אין פסח בלי מוס: עוגת שוקולד, אגוזים וקציפת נוגט

פסח הוא חג עוגות המוס, ואי אפשר לצאת ידי חובת החג בלי להכין אחת לפחות. זאת מלכלכת הרבה קערות, אבל בסך הכול די קלה להכנה. ואם שמעתם לעצתי והכנתם את ממרח השוקולד הרב־שימושי שהתפרסם כאן לפני מספר ימים, תוכלו להקל על עצמכם עוד יותר, לדלג על הכנת הגנאש ולהשתמש ב־300 גרם ממרח שהמסתם מעל אדים.

בעצם, זו עוגה מודולרית, ואפשר לבחור איפה לעצור: רק העוגה לבדה, בלי שום תוספות, היא עוגת שוקולד־אגוזים משובחת; העוגה עם הגנאש כציפוי – משובחת עוד יותר ויפה עוד יותר; העוגה עם הגנאש וקציפת הנוגט – טעימה להפליא, עשירה ומושחתת. ואפשר גם רק קציפת נוגט, בלי עוגה בכלל – מחלקים לכוסות, מעטרים בזילופי גנאש ומקררים היטב.

המצרכים:

לעוגה:

200 גרם שוקולד מריר 60% לפחות, קצוץ
125 גרם חמאה או מרגרינה בלי מלח, חתוכה לקוביות
2 כפות מים
2 כפות ליקר שקדים
3 ביצים, מופרדות
½ כוס סוכר
125 גרם אילסרים מולבנים (האגוזים העגולים שנקראים בטעות אגוזי לוז), טחונים

לגנאש:

150 גרם שוקולד מריר 60% לפחות, קצוץ
½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה
2 כפות דבש נוזלי

לקציפת הנוגט:

½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה
3 שקיקים סוכר וניל
½ כוס אבקת נוגט (קונים בחנויות מתמחות)
כמה אילסרים מולבנים קצוצים גס לעיטור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים קלות את דופנותיה.

2. מכינים את העוגה. שמים שוקולד קצוץ, חמאה, מים וליקר בסיר בינוני ומעמידים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהחמאה והשוקולד מתחילים להתמוסס. בוחשים במטרף עד שהתערובת חלקה לגמרי. מסירים מהאש ומצננים 5 דקות. בינתיים, מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס סוכר לקציפה סמיכה מאוד ובהירה. מקפלים את קציפת החלמונים לתוך תערובת השוקולד יחד עם האגוזים הטחונים.

3. בקערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים ¼ כוס סוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק. מוסיפים חצי מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומבליעים בתנועות קיפול. מבליעים פנימה גם את הקצף הנותר.

4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.

5. מכינים את הגנאש: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה. בסיר קטן מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולד, משהים דקה, מוסיפים דבש וטורפים לתערובת חלקה. מעבירים 8-6 כפות גנאש לשקיק זילוף חד־פעמי, או לשקיק ניילון עבה וחזק, ושומרים לעיטור.

6. מכינים את קציפת הנוגט: מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הנוגט לקצפת בהדרגה, לקראת תום ההקצפה. מערבבים 4-3 כפות קצפת לתוך שארית הגנאש ומעבירים את התערובת לקערת הקצפת. מאחדים בתנועות קיפול.

7. מורחים את הקציפה על העוגה ומחליקים את פניה, או יוצרים בהם גלים בגב כף או כפית. גוזרים פתח קטן בקצה שקיק הזילוף (או בפינת שקיק הניילון) עם הגנאש ומזלפים על הקציפה עיטור בדוגמה חופשית (את השלב הזה אפשר לדחות לאחרי השחרור מהמסגרת. אם הגנאש התקשה, משקיעים את שקיק הזילוף – הסגור! – בקערה של מים חמים עד שהגנאש מתרכך מספיק לזילוף). מקררים במשך 8 שעות לפחות, רצוי במשך יום. לפני ההגשה מעבירים סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית ומשחררים את המסגרת. אחרי העיטור בזילופי הגנאש זורים על העוגה אילסרים קצוצים.

טיפים:
• אילסרים מולבנים נטולי קליפה לגמרי אפשר למצוא בחנויות שמתמחות במוצרים לקונדיטוריה. לחילופין, אפשר לקנות אילסרים קלויים לא מומלחים בחנות הפיצוחים הקרובה – נכון שעל חלק מהם יש שאריות קליפה, אך כיוון שזו עוגת שוקולד כהה, הן לא יפגמו במראה העוגה.

• לא מצאתם אבקת נוגט (נמכרת בחנויות מתמחות, כמו "ספייסס", "מר קייק", "4 שף" ואחרות)? אפשר להגיע לטעם דומה (פחות מעודן) בעזרת ממרח נוטלה. מערבבים 5-4 כפות ממרח נוטלה רך לתוך הגנאש, לפני שמקפלים לתוכו את הקצפת.

דנית סלומון בפייסבוק

צילום: יהודה סלומון 

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןכשרמתכוניםעוגות

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (2)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת שרית:

    הי דנית
    הכנתי את עוגת המוס הניפלאה, יצא מושלם וטעים

השארת תגובה