יופי של בנופי – מי אמר עוגת בננה ולא קיבל?

מאת: לימור תירוש, מטבח מקומי

אגדה הודית טוענת כי הפרי האסור בגן עדן לא היה תפוח אלא בננה, שעליה הגדולים שימשו לכיסוי מערומיהם של אדם וחוה.

בננה היא צמח דמוי עץ המוגדר מבחינה בוטנית כ"עשב" משום שאין לו גזע. מוצאה בדרום מזרח אסיה והיא הובאה לעולם החדש על ידי אלכסנדר הגדול, אבל שנים רבות נחשבה לפרי אזוטרי, ורק לפני כמאה שנים לערך השתרשה בתזונת האדם. כיום הבננה התרבותית היא מהגידולים החשובים בעולם.

פרי הבננה נאכל כאשר קליפתו צהובה ובוהקת ומרקמו יציב. כולנו חווינו את הרגע מול קערת הפירות, שבו התחוור לנו שהבננות שרק אתמול תוכננו להיאכל, הפכו לשחורות. אבל אלה שאפו עוגה או שתיים בחייהם, יודעים שדווקא בעוגת בננות החיסרון הזה מתגלה כיתרון, שכן רמת מתיקותה של הבננה הבשלה היא בשיאה ולכן ניתן להמתיק את העוגה בסוכר הטבעי של הבננה ולהפחית בכמות הסוכר בעוגה.

יתרון נוסף הוא שמרקמה הרך והדביק של הבננה הבשלה מעניק לעוגות מרקם חלקלק ונימוח. זאת ועוד, אפיית עוגת בננה היא משימה קלה ופשוטה, ולרוב זה מסתכם בחמש דקות של הכנה, בריח נפלא שמתפשט בבית ובעוגה מנחמת וטעימה לצד הקפה של הבוקר. כל אלה הפכו את עוגת הבננה לאחת מהעוגות הנאפות ביותר במטבחים הביתיים בעולם המערבי.

במזרח הרחוק מטגנים בננות ומגישים אותן לצד דבש או סירופ מייפל. בתאילנד מגישים את הבננה לצד קינוח מתוק וחם של אורז וחלב קוקוס. אך הקינוח הפופלרי מכולם נמצא בהודו, שם נוהגים להגיש לתרמילאים הצעירים את עוגת הבנופי- שם המורכב מצמד המילים בננה וטופי- קינוח מושחת וטעים של פרורי ביסקוויטים עם בננות, טופי רך וקוקוס או שוקולד.

עוגת בננות בחמש דקות

עוגת בננות קלאסית, להיט בכל בית שאפה אותה: טעימה, מהירה וקלה להכנה. ניתן להעשיר את העוגה ב 100 גרם אגוזי מלך או שוקולד מריר קצוץ

חומרים:

  • 3 בננות בשלות
  • 2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • כפית תמצית ווניל גרידת תפוז
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח מנופה
  • רבע כוס חלב או מיץ תפוזים

הכנה:

  1. משמנים תבנית אינגלישקייק את תבנית קפיצית בגודל 22.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  3. מועכים בצלחת בננות ואמרטו.
  4. בקערה בינונית מערבבים יחד חמאה מומסת (נוזלית) וסוכר.
  5. מוסיפים ביצים ומערבבים.
  6. מוסיפים מלח ותמצית ווניל או גרידת תפוז.
  7. מוסיפים לסירוגין קמח וחלב או מיץ תפוזים עד קבלת תערובת אחידה. לא מערבבים יתר על המידה.
  8. מוסיפים בננות ומערבבים קלות.
  9. יוצקים לתבנית ואופים למשך 50 דקות.
  10. עוגת בננות עם שמן זית, קמח כוסמין ושוקולד

עוגת בננות עם שמן זית, קמח כוסמין ושוקולד

כבר הרבה זמן אני מנסה לפתח מתכונים "בריאים". פחות סוכר, פחות קמח לבן וכמה שפחות חמאה או שמן. האמינו לי, זאת משימה לא פשוטה בכלל. הרבה מהמתכונים הללו לא באמת טעימים והאתגר הוא לפצח את המשימה מבלי "לשלם" מחיר כבד בטעם או במרקם. העוגה הזו היא ההוכחה שאפשר להצליח. זוהי עוגה שתחזרו אליה שוב ושוב- היא קלה להכנה, אינה עתירה בקלוריות ובשומן ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. אצלי היא נכנסה לפנתיאון.

חומרים:

  • 4 בננות בשלות ומעוכות
  • 2 כפות אמרטו
  • ביצה אחת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים או דמררה
  • 1/3 כוס שמן קנולה או זית
  • חומרים יבשים:
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח מלא רגיל, מנופה
  • כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית קינמון
  • 100 ג' שוקולד מריר קצוץ קטן


הכנה:

  1. משמנים תבנית אינגלישקייק.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  3. מערבבים בקערה בננות ואמרטו.
  4. מניחים לחמש דקות לספיגה ואז מוסיפים סוכר, שמן וביצה.
  5. מערבלים קלות ומוסיפים את היבשים בבת אחת, ומערבבים קלות.
  6. אופים 50 דקות.

בנופי- כאשר בננה וטופי נפגשים

בנופי - 6 מנות

זוהי גרסה פרטית של עוגת הבנופי. כאן היא המוגשת כקינוח אישי בכוסות זכוכית יפות, קל ופשוט להכנה.

חומרים:

לתחתית:

  • 80 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 30 גרם בוטנים מלוחים ללא קליפה
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • כף וחצי דבש

למלית:

  • 6 כפות ריבת חלב
  • 3 בננות בשלות (לא שחורות) קלופות ופרוסות לעיגולים בינוניים
  • קוקוס
  • שמנת מתוקה או גלידת ווניל
  • אבקת סוכר
  • שוקולד מריר מגורר גס

הכנה:

  1. מרסקים ביסקוויטים ובוטנים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
  2. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה והדבש.
  3. מניחים 2-3 כפיות מתערובת הביסקוויטים בכל כוס, ומקררים עשר דקות במקפיא או שעה במקרר.
  4. מוזגים 2-3 כפיות ריבת חלב מעל הביסקוויטים ומסדרים מעל פרוסות בננות.
  5. מפזרים כפית מהביסקוויטים מעל הבננות ומעט קוקוס.
  6. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מזליפם את הקצפת מעל הבננות ומקררים עד לזמן ההגשה.
  7. מפזרים מעל הקצפת פרורי שוקולד מריר ומגישים.

אנחנו אוהבים את הטעמים והריחות העולים מהמטבח המקומי של לימור תירוש הפועלת מביתה המקסים ביפו. שם לימור, בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.

לימור, כמונו, מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכותבת: "ככה אני שומרת את אהוביי קרוב, במטבח. בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים אני מראה להם עד כמה הם חשובים לי וכמה אני אוהבת אותם. אני רואה במטבח זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. אני אוהבת את הפירות והירקות שהעונה מביאה, את השוק, את התבלינים המקומיים. מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים, גם את עצמי."

קטגוריות:: Featuredלימור תירושמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה