המזלג המעופף – המדריך של בייגלה לפריז הקולינרית בחסות אל על

 

אנו גאים לפרסם את המדריך הקולינרי של בייגלה לפריז בחסות אל על.

המדריך הזה הוא המשך טבעי ומענה לשיחה המתמשכת בקבוצת הסבב של בייגלה בפייסבוק בה מידי יום חברים מתייעצים ומבקשים טיפים והמלצות לאיפה כדאי לאכול בעיר זו או אחרת בעולם.

יצאנו לפריז בחודש שעבר במטרה לחוות מקומות חדשים, לשמוע מחברים מקומיים מה לוהט, מה נשמר בסוד וכמובן לבקר במקומות ותיקים ואהובים. כל מי שקצת מכיר את הסצנה הקולינרית בעיר האורות יודע שזו משימה כמעט בלתי אפשרית לחבר מדריך שיכיל את כל המקומות הטובים. אלו פשוט רבים מידי.

מטרתנו העיקרית היתה לתת בידיכם מדריך קומפקטי שיבטיח שאם אתם נוסעים לשבוע, לא רק שלא תפלו באף ביס אלא גם לא תצטרכו למשכן את הדירה מחדש כשתחזרו. כי לאכול טוב ב 200 יורו לאדם בפריז זו באמת לא חכמה.

שילבנו במדריך המלצות לכל מה שלדעתנו מעניין אוהבי אוכל: מסעדות, ברים, מעדניות חנויות לחם, גבינה, בשר, יין וכמובן (איך אפשר בלי) קונדיטורה ושוקולד. תמצאו כאן גם המלצות לחנויות המתמחות בכלי מטבח וגם שוק או שניים.

אם ברצונם לחקור לעומק את העולם המתוק של הקונדיטורים, השוקולטיירים והפטיסיירים הטובים בעולם, יש לנו בסוף המדריך המלצה על בחורה ישראלית נמרצת ומלאת תשוקה לנושא שזהו עיסוקה – ארגון סיורים קולינרים בעיר, ובעברית.

חשוב לנו לציין שזהו מדריך דינמי שאותו נעדכן באופן שוטף. לכן כדאי לשמור אותו במועדפים ואולי אפילו להמליץ עליו לחברים.

ואם יש לכם טיפ או המלצה שאתם בטוחים שחייבת להכנס למדריך, אנא הוסיפו אותם בתגובות הפייסבוק למטה.

מסעדות


Le Comptoir du Relais


איב קמדבורד (Yves Camdeborde), סופרסטאר צרפתי (שופט במאסטר-שף בין היתר) ברמה של גורדון ראמזי בטח לא מוכר כאן לרבים.

סביר להניח אבל, שכמעט כל מי שמתעניין בקולינריה שמע את מטבעות הלשון ביסטרונומי או גאסטרופאב, שהוא עצמו טבע בתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת כשלקח את הניצוץ הקולינרי שלו ממרכז המיינסטרים לפאתי פריז, שם פתח ביסטרו קטן וצפוף בשם לה רגלאד ( La Régalade - דיווח בהמשך).

קמדבורד שעשה שם לעצמו במה שקרוי 'מטבחי ארמון' כמו הריץ, טור ד'ארגנט והוטל דה קריליון שם היה השף הראשי, הביא את הבישול העילי של הארמונות לביסטרו והנגיש אותו להמונים במחירים שווים לכל נפש ובאווירה לא מעונבת.

כשקמדבורד עזב את לה רגלאד לפני כשמונה שנים ורכש את מלון ריליי דה סאן ג'רמן, ממש על האודאון, כדי לפתוח את הקומפטואר הזעיר, רבים נשמו לרווחה כי כבר לא היו צריכים לחצות את העיר כולה כדי להיפגש עם הגאוניות שלו.

אם חשקתם בארוחת ערב בקומפטואר כדאי שתמינו מקום חודשים מראש, אבל יש גם חדשות טובות. בצהרים לא לוקחים הזמנות וכל מי שקודם, או מוכן לעמוד בתור, זוכה.

יש במלון גם את ה'אוונט-קומפטואר' בר בו אפשר להפגש עם כמה צלחות שרקוטרי וכוס יין בעמידה.

Le Comptoir du Relais:   9, carrefour de l'Odeon (Relais St. Germain Hotel), 75006 Paris,  01 44 27 07 97

אתר המסעדה



Le Baratin

ביסטרו ברטין יושב בשכונת בלוויל. שכונה שמאוכלסת בהרבה מאד מהגרים סינים ובסטודנטים שמצאו מפלט מהמחירי השכירות הגבוהים שבמרכז העיר, ופנו לשכונות צדדיות, שעדיין ניתן לגדל בהם ילדים וללכת בבטחה ברחוב. בין המכולות הסיניות הקטנות והמסעדות הסיניות ההומות תמצאו גם את מפלטם של מסעדני העיר. ביסטרו ברטין.

