחים 2 – 3 כפיות לבנה ומעל מפזרים זעתר. מפזרים 2-3 פרוסות מכל ירק בכל צלחת ומזלפים מעל כמה טיפות שמן זית, מסיימים עם 3-4 עלי כוסברה, מעט מלח גס ו2-3 פרוסות פלפל חריף ומגישים.

***

אנחנו שמחים לארח בבייגלה את שף סבינה ולדמן.

סבינה שמרצה בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, היא שף, יועצת קולינרית ומתכונאית מאז 1999.

סבינה בעצמה בוגרת בישולים עבדה בכפות תמרים, תמוז, ג'ויה, קורדיליה והיתה השפית של ברברסקו, לילית, ננה, רוטשילדס קיטשן.כמו כן סבינה משמשת כיועצת קולינרית של מסעדות ובתי קפה, כתבת ומתכונאית.

עשו לייק לסבינה בפייסבוק

קטגוריות:: אוכל צמחוניירקותכלליכשרללא גלוטןמרקיםמתכוני שפיםמתכוניםסבינה ולדמןצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה