פאי הקוקוס שלא חי בסרט

לא, זה לא פאי הקוקוס האמריקני שמככב בכל הסרטים, אלא גרסה קוקוסית לפאי שקדים איטלקי. מסוג הווריאציות שצצות כשאין חשק לטחון שקדים. לפעמים, כמו כאן, זה מצליח (ולפעמים לא, אבל אז רק את והפח יודעים על הפדיחה).

הבצק עשוי מקמח כוסמין אורגני מלא בתוספת קוקוס טחון, המלית מחמאה, ביצים, לימון וקוקוס ומלית אוכמניות משמשת כגדר הפרדה. בשביל המראה (זה תורם לטקסטורה ולצבע) פיזרתי למעלה שבבי קוקוס מתוקים, שקונים בחנויות מתמחות. מי שאין לו, ימצא שהפאי מסתדר יפה מאוד בלעדיהם.

אני לא אוהבת לרדד, בעיקר משום שאני מתעצלת לנקות אחר כך את משטח העבודה משאריות הקמח, ומעדיפה לשטח את הבצק בתבנית. קודם על הדפנות – צרים גלילים ארוכים בקוטר2 ס"מבערך, מניחים סביב הדפנות ומהדקים באצבעות, ואחר כך על התחתית. צריך סבלנות, וצריך להקפיד ששכבת הבצק תשמור על העובי האחיד גם בחיבור בין הדפנות לתחתית. כפיצוי על הסבלנות מקבלים שחרור מאפייה מוקדמת של קלתית הבצק. צריך רק להקפיא אותה במשך חצי שעה עד שעה לפני המילוי והאפייה.

המצרכים:

לבצק:

  • 100 גרםחמאה בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (55 גרם) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות קמח כוסמין אורגני מלא של "שטיבל" (אפשר גם קמח לבן, או לערבב חצי־חצי))
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס קוקוס טחון
  • 2 חלמונים
  • 1 כף מים קרים

למלית:

  • 2 חלבוני ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 75 גרםחמאה בטמפרטורת החדר
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 150 גרםקוקוס טחון
  • 1 כף קורנפלור
  • ⅓ כוס (5 כפות) מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כוס מלית אוכמניות או תות שדה – רצוי פרימיום 70% פרי (פאי פילינג. מלית אוכמניות אפשר לקנות בסופרמרקט. מלית תות שדה אפשר להשיג בחלק מהחנויות המתמחות)
  • 3-2 כפות שבבי קוקוס מתוקים לעיטור (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק. מערבלים יחד חמאה חתוכה לקוביות, אבקת סוכר, מלח, קמח, אבקת אפייה, קוקוס וחלמונים לתערובת פירורית אחידה. מטפטפים על הפירורים את המים ומערבלים רק עד שנוצרים גושים בינוניים של בצק אחיד. משטחים את הבצק בשכבה בעובי אחיד בתבנית פאי מסולסלת מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. דוקרים את הבסיס במזלג במקומות רבים, מהדקים יריעת ניילון לקלתית הבצק, ושולחים את התבנית למקפיא ל־60-30 דקות.

2. לפני האפייה, מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות) כשתבנית מתכת שטוחה גדולה מושחלת במדף השני מלמטה. חשוב להקפיד שהתנור יגיע לטמפרטורה הנכונה ושהתבנית תהיה חמה מאוד, כדי להבטיח אפייה מלאה של הבצק.

3. מכינים את המלית. מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים ¼ כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק.

4. בקערה שנייה מערבלים את החמאה עם שארית הסוכר ועם קליפת הלימון ותמצית הווניל במשך 3-2 דקות. מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים קוקוס טחון וקורנפלור ואת מיץ הלימון ומערבלים לתערובת אחידה. מקפלים חצי מכמות הקצף לתוך התערובת ואחר כך את החצי השני.

5. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומסירים את כיסוי הניילון. מורחים את מלית האוכמניות על תחתית הקלתית ומורחים מעליה את  תערובת הקוקוס. מחליקים את פני התערובת וזורים את פתיתי הקוקוס המתוקים.

6. מניחים את תבנית הפאי על התבנית החמה שבתנור וסוגרים את דלת התנור. מחכים 3-2 דקות ומנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות). אופים במשך 40-35 דקות, עד שפני הפאי מזהיבים ומרכז הפאי קפיצי למגע. מצננים. כדאי לאחסן במקרר.

הערה: הפאי היה טעים עוד יותר ביום השני – שהיה גם יומו האחרון – ומן הסתם היה נשאר טעים במידה דומה גם בימים השלישי והרביעי, אם אך היה זוכה לחיים ארוכים יותר.

דנית סלומון בפייסבוק

צילום: יהודה סלומון 

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןמאפיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (6)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת סיוון:

    יש לי בבית ריבת מישמשים האם זה יכול להתאים?

  2. מאת רחל:

    האפ אפשר להחליף את החמאה במילוי בריצ?

    • מאת דנית:

      הי רחל. ריצ' זה תחליף שמנת מתוקה, לא תחליף חמאה (כלומר, הרבה נוזלים ומעט שומן, מה שאומר שתערובת הקוקוס תרטיב את הבצק והוא לא יאפה כראוי). לא נראה לי שזה יעבוד – אבל לא ניסיתי, וניסים קורים…

  3. מאת שושנה:

    למה אין אפשרות להדפיס

  4. מאת Isramap:

    המנה נראית נפלאה.

השארת תגובה