המקום שייך למיסיה פינוטו, שנחשב לסמכות בנושאי יין ואוכל טוב, בערבים ניתן למצוא אותו עם כוס יין, באותה תנוחה על הבר ואליו עולים לרגל השפים הגדולים ביותר של צרפת.

במטבח מבשלת רחל, שפית ארגנטינאית, שמביאה לביסטרו גם ניחוח של ים תיכון ומטבח ארגנטינאי. למרות שפירוש השם לה- ברטין הוא לבלף, תקבלו בביסטרו הקטן והותיק אוכל כן. אוכל ביתי ונפלא, כזה שרוצים לחזור אליו, כי אין בו הגזמה, לא בתבלינים, לא במרכיבים ולא בשומן. לא תמצאו פה קישוטים,
לא פרחי אמנון ותמר ולא נגיעות של רוטב על שולי הצלחת.

יש שם נזידים נפלאים וצלי בקר להלל, מרק דגים צח ורשימת יינות
אורגניים לא נגמרת. נכנסים ומרגישים בבית. מומלץ בחום, במיוחד
כדי לראות איך נראה ביסטרו פריסאי אמיתי.

Le Baratin: 3 Rue Jouye-Rouve  75020 Paris, France +33 1 43 49 39 70

לפוסט המלא בבייגלה


Frenchie

אחד המקומות הכי "חמים" ומבוקשים בפריז הוא "פרנצ'י", המסעדה של גרגורי מרשאן, שף צעיר ומוכשר שעבד עם ג'יימי אוליבר וזכה לכינוי "פרנצ'י".

בפרנצ'י תוכלו למצוא מדי ערב תפריט מצומצם וטוב. עבור ארוחת שלש מנות, טובה ומשתנה תשלמו 45 יורו לאדם. זאת כמובן אם תצליחו למצוא שולחן. המסעדה עמוסה, סוג של המחניודה שלנו, מזכירה אותה ברוח הצעירה אך בלי הבלאגן והשיק-שק-שוק והמצילתיים.

ליד השולחנות תמצאו בג'ינס, את כל היפים והנכונים של פריז ואת כל התיירים ששמעו על המקום ועשו הזמנה שבועיים מראש. המנות מבוססות על חומרי גלם יוקרתיים וטריים ויש ניחוח ג'יימי אוליבר באוויר. מגניב-טעים-צעיר. לא להחמיץ!

Frenchie: 5-6 Rue du Nil  75002 Paris, France +33 1 40 39 96 19

לפוסט המלא בבייגלה

לאתר של פרנצ'י


Frenchie Wine Bar

מול "פרנצ'י" נפתח באחרונה בר היין של פרנצ'י.

גם כאן, ליד שולחנות בר גבוהים, עומדים או יושבים כל "הנכונים" הפריזאים. יש כאלה שנקלעו למקום אחרי שלא הצליחו להכנס לפרנצ'י האם, וישנם שהגיעו במיוחד, כדי לשתות יין ולאכול מנות קטנות וגאוניות כמו שקדי עגל עם פירה כמהין, טורטליני קטנים ועדינים, פסטה טריה עם רגו טלה, סקלופס בפטריות וגם מנה אדירה של בורטה נוטפת חלב עם פטריות יער.

כל המנות נעות בין 10 יורו ל-16 יורו. כשחושבים על זה, פרנצ'י הבת אינה נופלת מפרנצ'י האם. אל תחמיצו!

Frenchie Wine Bar: 5-6 Rue du Nil  75002 Paris, France +33 1 40 39 96 19

לאתר של פרנצ'י

לפוסט המלא בבייגלה



Bistrot Paul Bert

ארוחת הצהריים בביסטרו פול בר ברובע ה-11, היא עצירת חובה.

מדובר בביסטרו פריזאי הומה ומקסים, בו המלצרים נעים עם תפריט על לוח עץ אותו הם מעמידים על השולחן שלכם עד שאתם בוחרים מנה ויין. הלקוחות קבועים בדרך כלל והמנות גדולות ונדיבות.

תוכלו למצוא כאן פתיחים כמו קוקי סאן ז׳ק בחמאה, מנות של חלקי פנים כמו כבד של ארנבת בפטריות ויין ומאפה ״חלקים שלא צריך״ בבצק, אליו הכניסו את כל החלקים שנשארו מהחזיר. הצרפתים אוכלים את כל החיה מלבד השפם, רק כי זה נתקע להם בשיניים. במאפה ניתן למצוא חלקי אף ואזניים, כליות וכבד והוא טעים להפליא כמו אוכל משביע של עניים.

לעיקריות לא תטעו אם תזמינו את הסטייקים המצויינים או את דגי סול בחמאה בתפוחי אדמה. פשוטים וטעימים. בלי רוטב מורכב ובלי להסתיר את העיקר. טעים ומעודן ועם זאת פשוט פשוט.

