גיוזה וצ'האן כמעט כמו ביפן

אם יש משהו שאני הכי מתגעגע אליו ביפן זה ראמן. ואם יש משהו שהוא במקום שני בטבלת הגעגועים שלי זה לא סושי אלא הגיוזה שכמעט כל מי שרוצה לחמם את בטנו בראמן מזמין כדי להרגיע גם את נשמתו כמנה נלווה לראמן.

והזמנת ה'קומפלט' לאלו שרוצים ללכת עד הסוף היא ראמן-גיוזה-צ'האן.

צ'האן, למי שלא יודע, הוא אורז מטוגן שאת המתכון המהיר והקל שלו נתתי כבר כאן.

לפני יומיים סבינה ולדמן האלופה סגרה לי עוד פינה במשולש הקדוש כשלימדה אותי ועוד 15 בני מזל בסדנת כיסונים מכל העולם שערכנו בבישולים איך מכינים גיוזה. ואתם יודעים מה? אחרי כמה תרגולים זה ממש קל .



גיוזה

לבצק:

1 ו-1/2 כוסות קמח
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן תירס
2 כפות קורנפלור

הכנה:

מערבבים את כל החומרים ליצירת בצק הומוגני וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה.

למלית:

200 גרם בשר פרגית או חזיר טחון
1 כוס כרוב סיני, חתוך לרצועות דקות
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן סומסום
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 כף סוכר

הכנה:

מערבבים את כל חומרי המלית. טועמים ומתקנים תיבול.

הרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה
1 כף ג'ינג'ר מגורר דק על פומפייה
1/4 תפוח מסוג סמיט, חתוך לקוביות קטנות
1 כף סוכר
1 כף סאקה

הכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב.

הרכבה:

זה החלק הכי טריקי בתהליך, אבל כאמור, לאחר קצת תרגול זה הופך לממש פשוט.

קורצים עיגולים מהבצק המרודד.

שמים קצת מילוי במרכז כל עיגול.

מושכים/מותחים את הבצק ומדביקים אותו בקיפול לצד השני של העיגול.

טיגון/אידוי:


במחבת טפלון מחממים כפית שמן קנולה. מניחים את הגיוזה על התחתית, מסדרים בשכבה אחת. מוסיפים מים עד כ 2/3 מגובה הכיסונים וכפית של שמן סומסום, מביאים לרתיחה ומכסים.

מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.

הופכים את המחבת על צלחת הגשה, כאשר הכיסונים על הצד המטוגן שלהם כלפי מעלה. מגישים לצד הרוטב.

קטגוריות:: Featuredאורזבשרכללימתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת רחל:

    תנתקו אותי בבקשה לא מוכן לקבל יותר מתכונים שכאלה!!!!!!

  2. מאת אורה:

    את הבצק מניחים למנוחה במקרר או בחוץ?
    אחרי שמכסים את הכיסונים, מנמיכים את האש או משאירים על אש גבוהה?

  3. מאת מאי:

    ניסינו אתמול- טעים מאוד מאוד!

  4. מאת מור:

    איך הכיסונים ישרדו הקפאה?
    אם הם ישרדו, לבשל אותם קפואים או להפשיר קודם?

  5. מאת כוכי:

    האם אפשר עם מילוי אחר, מאחר ואיני אוכלת בשר. תודה וערב טוב! !

  6. מאת אתי:

    איך אפשר להדפיס את המתכונים?????

השארת תגובה