עוגת גבינה לימונית בסגנון אמריקני

עוגת גבינה משובחת במיוחד, שנפרסת יפה על אף המרקם העדין של המלית. השימוש בסוכר דמררה מעניק למלית גוון זהוב, שמבדיל אותה מציפוי השמנת הלבן, אבל הטעם לא נפגע אם משתמשים בסוכר לבן.

המצרכים:

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים פתי־בר, מרוסקים לפירורים עדינים
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 75 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 250 גרם ריקוטה פרסקה של "גד"
  • 500 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 30% שומן של "גד"
  • ½1 כוסות סוכר דמררה
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון גדול
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 2 כפיות קורנפלור

לציפוי:

  • 2 גביעים (200×2 גרם) שמנת חמוצה (רצוי "שמנת של פעם")
  • מיץ וקליפה מגוררת מ־½ לימון
  • 2 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות), כשתבנית שטוחה גדולה בתוכו. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ בנייר אפייה.

2. מערבבים יחד את המצרכים לבסיס ומהדקים אותם אל תחתית התבנית הקפיצית ואל הדפנות – עד חצי הגובה בערך. נעזרים בכוס גלילית להידוק הפירורים. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור החמה ואופים
במשך 12 דקות.

3. בינתיים, מכינים את המלית. בקערת ערבול גדולה מערבלים יחד במהירות נמוכה גבינות, סוכר דמררה, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב. בוזקים על התערובת את הקורנפלור וממשיכים לערבל לתערובת חלקה.

4. יוצקים את התערובת לתוך הבסיס האפוי ומחזירים לתנור. אופים במשך 55-45 דקות, רק עד שמרכז המלית מתייצב והשוליים מתחילים להזהיב.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן 5 דקות (לא מכבים את התנור).

6. בינתיים, טורפים יחד את המצרכים לציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה ומחזירים את התבנית לתנור ל־10 דקות, רק עד שהציפוי נקרש.

7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי. מכסים היטב את התבנית ומקררים במקרר במשך לילה לפחות (בלי קיצורים – הקירור הממושך הוא שמאפשר למלית להתייצב ולקבל את המרקם החלקלק האופייני לעוגות מהסוג הזה). לפני ההגשה, מעבירים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית ומשחררים את הקפיץ בזהירות.

מתכון מתוך הספר "גבינה עוגות ופשטידות" מאת דנית סלומון.

צילום: יהודה סלומון.

המתכון הנפלא הזה ועוד 11 מתכונים נפלאים מככבים בסיפור 'אהבה לבנה'. כל אשר אתם צרים לעדות הוא לבחור את זה שאתם אוהבים והוא יישלח אליכם ישירות למייל מוכן להדפסה.

החדשות הטובות לא מסתיימות כאן. בין המשתתפים יוגרלו בעוד שבועיים 155 פרסים בערך של יותר מ 20,000 ש"ח ובראשם אייפד 3!

למה אתם ממתינים?

ספרו לנו כאן מה המאכל החלבי האהוב עליכם ביותר

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. LOVE THIS CAKE ,USE TO MAKE LONG TIME AGO ,BUT LOST MY MATKON,NOW THAT I HAVE IT ,WILL TRY THIS COMING SHABBAT,THANK YOU RICPEI

  2. מאת מילי:

    הי דנית ,
    תוכלי לומר כמה גרם זה כוס וכפית ?

    • מאת דנית:

      הי מילי. כפית וכוס הן מידות נפח, המשקל תלוי בחומר שמכניסים לתוכן. כפית שווה 5 מ"ל, כף שווה 15 מ"ל, כוס שווה 16 כפות, שהן 240 מ"ל (יש סטים שבהם מעגלים ל-250). הכי נוח להשתמש בסט הבינלאומי של כוסות וכפות מידה. אפשר לקנות סטים כאלה בשקלים בודדים.
      בכוס סוכר יש 200 גרם
      כף סוכר – 13 גרם
      כפית – 4 גרם
      בכוס קמח 120-125 גרם
      כף קמח – 7.5 גרם
      כפית – 2.5 גרם
      בברכה
      דנית

  3. מאת סיון:

    היי שאלה האם אפשר להגין לפאי הזה בצק רגיל ולאפות הכל ביחד מאפשר לעשות בצק מפטיבר ..הכוונה האם אפשר לבחור קלתית אחרת כגון חמאה קמח אבקת סוכר וביצה לעבד את זה לבצק ולהשתמש בזה ולאפות הכל ביחד ?

  4. מאת מילי:

    הי דנית!

    כמה שאלות אחרי כמה פעמים של הכנות של העוגה : איך אני יודעת בדיוק מתי מרכז המלית מתייצב ?? תמיד אני מוציאה אותה בחשש..

    בזמן האפיה, לרוב שולי העוגה נסדקים, האם כך צריך להיות ??

השארת תגובה