אל תשכחו להשאיר מקום לקינוח. הקינוחים בפול בר מעולים וגדולים מאד!

אם אתם לא גרגרנים בלתי נלאים תוכלו לחלוק באבא או רום ענקית או פרי ברסט בגודל של גלגל אופניים אמיתי או טארט טאטן. כולם עשויים במקום ונפלאים לא פחות מהמנות העיקריות. נראה אתכם לא מלקקים את הצלחת.

המחירים סבירים למדי. בפול בר תוכלו לאכול ב-35 יורו שלש מנות ענקיות ואם תוסיפו יין, תצאו בפחות מ-45 יורו. שווה-שווה-שווה!

Bistrot Paul Bert: 18 Rue Paul Bert  75011 Paris, France +33 1 43 72 24 01

לפוסט המלא בבייגלה


L'ami Luis


מה שטוב לחברים שיראק, קלינטון ומיכאיל גורבצ'וב טוב גם לנו, לפחות פעם אחת בחיים.

כשנכנסים ללה מי לואי ישר יש תחושה שהמסעדה הזו היתה כאן תמיד והדינוזאור הקולינרי הזה ימשיך להתקיים לעולמים. העולם יחליף אוכל מולקולרי באוכל אסאיתי עם נגיעות שוודיות ובלה מי לואי עדיין יגישו מלצרים גדולים בחליפות לבנות, עוף צלוי, עם צ׳יפס ליד ואסקרגו לפתיחה. כי מה שטוב כבר כל כך הרבה שנים, לא צריך להתרגש מאופנות חולפות.

הקהל מורכב משועי עולם, עשירי צרפת ומאנשים כמונו ששמעו והבינו שפעם אחת לפחות, כדאי לפגוש מקרוב את העוף הצלוי המדובר ואת הבשר הנפלא והחמאתי שנמס למשק מזלג בסכין.

מה תקבלו? התפריט לא גדול. פואה גרא מעולה, אסקרגו וקוקי סאן ז׳ק ועוד כמה מנות לפתיחה. בעיקריות מככב העוף הנודע, פסיון, בשר וטלה. כדאי לבוא מעל לארבעה אנשים ולהזמין שתי מנות עיקריות. זה לגמרי יספיק לכם, ובואו רעבים.

מה תשתו? בניגוד לתפריט האוכל המצומצם, יש לא פחות מ 800 יינות בספר היין של המסעדה. ואל תשכחו לבקש סיור במרתף היין שלה.

באופן אישי הייתי מדלגת על העוף המפורסם והולכת על פסיון או טלה. כי בסוף היום עוף זה עוף, גם בלה מי לואי. התוספות נפלאות, אך יקרות. סלט ירוק יעלה שם 30 יורו. הוא גדול, רענן וקראנצ׳י אבל המחיר שערורייתי. לא תטעו את תקחו את הצ׳יפס ואת עוגת תפוחי האדמה. גם מחיר המנות הללו בשמיים, אבל הן נהדרות.

L'ami Luis: 32 Rue du Vertbois  75003 Paris +33 1 48 87 77 48

לפוסט המלא בבייגלה


Jadis

אחד השמות החמים ליודעי חן בפריז הוא הביסטרו הקטן ז׳דיס.

מדובר בגיום דלאג' (Guillaume Delageשף צנוע, צעיר אך מדובר מאד, שעבד במקדשי הקולינריה של פייר גנייר ומישל בראס שחובק שתי מסעדות ובהן ז'דיס, בה הוא מגיש מנות קלאסיות עם טוויסט. במקום מנת פואה גרא כבדה ודחוסה תקבלו קציפת פואה גרא עם ביצה עלומה שהופכת בין רגע לענן של טעם וצבע.

המקום די קטן ולא יפה במיוחד, הכוכב האמיתי הוא האוכל. נלחמנו בכפות על מרק בצל עדין ונפלא עם בריוש חמאתי, סלט צדפות ופטריות, חזה ברווז, נתח קצבים ועוד ועוד. הכל מצוין ומלא מחשבה, עד הפרט האחרון.

אל תוותרו בשום פנים ואופן על הקינוחים. המקום לא נראה כך, אבל הקינוחים בז'אדיס מופלאים ומוקפדים כמו המנות האחרות. אין בהם מילימטר של חיפוף.לקחנו אקלר ענק, באבא או רום שאין בילתה ועוגת קרם לימונית עם מרנג וריבת שזיפים. הרי התמונות, תתעלפו בזמנכם החופשי.

Jadis: 208 Rue de la Croix Nivert  75015 Paris, +33 1 45 57 73 20

לפוסט המלא בבייגלה



Thoumieux

טומיו, בראסרי פריזאי רחב ידיים והומה אדם מגיש שלושה תפריטים, בוקר, צהריים וערב. תפריט הצהריים רץ גם בערב והוא פחות יקר. בטומיו יש שף כוכב, ז'אן פרנסואה פייאג', כזה שמשתתף במאסטר שף ובטורי רכילות. יש לו מסעדה אחת בניגוד לזן השפים המתפרשים על פני כמה מסעדות. יש לו את טומיו וזה מספיק לו עד מעל לראש.

