זה לא קורה כל יום – שף מקדנג מגיע לישראל וגם נותן מתכון

זה לא סוד שאין מטבח שאנו אוהבים יותר מהמטבח האסיאתי, ושאנחנו מתרגשים מכל מה שקורה כאן לאחרונה.

עכשיו שמענו ש Chef McDeng הידוע מגיע לביקור קצרה, וזו ממש סיבה למסיבה.

אבל קודם כל מתכון קליל וטעים שכל אחד יכול להכין בבית. אחרי זה פרטים על איפה אפשר ללמוד ממנו בצורה יותר רצינית.

סלט ברווז - LARB PED

זהו סלט המוגש חמים. בתאילנד הוא מוגש בטמ"פ החדר (סביב 37 מעלות צלסיוס) ולעולם לא מהמקרר. הרוטב מאד תאי- ויניגרט מרענן ללא שמן.

מצרכים ל-4 מנות:

לרוטב:

2 כפות רוטב דגים

1 כף מיץ ליים או מחית תמרינדי

2 כפיות צ'ילי תאילנדי יבש טחון

2 כפות אורז קלוי (הסבר בהמשך)

1/2 כוס שאלוט קלוף ופרוס דק

1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

לסלט:

1/4 כוס מים

400 גר' חזה ברווז טחון/קצוץ

1/4 כוס עלי נענע (לקישוט)

10 פלפלים חריפים מיובשים מטוגנים (בשמן עמוק)

הכנה:

  1. מכינים אורז קלוי:מחממים מחבת יבשה וקולים בה את גרגירי האורז כמה דקות (כפי שקולים תבלינים יבשים), עד קבלת גוון מעט מושחם. מסירים מן האש ומצננים.מעבירים לשקית עבה ושוברים את הגרגירים בעזרת מערוך, או חפץ קהה אחר.
  2. מרתיחים את המים בסיר בינוני. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב משך שתי דקות, כך שהבשר  נפרד לפירורים ומתבשל, אך עדיין שומר על צבע ורדרד. מסירים מן האש.
  3. מוסיפים לסיר את מיץ הליים או התמרינדי ,רוטב הדגים והצ'ילי היבש. טועמים ומאזנים תיבול- הבשר צריך להיות חמוץ ומלוח באותה מידה. חריפות לפי טעם אישי.
  4. כשהסלט מאוזן מבחינת מליחות וחמיצות מוסיפים שאלוט,בצל ירוק,כוסברה ואורז קלוי, המוסיף ארומה קלויה ומסמיך מעט את הרוטב.
  5. מעבירים לצלחות עמוקות ומפזרים מעל שפע נענע ופלפלים חריפים מיובשים-מטוגנים.

בישולים גאה להשיק את תוכנית "המטבחים של אסיה" – סדרת כיתות אומן אותנטיות בהנחיית  גדולי השפים של היבשת האסיאתית. מטרת התוכנית לחשוף שפים וטבחים למגוון רחב של טכניקות, חומרי גלם וטעמים מקוריים שמאפיינים את המטבחים האסייתיים השונים.

הראשון שיתארח בבית הספר הוא המגה שף מק דנג, גדול השפים של תאילנד, מחברם של ספרי בישול רבים ובעל טור קבוע במגזין העולמי של ה-CNN  (CNNgoTRAVEL). דנג מככב בתוכניות טלוויזיה קבועות בתאילנד ומתארח אצל מיטב השפים ברחבי העולם כמומחה למטבח התאילנדי המסורתי והמודרני. מק דנג מגיע לישראל בחסותה של שגרירות תאילנד בישראל  אשר פועלת בשיתוף בית הספר להעמקת ההיכרות וקידום המטבח התאילנדי בישראל.

מק דנג יתארח בבישולים במשך חמישה ימים ויעביר 5 כיתות אומן חד יומיות במהלכן ידגים מנות אותנטיות בטעמים נאמנים למקור ומאכלים פחות מוכרים מהאזורים השונים של תאילנד. זו הזדמנות נדירה ובלתי חוזרת להתוודע לפילוסופיה, לטעמים ולשיטות העבודה המאפיינות את המטבח התאילנדי ואת סגנונו של מק דנג.

בין המנות שיודגמו במהלך שהותו של מק דנג בבישולים: קארי מסאמן של טלה, דג-ים ברוטב "צ'ו צי", דג פריך עם סלסה של מנגו ירוק, כנפי עוף ממולאות בטיגון עמוק, תאי שרימפ רול, תאי ספייסי פיש קייק ועוד מנות רבות המייצגות את המטבח המסורתי התאילנדי.

כיתות האומן מיועדות לשפים, טבחים ולאלו מכם המעוניינים להעמיק את היכרותם עם המטבח התאילנדי. הלימודים יערכו במתכונת של הדגמה, בקבוצה אינטימית מעוטת משתתפים בין השעות 09:30-15:30 ויכללו ארוחת צהריים המבוססת על מנות הקורס. הלימודים יתקיימו לפי התוכנית הבאה:

יום א' ה- 23/6  "בישול תאי מסורתי"

יום ב' ה- 24/6  "מנות ראשונות ופתיחים"

יום ג' ה- 25/6  "בישול תאי מסורתי"- ההרשמה ליום זה פתוחה בפני שפים ואנשי מקצוע בלבד.

יום ד' ה- 26/6  "מנות ראשונות ופתיחים"- ההרשמה ליום זה פתוחה בפני שפים ואנשי מקצוע בלבד.

בנוסף להשתלמויות החד-יומיות יקיים מאג דונג בבישולים גם שתי הדגמות קצרות יותר בנות שלוש שעות כל אחת:

יום ה' ה- 27/6  "תאילנד שלי" בין השעות 09:00-13:00 ובין השעות 15:00-18:00.

בשל הביקוש הרב ומספר המקומות המצומצם אנו ממליצים בחום למעוניינים להירשם לכיתות האומן של מק דנג ליצור קשר בהקדם עם מזכירות בית הספר.

הקליקו לפרטים נוספים

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredבשרמתכוניםסלטים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה