המבורגר לוקוס/דניס – מנה של מסעדה אצלכם בבית

אני רוצה לשתף אותכם באקספרינט שערכתי אתמול בערב, ושנחל הצלחה גדולה.

אם אתם כאלו שאוהבים מבטי הערצה מצד האורחים כשאתם מניחים לפניהם מנה של מסעדה אצלכם בבית, המשיכו לקרוא, כי מה שיצא אתמול מהמטבח שלי היא מנה שהייתי שמח להזמין בכל מסעדה.

את קציצות הלוקוס/דניס האלוהיות הכנתי כבר בהרבה וריאצית, עם רוטב ובלי, אבל הקומבינציה שהכי מצאה חן בעיני היתה השילוב עם איולי ג'ין על לחם מטוגן שיאיר יוספי הגה כשהכנתי אותן אצלו במטבח של אלבה.

 

הדגים: לעולם לא לטחון! לקצוץ בסכין. אפשר כל קומבינציה של דגים. ההעדפה שלי היא שילוב של לוקוס ודניס עם בשר סרטנים (או אפילו לובסטר), אבל לרוב אני מסתפק בלוקוס ודניס. חצי חצי. ואני קונה את המסה תמיד אצל שמיל הדייג בסטופ מרקט שבקניון ארנה בהרצליה. שמיל הוא הדייג היחידי שאני פגשתי שייקצוץ לכם את הדגים בסכין ממש כמו שהדוקטור רשם (פשוט בקשו ממנו תערובת לקציצות של דודי).

כדאי להקליק כאן לקבלת מושג ויזואלי (וידאו של 15 שניות) על הממלכה של שמיל.

בצל מקורמל: כמו שאמא שלי למדה אותי עושים בסבלנות, לי זה אף פעם לא לוקח פחות משעה, לה לפעמים גם ארבע שעות. וזה משתלם. מתחילים עם בצל קצוץ דק במחבת רחבה על אש קטנה. מערבבים מידי פעם ונותנים למים שבתוך הבצל להתאדות, ורק כשהבצל שקוף אפשר להוסיף שמן ולהמשיך לערבב על להזהבה. לקראת סיום התהליך מגבירים את האש ואפשר להוסיף גם כף סוכר לכל ארבעה בצלים.

ההמבורגר: חצי קילו מסה הספיק לי ל 7 המבורגים. זה יוצא כ 75 גרם להמבורגר.

מערבבים לתוך המסה בצל מקורמל משני בצלים בינוניים, צרור כוסברה קצוץ דק, קצת צנוברים מטוגנים קלות, שתי כפות פירורי גריסיני, ביצה אחת, מלח ופלפל. מכניסים למקרר לכשעה. לאחר מכן קורצים בעזרת רינג מתכת המבורגרים, מניחים את ההמבורגרים על מגש, מכסים בעדינות בנילון נצמד ומכניסים חזרה למקרר לעוד שעה.

איולי ג'ין: 4 חלמונים, 400 מ"ל שמן קנולה, 50 מ"ל ג'ין איכותי, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל. האם יש לכם כבר במיקס? אם לא כדאי שתתארגנו על אחד במהרה כי אני לא מכיר מכשיר שעוזר להכין מיונז ביתי משובח יותר בקלות.

מתחילים להקציף את החלמונים בתחתית כלי הקצפה עמוק ומאורך, לאחר כחצי דקה מוסיפים לאט לטא את השמן. אחרי שהוספתם כצי מכמות השמן אפשר להוסיף מידי פעם גם קצת ג'ין וקצת מיץ לימון. בסוף מוסיפים גם מלח ופלפל לפי הטעם. כל התהליך עם הבמיקס לוקח כ 10 דקות.

ה'לחמניה': לחם מטוגן או פרנץ' טוסט. השתמשתי בלחם קסטן (מלבני וקובייתי) פרוס שקנינו ב'לחמים'. הוא יקר אבל לא קונים כל יום.

לארבעה המבורגרים צריך: 8 פרוסות לחם, 250 מ"ל שמנת מתוקה, 4 ביצים.

מערבבים את הביצים והשמנת מתוקה ומשרים את פרוסות הלחם בתוך התערובת כרבע שעה. מוציאים את הפרוסות בזהירות ומטגנים במעט שמן קנולה עד להזהבה. לאחר שהלחם מתקרר מעט קורצים בעזרת אותו רינג מתכת עיגולים ממנו, שניים לכל המבורגר.

ה'סלסה': לא הצלחתי לחשוב על משהו מתאים יותר שיילווה את ההמבורגר, הקרדיט לא שייך לי, ואת המתכון המעולה תוכלו למצוא כאן.

טיגון והרכבה: מחממים על אש גבוהה מחבת רחבה. מוסיפים מעט שמן ומטגנים כל המבורגר כדקה וחצי מכל צד.

מורחים צד אחד של לחמניה בשכבה יפה של איולי, מניחים עליה את ההמבורגר ומכסים בלחמניה (מרוחה באיולי כמובן).

איך אוכלים: כמו כל המבורגר, ביד. אבל אם מתפרק אחרי ביס או שנים לא נורא. מסיימים באופן מנומס עם סכין ומזלג.

שלמות.

קטגוריות:: Featuredדגיםדודי כליפאמתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת איתן:

    פוסט מקסים! כל הכבוד דודי
    בסוף תגיע גם לרמה של נעמה :-)

השארת תגובה