לראשונות אכלנו פואה גרא מצוין, מרק אסיאתי עם ג׳ינג׳ר, למון גראס, אטריות וברווז וסלט ירוק עם גבינה כחולה. הכל טעים ומקרין יציבות. ברור לנו שאם נקפוץ לשם ביום המחרת, הטעם ישאר אותו טעם וזה טוב.

העיקריות הצטיינו. יונה עטופה בכרוב שחור, פואה גרא ובייקון. שקדי עגל רכים רכים עם קנלוני פטריות וגבינה ומנת דג לבן ועסיסי עם סלקים וקרם תרד. אין מה לדבר, ובגלל שהיה חשוך, אני מקווה שהתמונות ידברו בעד עצמן, אם לא, לכו בעצמכם ותטעמו. הן ידברו אליכן צרפתית יציבה, זה בטוח.


עכשיו אזהרת מסע. אל תקומו מהשולחן עד שטארט הלימון ישיר את שירו. אני לא אוהבת קינוחי לימון. אין דבר שאני שונאת יותר מפאי לימון, אולי גלפילטעפיש או רגל קרושה. ליונל ערך מחטף, ואני שהיה לי הרבה מדי מוצקי קקאו בגוף, החלטתי לוותר על קינוח.

דודי הזמין מילפיי עם אלף עלים ופטיסייר מהחלומות הרטובים, מנוקד בוניל ועשוי להתעלף. פאי לימון כזה, שווה שיר או לפחות רקלמה. מי יכול לעמוד בבצק סבלה כזה עם ג׳לי מרענן של לימון ומרנג וכל הטוב הזה? זה בכלל לא מזכיר את הטארט שאני מכירה ואני כל כך שמחה על ההיכרות זו.

כשיוצאים החוצה מקבלים את הקינוח האמיתי. מגדל אייפל עומד מולכם, בקצה הרחוב, במלוא הדרו.

בערב תשלמו בערך 50 יורו לאדם. אבל יש גם תפריט פשוט וזול יותר.

Thoumieux: 79 Rue Saint-Dominique  75007 Paris, +33 1 47 05 49 75

לאתר המסעדה

לפוסט המלא בבייגלה


Ciasa Mia

תחת הפנתיאון, באחד מהאזורים העתיקים והמקסימים ביותר של פריז, יושבת המסעדה של פרנצ'סקה, "קאסה מיה".

מדובר במסעדה איטלקית קטנה שמגישה אוכל איטלקי עם נגיעות צפוניות אוסטרו-הונגריות לצד יינות איטלקיים מובחרים. חלל המסעדה קטן, צפוף ורומנטי, במיוחד כשהאח בוערת בו. חיוכה של פרנצ'סקה, בעלת הבית, מזמין אתכם להכנס ולהרגיש בבית ואוכל עדין, ביתי ונפלא.

אנחנו אכלנו שם ארוחת טעימות בלתי נשכחת בוולנטיין דיי, אבל מתים לחזור שוב, ביום רגיל כדי לטעום את התפריט שרץ שם בימים כתיקונם. התפריט משתנה כל כמה חודשים בהתאם לעונה ולהצע בשוק.
תוכלו למצוא שם פסטות, מנות בשר ודגים כגון: חזיר פריך עםברוקולי וזיתים שחורים, טרין לובסטר עם מרק סרטנים, גולאש, שליו מעושן ברוטב יין, ביצה עלומה ותפוח אדמה ועוד ועוד.

Ciasa Mia: 19 Rue Laplace  75005 Paris, France +33 1 43 29 19 77

אתר המסעדה

לפוסט המלא בבייגלה


La Régalade

ביסטרנומי? כאן זה הכל התחיל בתחילת שנות ה 90 כש איב קמדבורד  נטש את המיינסטרים של מטבחי הארמונות והתחיל להגיש אוכל מעולה בביסטרו הזעיר במחירים שווים לכל נפש.

מה שקרה מאז חוץ מרשימות ההמתנה האינסופיות לשולחן והמוני פריסאים מפונקים שחוצים את העיר כולה כדי להדחק לביסטרו, הוא שעשרות שפים צעירים ומאד מאד מוכשרים פתחו מסעדות דומות משלהן בכל הרבעים הלאו דוקא אופנתיים של העיר.

קמדבורד מכר את המסעדה ב 2005 לברונו דוסה (Bruno Doucet) שהמשיך להתמקד באוכל צרפתי מסורתי והצליח לא רק לשמור על מעמדו של הביסטרו כמוקש עליה לרגל, אלא גם פתח סניף נוסף במרכז פריז ליד הלובר לשמחת כל המפונקים.

