סרניקי – לביבות גבינה דוברות רוסית

לקראת חג השבועות חנויות הגבינה ומפי הסופר והמעדניות עמוסים במוצרי חלב וגבינות עד אין סוף. אבל גבינה אפשר להכין גם לבד בבית, זה אפילו די כלכלי. בלי מלחמה על הקוטג' ובלי לצאת לרחובות. מהגבינה הזו ניתן להכין שלל מתכונים רבים נהדרים אחרים.

חוץ מהגבינה, נכין היום סרניקי (סר = גבינה ברוסית) – הלא הם ״פנקייקים״ מגבינה שמזכירים בטעמם קרום של עוגת גבינה אפויה ונהדרת. את אותה הבלילה ניתן גם לטגן בשמן עמוק, לקבלת פחזניות גבינה מפנקות.

גבינת ״ריקוטה״ ביתית

חומרים:

ליטר חלב

150 מל' שמנת מתוקה טרייה

100 גרם שמנת חמוצה

חצי כפית מלח דק

רבע כוס חומץ

הכנה:

מבשלים בסיר חלב, שמנת מתוקה ומלח יחד. רגע לפני רתיחה מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.

מרתיחים שוב ומוסיפים את החומץ.

כאשר הגבן והנוזל נפרדים, מסננים לתוך בד חיתול, נפטרים מהמים. מצננים את הגבינה מחוץ למקרר.

הגבינה מוכנה לשימוש מיידי.

לביבות סרניקי

חומרים:

200 גרם גבינה

 2 חלמונים

2 חלבונים

1 כפית סוכר וניל

2 כפות סוכר

קורט מלח

3 כפות קמח תופח מנופה

הכנה:

בקערה גדולה מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש.

בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם החלמונים, סוכר והמלח.

מקפלים פנימה את החלבון המוקצף ואת הקמח, שליש בכל פעם. זה הזמן להוסיף את התוספות, אם רוצים (שימו לב להערות בסוף המתכון).

במחבת טפלון מחממים מעט שמן קנולה עם כף חמאה. מטגנים על להבה בינונית נמוכה, כף גדושה מהתערובת, 2 דקות מכל צד, עד להזהבה.

מוציאים לנייר סופג ומגישים עם אבקת סוכר, שמנת חמוצה וריבה טובה.

כמה הערות והצעות לגיוון:

את הגבינה ניתן להכין גם עם חלב עזים או כבשים

ניתן להשאיר את הגבינה בבד חיתול כיומיים במקרר, לקבלת גבינה עשירה במיוחד

ניתן להוסיף לפנקייק – גרידת לימון או תפוז, פירות יער שלמים, בננות, צימוקים וגם שוקולד, איך לא?

צילם בכישרון: ברי יוגב

אנחנו שמחים לארח בבייגלה את שף סבינה ולדמן לטור חדש וטעים.

סבינה שמרצה בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, היא שף, יועצת קולינרית ומתכונאית מאז 1999.

סבינה בעצמה בוגרת בישולים עבדה בכפות תמרים, תמוז, ג'ויה, קורדיליה והיתה השפית של ברברסקו, לילית, ננה, רוטשילדס קיטשן.כמו כן סבינה משמשת כיועצת קולינרית של מסעדות ובתי קפה, כתבת ומתכונאית.

עשו לייק לסבינה בפייסבוק

רוצים עוד מתכונים נפלאים של מאכלי חלב? בואו להשתתף ב 'אהבה לבנה'. כל אשר אתם צרים לעשות הוא לבחור את המתכון שאתם אוהבים והוא יישלח אליכם ישירות למייל מוכן להדפסה.

החדשות הטובות לא מסתיימות כאן. בין המשתתפים יוגרלו בעוד שבועיים 155 פרסים בערך של יותר מ 20,000 ש"ח ובראשם אייפד 3!

למה אתם ממתינים?

ספרו לנו כאן מה המאכל החלבי האהוב עליכם ביותר

קטגוריות:: Featuredאוכל צמחוניאוכל שילדים אוהביםכלליכשרמנצ'יזמתוקיםמתכוני שפיםמתכוניםסבינה ולדמןצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (11)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת טובה:

    בוקר טוב,
    אני מאוד נהנית מהאתר שלכם – מהמתכונים ובמיוחד מהסיפורים!! רציתי לשאול לגבי המתכון של "גבינת ״ריקוטה״ ביתית" – ברכיבים כתוב שמנת חמוצה ובאופן ההכנה יוגורט , מה מביניהם נכון ? אודה לתשובתכם.

  2. מאת זהבית:

    יש חשיבות לסוג החלב ? מפוסטר בשקיות, מפוסטר על בקרטונים.

    איזו כמות גבינה מתקבלת מהכמות שרשומה?

    תודה

  3. מאת חני:

    האם אפשר להכין עם בננות מעוכות?

  4. מאת ילנה:

    מכייון שאני ילידת רוסיה ואני יודעת היטב מזה -סירינקי, אני יכולה להגיד שגבינה הכי מתאימה ללביביות אלה -זה גבינה של משק צוריאל "טבורוג ", היא פשוט נהדרת . ובההלט לא ריקוטה
    כתובת האתר קיבלתי מהנהלת החברה קרמל דיירקט.

  5. מאת דוד:

    מסכים איתך 200 אחוז!!!!!!!!

השארת תגובה