קובה סלק של שף מאיר אדוני ועוד הפתעה

Look & Cook  של קינטיק ארט באמת מציבה את הסדנדרט לאיך אפליקציית בישול צריכה להיראות. מעוצבת בצורה מעוררת תיאבון, עמוסה במתכונים יצירתיים (אך לא קשים לביצוע) ובנויה באופן מושלם לאייפד. ניצחון לז'אנר.

זוהי רק אחת מעשרות הביקורות המהללות שקיבל הספר האלקטרוני של מאיר אדוני בעיתונות הבינלאומית. ואפילו חברת apple בעצמה משתמשת באפליקציה לקידום מכירות אייפד בעולם.

ההפתעה שלנו עבורכם?

ב 48 שעות הקרובות בלבד אתם יכולים להוריד את  Look&Cook  לגמרי בחינם. לא כדאי להתמהמה.

הקליקו כאן להורדת האפליקציה בחינם!

קבלו לפתיחת התיאבון אחד מ 51 המתכונים בספר האלקטרוני שצולם בכל כך הרבה כשרון על ידי דן פרץ, בעל מקום של כבוד בהיכל התהילה של צלמי האוכל.

קובה סולת במילוי קישואים מאודים ומרק סלק חמוץ מתוק

 מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג סולת
  • 15 גרם (3 כפיות) מלח
  • 30 גרם (2 כפות) סוכר
  • 400 מ"ל מים
  • 100 גרם (1 כוס) קמח מצה
  • 100 מ"ל שמן חמניות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 10 קישואים, מגוררים בפומפייה גסה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס שקדים קלויים טחונים לאבקה
  • חופן עלי נענע
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים במחבת חמה ללא שומן
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 בצלים חתוכים גס
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 6 גבעולי סלרי (עם העלים) קצוצים גס
  • 4 שיני שום
  • 6 סלקים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 ליטרים מים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כוס סילאן
  • 3 כפות חומץ מהסוג המועדף עליכם
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר קצוץ
  • 1 כוס אורז מלא, שטוף
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חופן עלי כוסברה
הכנה:
  • מכינים את בצק הקובה:

    מערבבים בקערה גדולה 1/2 ק"ג סולת, 15 גרם (3 כפיות) מלח, 30 גרם (2 כפות) סוכר, 400 מ"ל מים, 100 גרם (1 כוס) קמח מצה ו-100 מ"ל שמן חמניות ולשים (בידיים) לבצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למנוחה של חצי שעה.
  • המילוי:

    מאדים 2 בצלים קצוצים דק ב-1/4 כוס שמן זית עד שהם שקופים. סוחטים 10 קישואים מגוררים בין כפות הידיים כדי להגיר מהם נוזלים, מוסיפים למחבת ומאדים כ-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. מוסיפים כוס שקדים קלויים וטחונים לאבקה, חופן עלי נענע ו-1/3 כוס צנוברים קלויים במחבת חמה ללא שומן. מערבבים היטב ומצננים בקירור.

  • המרק:

    מחממים 1/4 כוס שמן זית בסיר רחב. מוסיפים 3 בצלים, 2 גזרים, 6 גבעולי סלרי עם העלים – כולם קצוצים גס, 4 שיני שום קלופות ו-6 סלקים קלופים וחתוכים לרבעים ומאדים 5 דקות. מוסיפים כף רסק עגבניות, 3 ליטרים מים, כף ג'ינג'ר טרי קצוץ, כפית קינמון, כפית כמון, 1/4 כוס סילאן ו-3 כפות חומץ. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

  • מכינים את הקובות:

    מחלקים את בצק הקובה ל-12כדורים. משטחים כל כדור (בידיים מעט לחות) לעלה עגול ודק (3 מ"מ) ומניחים כף מילוי במרכזו. סוגרים את שולי הבצק סביב המילוי ומהדקים לכדור. מניחים את הכדורים על תבנית מקומחת במעט סולת.

  • מבשלים את הקובות במרק:

    מניחים את הקובות בעדינות בסיר המרק ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות .

  • מכינים את האורז:

    מחממים 3 כפות שמן זית בסיר. מוסיפים בצל אחד וגזר אחד קצוצים ומאדים 5 דקות. מוסיפים כוס אורז מלא שטוף ומאדים תוך ערבוב 3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, כפית קינמון וכפית מלח. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מוכן. מוסיפים 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים בעדינות.

  • ההגשה:

    מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה, ומקפיצים בה את הבמיה כ-30 שניות. מתבלים במעט מלח ופלפל. מחלקים את המרק החם לקעריות. מוסיפים 3 קובות לכל קערית, מפזרים את הבמיה ומעט עלי כוסברה בכל קערית, ומגישים את האורז בצד.

כתב ובישל: מאיר אדוני. צילם: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר. עריכה: נעמה אברמוביץ. הפקה: קינטיק ארט

הקליקו כאן להורדת האפליקציה עמוסת המתכונים

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredכללי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (4)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אפי:

    ספר המתכונים הכי יפה שהורדתי בחיים. המתכונים קצת מסובכים (חלק מהם), אבל הספר מדהים. כל הכבוד לבייגלה שהצליחו להביא את זה בחינם

  2. מאת חמוטל:

    נראה מדהים!!! כל כך ינוסה ביום שישי לכבוד שבת :)
    תודה על המתכון

  3. מאת גדי כהן:

    האפליקצייה נראית מדהים.
    סופסוף אפליקציית בישול ברמה מאוד גבוהה.
    שיחקתם אותה!!!
    גדי

  4. מאת איתן:

    נראה מעולה, וזה עוד בלי להוריד..
    אבל איך אני אוריד אם אין אנדרואיד? :\

    מקווה שעובדים על זה..
    סחטיין על ההשקעה :)

השארת תגובה