La Régalade:49 Avenue Jean Moulin  75014 Paris, France +33 1 45 45 68 58

La Régalade Saint-Honoré: 123 rue Saint-Honoré  Tel: 01 42 21 92 40


Passage 53

בגלל שאי אפשר באמת בלי מסעדה אחת שמעוטרת בכוכבי מישלן בחרנו דוקא באחת שלא שייכת למיינסטרים של בישול צרפתי, אלא הרפתקאה יצירתית מאופקת ומדויקת של שף סאטו שיניצי היפני.

סאטו סאן, כמו שפים יפנים רבים שהגיעו לפריז להתמחות ונשארו בה לחיות, עשה לעצמו שם בלפחות 10 מסעדות שניים או שלושה כוכבים עד שהוגו דסנויה, הקצב שחתום על הבשרים ברוב מסעדות היוקרה בפריז , פנה אליו בהצעה לפתוח יחד מסעדה בפסאז' הכי עתיק בפריז (Passage des Panoramas נבנה ב 1799).

שישה חודשים לאחר הפתיחה סאטו קיבל את הכוכב הראשון שלו ושנה לאחר מכן את השני.

המקום מציע מגוון של ארוחות סט מניו מהחל מ 45 יורו בצהריים ל 99 יורו בערב.

עם אספקה של מיטב חומרי הגלם בעולם צפו לפגוש על צלחות מעוטרות בציורים של שגאל יצירות מדויקות ומסעירות חושים.

Passage 53: 53 Passage des Panoramas  75002 Paris, France +33 1 42 33 04 35


Gyoza Bar

אותנו לא צריך לשכנע הרבה שכשמדובר בגיוזה. מה עוד שמדובר בגיוזות של שף סאטו שיניצי מפסאג' 53, שמסתבר מכור לכופתאות הסיניות/יפניות האלו לא פחות מאיתנו.

בגיוזיה של סאטו רק 12 מקומות, אז התכוננו לעמוד בתור. אבל יש גם חדשות טובות:

מדובר בגיוזות על הממולאות בבשר לבן שמגיע מהקצביה הוגו דסנויה, כרישה, שום וג'ינגר, מטוגנות על צד אחד כשצידן השני מתאדה. הן נמכרות ב 6 יורו לשמינייה או 12 ב 8 יורו.

רוצו

Gyoza Bar: 56 Passage des Panoramas, 75002 Paris +33 1 44 82 00 62



The Beef Club

מסעדת הביף קלאב, לוקחת ברצינות את שני המושגים מהם נוצרה. היא גם מקום מצוין לאכול בו בשר וגם מועדון אפלולי ושווה להתרועע בו עם חברים.

מדובר בסטייק האוס מסוגנן ו"נכון", מעוצב עם קריצה ללונדון וניו יורק, שנפתח על ידי שלשית המופלאים העומדת מאחורי מועדון "הבולרום. המקום נעים, שיקי במידה, לא מכופתר, אבל גם לא זרוק. אין בו פומפוזיות צרפתית, אבל יש בו הקפדה על כך שיהיה לכם טעים, נעים ונוח.

למעלה תהנו ממסעדת בשרים המגישה סטייקים מעולים ופתיחים מצויינים כמו זנבות לנגוסטין, סלטים אימתניים ואוייסטרים טריים. מי שמספק להם את הבשר הוא איב מארי לה בורדונה (Yves-Marie Le Bourdonnec), אותו "קצב בוהמייני", שמרטיט את כל המי ומי בפריז (אבל מתעקש שלא למכור את מרכולתו המשובחת למסעדות). הוא סנוב ומספק בשר רק לקמצוץ של ברי מזל ובהם ״בלנד״ ו״ביפ קלאב״.

אל תוותרו על הקינוחים, גגם אם נדמה לכם שאין לכם מקום. המלצתנו היא להצעיט בתוספות, ללכת רק על הצ'יפס העבים והכפריים ולחסוך מקום לקינוחים. באבא או רום מעולה עם נוכחות חזקה של ליים ופארי ברסט עם שוקולד חם וגלידת וניל משובחת וקרה. קומבינציה מושלמת שחתמה ארוחה נהדרת.

אם תרדו במדרגות, בואכם לשירותים, תבחינו בבר אפלולי, סוג של מועדון חברים, שלמרות שהוא אינו ותיק, נראה שהוא כאן כדי להשאר עוד הרבה זמן. כל היפים, האמיצים והשיקים כאן, אז אם אתם כאלה, אל תחמיצו ירידה במדרגות.

