טארט פסיפלורה-ורדים-פטל. הגאון בא לארץ!

"אקלרים של גאון" זה השלט מעל בוטיק האקלרים החדש של כריסוף אדאם בפריז. כריסטוף סיים 15 שנים ב"פושון", אחד המכובדים במוסדותיה הקולינאריים של צרפת, כדי לצאת לדרך חדשה ועצמאית.

כפי שזה נראה כרגע, אדאם מנצל עד תום את החופש היצירתי שלו – בוטיק אקלרים, שתי חנויות סנאקינג ועוד פרויקטים שהוא מקפיד לא לספר עליהם מילה. כולן עצירות חובה עם הגעתכם לפריז. את בוטיק האקלרים שלו פתח אדאם באזור המארה, לא רחוק מדוכני הפלאפל ושאר החנויות של הקהילה היהודית.

טעמי האקלרים של כריסטוף מגוונים מאוד: קפה ושטרוזיל, קרמל ומלח מצופה שוקלד וקשיו, פסיפלורה, פירות יער, שוקלד גרנד קרו, פרלינה שקדים, קרם וניל מדגסקר, תפוחים מקורמלים, קרם וניל עם פקאן וקרם וניל עם אגסים ועוד ועוד ועוד. והתורים הולכים ומתארכים.

אקלרים הם הלחם והחמאה של אדאם, על גבם הוא החזיר את פושון אל פסגת הקולינריה המקומית כש ב- 2001, לאחר עזיבתו של השף הראשי פייר הרמה ועוזרו, קיבל אדאם את המושכות והוביל את מחלקת הקונדיטוריה למחוזות חדשים.

נטייתו לקחת את הקלאסיקות הצרפתיות ולתת להן טוויסט מודרני הפכו את המוסד הוותיק "פושון" למקום עלייה לרגל לאוהבי האקלרים ויצירתו – "המונה ליסה" – נחשבת לאחד מרבי המכר של פושון

אחרי שנים בפסגת הגסטרונומיה העולמית (החל כשהיה בן 16, כבר בגיל 18 החל לעבוד במסעדות יוקרה בחו"ל) אדאם רוצה לרדת קצת אל העם, לתת לכולם הזדמנות לטעום את יצירותיו מבלי הצורך לשלם עליהן כמו מנה במסעדה ממוצעת בשתי חנויות סנאקינג שפתח בפאריז. הראשונה בהן נפתחה לפני כשנתיים. שתיהן עונות בדיוק על הצורך הזה. הרגשת המשפחתיות שאופפת את החנות היא ההפך המוחלט מזו שחשים בביקור בפושון היוקרתית.

הכל ארוז כל כך יפה, נגיש ומחכה בנקודות הסנאקינג שפתח ובהן מציע כריסטוף סלטים מרעננים, סנדוויצ'ים וטארטינים (פרוסת לחם ענקית עם תוספות, שמבקרת לכמה רגעים בתנור לפני ההגשה) – צ'וריסו, חצילים ועגבניות, ואגסים זוקיני וברי ועוד הפתעות מרעננות

בימים אלה מגיע כריסטוף לארץ כדי להנחות כיתות אומן ייחודיות ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים" החל מ 26.05 ועד ה 30.05

עד שתגיעו לחנויות המדהימות שלו, קבלו מתכון יד ראשונה מגאון.

טארט פסיפלורה-ורדים-פטל/ כריסוף אדאם

טארט בקוטר 26 ס"מ

בצק פריך:

  • 125 ג' חמאה רכה
  • 85 ג' אבקת סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 25 ג' אבקת שקדים
  • 2 ג' מלח
  • 1 ביצה (M)
  • 210 ג' קמח

קרם פסיפלורה:

  • 50 ג' סוכר
  • 155 ג' חמאה
  • 100 ג' ביצים
  • 10 ג' מיץ לימון
  • 75 ג' מיץ פסיפלורה
  • 4 ג' מי ורדים

זיגוג פסיפלורה

  • 120 ג' נפאז' נייטרלי
  • 15 ג' מחית פסיפלורה
  • לקישוט:
  • 50 ג' פטל טרי

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואת אבקת הסוכר.
  2. מוסיפים את אבקת השקדים והמלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את הביצה ולבסוף את הקמח.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות.
  5. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומסדרים אותו בתבנית לטארט.
  6. דוקרים במזלג ומקררים כ 30 דקות.
  7. אופים באפייה עיוורת כ 15 דקות ב 170 מעלות.

הכנת קרם פסיפלורה:

  1. מבשלים יחד את המיץ, הביצים, הסוכר ומיץ הלימון ל-85 מע'.
  2. מניחים להתקרר ל-45 מעלות וטוחנים פנימה את החמאה בעזרת בלנדר מוט.
  3. לבסוף מוסיפים את מי הורדים.
  4. הכנת זיגוג פסיפלורה:
  5. מערבבים יחד את המרכיבים.

הרכבה:

  1. ממלאים את הקלתית בקרם ומקררים לכ 30 דקות.
  2. מורחים את הזיגוג על הקרם כך שיכסה את כולו.
  3. מקשטים בפטל טרי.

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredאוכל לשבתאוכל צמחוניכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת קובי דימנט:

    יש אפשרות לרכוש מאפים שלו?
    (אני לא מתכוון להתחרות בו ביכולתי המוגבלת)

השארת תגובה