The Beef Club: 58, rue Jean-Jacques Rousseau, 75001 +33 (0)9.52.52.89.34

אתר המסעדה

לפוסט המלא בבייגלה


Blend

לבלנד הלכנו כגבר עלינו הקרייבינג להמבורגר טוב. האנשים העומדים בראש המייזם נשבעים בהמבורגר של בלנג מעידים עליו כי מדובר בהמבורגר גורמה. מספרים כי את התמהיל המיוחד חיפשו כעשר שנים. בפועל מדובר בהמבורגר טוב, עם די הרבה אפשרויות בחירה, גם מבחינת תערובת ההמבורגר וגם מבחינת התוספות. לבשר אחראי איב מארי לה בורדונה, שמספק בשר רק ליחידי סגולה.

זה מקום ״סטודנטיאלי״ וצעיר שיושבים בו על שרפרפי עץ לא נוחים, כדי לאכול, לגמור מהר וללכת. אבל אל תטעו, יושבים פה גם אנשי עסקים בחליפות טובות ויפניות בבגדי מעצבים. כולם רוכנים מעל המבורגרים והתור בחוץ ארוך.

החלטנו פה אחד ומלא שפרט לבשר משובח וצ׳יפס תוצרת בית (יש אחד לא רע שעשוי מבטטות), המבורגר צריך גם להיות קצת לא בריא. אם אתם בפריז ודחוף לכם לאכול המבורגר בריא עד מאד, לכו ל״בלנד״.

Blend:  44 rue d'Argout, 2nd, Tel. 01-40-26-84-57

אתר המסעדה

לפוסט המלא בבייגלה



Yam T'cha

מה יוצא מסיני וצרפתי? יאמצ׳ה. מסעדה צרפתית עם מוטיבים של בית תה קנטונזי. תקבלו שם בשעות הצהריים והערב ארוחת טעימות תה חווייתית, עם כמה וכמה סוגי תה מכל רחבי סין, תה ירוק, תה יסמין, אולנג ופקעות ורדים בקנקנים קטנים ונחמדים. לצד קנקני התה מוגשות מנות מלאות מחשבה ותשומת לב צרפתית בתיבול סיני.

אם אתם לא רעבים מאד, אוהבי תה וחובבי זיווגים מעניינים, כור ההיתוך של יאמצ׳ה יעשה לכם טוב. במיוחד אם אתם אחרי כמה ימים של ארוחות גדולות במיוחד, גדושות בחמאה ובבשר.

מדובר בשפית צרפתיה שעבדה בהונג קונג ובבעלה הסיני שאמון על התפריט. יש כמה מסלולי ארוחה, כדאי לברר לפני כן עם המסעדה מחירים ואפשרויות. תפריט טעימות התה והאוכל יעלה לא פחות מארוחה עם יין. היו מוכנים לחוויה איטית ומעניינת. תקבלו הסבר על כל תה וכל אחד מסוגי התה מותאם למנה אותה הוא מלווה. השירות קצת איטי ומתנשא, המנות לא גדולות אך טעימות מאד ומלאות תשומת לב ומחשבה.

בין המנות שתוכלו למצוא שם: רביולי שרימפס ממוזמביק עם חומץ של אורז שחור, כבד אווז פטריות שיטקה וקציפת צדפות לבנה, כתף טלה בבישול ארוך, בצל לבן, נקניקיות סיניות מיובשות וכוסברה ועוד מנות קטנות כמו דים סאם, אך יקרות הרבה יותר.

יש לציין כי בקינוחים הם פחות חזקים. היינו מוכנים להפסיק כשניתנה לנו גבינת עיזים נהדרת עם לחמנית בריוש מאודה. בעצם, לא ממש להפסיק אלא לקחת עוד מנה ממנה או שתיים.
Yam T'cha:  4 Rue Sauval  75001 Paris, France +33 1 40 26 08 07


La Table d'Aki

קראתי באחד הבלוגים העוסקים במסעדות בפריז כי המסעדה של אקי מביאה משמעות חדשה לביטוי "הצגה של איש אחד". אקי, שף יפני עטור שבחים שהיה שף הדגים של ל'אמברואזי המכוכבת, עושה במסעדה שלו הכל. הוא שוטף הכלים, הקוצץ, מקבל ההוראות והוא אשר על התפריט.

מלצרית יחידה מטפלת ביושבי החלל הקטן והמינימליסטי. זו לא עבודה רבה. מדובר בחמישה שולחנות בלבד. התפריט כולו מורכב מירקות ודגים בלבד, אז אחרי כמה ימים גדושים בחמאה ופואה גרא, יכול להיות שההפסקה הזו מתבקשת.

במסעדה של אקי יש מינימליזם, דיוק ואיפוק יפניים שפוגשים קלאסה ועידון צרפתיים. כל אחת ממנות ארוחת הטעימות לא גדולה משלש כפות מדידה. לנגוסטין, עם תרד ברוטב שמנת וקארי. פיסת דג סול עם שלש חתיכות של כרישה מקורמלת.

ארוחת טעימות "קטנה" בת ארבע מנות תעלה לכם 45 יורו לאדם ללא יין, וארוחת טעימות "גדולה" בת חמש מנות, תעלה לכם 60 יורו.

אם אתם לא מאד רעבים, תהנו מהמפגש הזה. כי הכל באמת מאד טעים ומיוחד. אבל אם אתם רעבים וקצרים במזומנים, חפשו מקום אחר להשביע את רעבונכם.

La Table d'Aki: 49 rue Vaneau, 75007 Paris, 01 45 44 43 48

אתר המסעדה


Le Bar a Huitres

כשהולכים בפריס קשה לפספס את מסעדות הדגים בהן ממתין בחוץ דוכן מרשים של פירות ים. הכל טרי וממתין לכם על הקרח, רק הושיטו יד ושלקלקו לכם איזה אייסטר או חילזון שנתלש מסלע לפני חצי שעה.

במבט ראשון נראה בר הצדפות הזה המוני ותיירותי, אבל קשה לטעות בצדפות טריות, הן לא צריכות צילחות מיוחד. במקומות מהסוג הזה לא תטעו אם תזמינו פלטה של פירות ים על הקרח. במסעדות מהסוג הנ״ל כדאי להתמקד במה שחשוב ובולט בדוכן פירות הים שבחוץ.

אם אתם באים לאחד מסניפי רשת Le Bar a Huitres, אל תבזבזו מקום בבטן על שום דבר פרט לפלטת פירות ים ענקית, אותה תאכלו במתינות ובריכוז, עם יין טוב, לחם וחמאה. הפלטה מתומחרת על פי יושבי השולחן, שיושבים עליה סרטנים, שבלולים, צדפות מסוגים שונים, שרימפסים, לנגוסטינים, קיפודי ים ובעצם כל מה שתבחרו ממדפי הבסטה.

אם אתם לא אוכלים יצורים חיים, תוכלו להנות במקום ממנות טובות מאד
של פירות ים ודגים. גם הקינוחים שווים וכולם מדברים אנגלית, כולל
התפריט שיושב על אייפד.

Le Bar a Huitres: 33, rue Saint-Jaques
75005 PARIS
+ 33 (0)1 44 07 27 37

ועוד 3 סניפים אותם תוכלו למצוא באתר הרשת

לפוסט המלא בבייגלה


Huitrerie Régis

בית מקדש קטן לאוהבי אוייסטרים.

בר האוייסטרים ברובע השישי מכיל פחות מ 20 מקומות ומציע תפריט מצומצם ביותר (אבל מי בא בשביל משהו אחר?) ורשימת יינות מהודקת ומדויקת.

מפות לבנות, מבחר אוייסטרים הכי איכותיים שיש ובקבוק שבלי או סנסר, צי צריך יותר?

המחירים מ 25 יורו לתריסר צדפות נוחים ואיכות הסחורה ללא תחרות.

לא לוקחים הזמנות, פשוט להגיע ולהמתין לשולחן שייתפנה.

Huitrerie Régis: 3 rue Montfaucon, 75006, 01 44 41 10 07


Léon de Bruxelles

ליאון – כשבא לתקתק צדפה.

רשת מסעדות לאכילת צדפות ודומיהן. אין בה שום דבר מחייב, משפחות צרפתיות יושבות בצהרי יום ראשון גשום, אוכלות מתוך סירים שחורים וכבדים של צדפות טריות, שותות יין, טובלות באגט ברוטב וכולם מדברים בקולי קולות. הכל טעים ובלי יומרות ובעיקר אף אחד לא עושה ענין.

יש מולים בקארי, בייקון, מרינייר, שמנת ועוד ועוד. אנחנו לקחנו מנת צדפות ברוקפור ומנת צדפות ברוטב פלפלת. שתיהן טובות, הפלפלת יותר עדינה ומתאימה לצדפות הרבה יותר.

׳זה המקדונלדס של המולים׳ דודי אומר, ולי נדמה שזה קצת יותר. אולי בגלל שבארץ קשה להשיג מנת צדפות טובה ובכזה מחיר. 15-17 יורו למנה עיקרית, שווה כשלא בא לכם להכניס את הבטן וכשלא בא לכם לעשות ענין מאוכל.

Léon de Bruxelles: 131 Bld Saint Germain 75006

אתר רשת ליאון ורשימת כל הסניפים

לפוסט המלא בבייגלה



עוד מסעדות מומלצות:

Le Chateaubriand: 129 Avenue Parmentier 75011 Paris+33 1 43 57 45 95

Pramil: 9, rue du Vertbois Paris, 01-42-72-03-60

Itinéraires: 5 rue de Pontoise, 75005 Paris – France. Tel : +33 1 46 33 60

Afaria: 15 Rue Desnouettes 75015 Paris, France +33 1 48 42 95 90

Les Papilles: 30 Rue Gay-Lussac 75005 Paris +33 1 43 25 20 79

Chez Georges: 1 Rue Du Mail paris 75002 +33 1 42 60 07 11

Relais de Venise L’Entrecôte: 271 Boulevard Pereire  75017 Paris+33 1 45 74 27 97


שוקולד, ממתקים וקונדיטוריה


Patrick Roger

פטריק רוז׳ה – המשוגע של השוקולדים

כשתעברו ליד החנויות של פטריק רוז׳ה תבינו מיד בטירוף השוקולד שלו. בחלונות הראווה שלו לא תמצאו שפנפנים ודובונים חמודים משוקולד וגם לא קישוטים ורודים ומתקתקים לוולנטיין.

את חג האהבה שפריז יורדת מהפסים בגללו בחר פטריק רוז׳ה לציין בפסל אבסטרקטי של התנוחה 69. את השפנים והלבבות מחליפים קופי שימפנזה וממותות משוקולד. כמובן שאת הפסלים לא תוכלו לקחת הביתה, אלא אם אתם איל נפט סעודי, כי לכל דבר בעולמנו יש מחיר. אבל תוכלו להנות מהפרלינים המקוריים שלו שנראות כמו גלגלי עין או ג׳ולות צבעוניות, מהערמונים המסוכרים ומהטופי.

תוכלו למצוא כאן טעמים יחודיים של לואיזה, יוזו, קרמל מלוח וצימוקים. מופלא, מוטרף ובהחלט ביקור חובה!

Patrick Roger: 3 place de la Madeleine 75008 Paris Tél: 01 42 65 24 47

Patrick Roger: 108 Boulevard Saint-Germain, Paris+33 1 43 29 38 42

האתר של פטריק רוז'ה

לפוסט המלא בבייגלה

לאלבום התמונות


Jacques Genin

בארמון השוקולד של ז'אק ג'נין מולך השוקולטייר הטוב ביותר בפריס, שאומנותו – פיתוי.

כשמביטים בפניו של ג'נין מבינים ישר שיש פה סיפור וכמו כל הגאונים והאומנים מקורה בכאב ובחיפוש.

בגיל 12 עזב אמן השוקולד את ספסל הלימודים כדי לסייע לפרנסת המשפחה. בעברו עבד בבית מטבחיים ופתח שתי מסעדות בפריז בהן בישל אוכל צרפתי מסורתי. אבל תשוקתו היתה לשוקולד.

הרשת מלאה בסיפור חייו של ז'אק ג'נין ואנחנו לא נלאה אתכם בפרטים. קיראו בזמנכם הפנוי. מה שאתם צריכים לדעת זו כתובת.

מדובר בהיכל שוקולד מעוצב בטוב טעם ולו שתי קומות, בקומה התחתונה תוכלו למצוא את החנות, בה מוצגות יצירותיו של האיש. פרלינים, טופי מופלא ומרמלדות.

אל תוותרו על הטופי במבחר טעמים, מפסיפלורה ועד פיסטוק ושוקולד, ביס מפתה מושלם.

באותה קומה תוכלו ללגום שוקו חם ולאכול פרי פרסט או מילפיי מידיו של ז'אק ג'נין. הוא משגר את העוגות והשוקו מהמעבדה ששוכנת בקומה העליונה.

אם יש לכם קשרים, בקשו להכנס ולהביט באמן בפעולה. זו חוויה בלתי נשכחת!

Jacques Genin: 133, rue de Turenne 75003 Paris Tél +33(0)1 45 77 29 01

האתר של ז'אק ג'נין

לפוסט המלא בבייגלה



L'Eclair de genie

האקלייר של הגאון

כשתכנסו לחנות של כריסטוף אדם תשכחו מיד כל מה שידעתם על אקליירים, המראה, הטעם, השילובים, הכל גאוני, מופרז ובלתי אפשרי. אין במקום מילימטר של צניעות, כי את מקומה תפסו ורדים, קרמל, מרשמלו, ליים, הררי פטל, דובדבנים, שוקולד ומנגו.

מדובר בשף אמן, מעוטר ונחשב שעבד במקומות נחשבים ובהם מעדניית העילית פושון. היינו ממליצים לכם לקחת מכל אחד מהאקלירים טעימה, אבל זה סיפור לא זול. בויטרינה תמצאו יותר מעשרה סוגי אקלרים משתנים ומתחלפים. המוכרות סבלניות ונחמדות וישמחו להסביר לכם באנגלית טובה מה מכיל כל אחד מהם.

מומלץ ללכת על האקליר של הקרמל והחמאה המלוחה, הוא מדהים במיוחד אם אתם לא בענין של מתוק מאד.

L'Eclair de genie: 14 rue Pavée 75004 Paris. 01 42 77 85 11

האתר של כריסטוף אדם



בולנג'רי – פטיסרי


Du Pain et Des Idées

על הלחם לבדו

בסרט היוגוסלבי הנפלא ״יופיו של חטא״ יש סצינה בה האשה הבוגדת אופה לחם שטוח וגס רק כדי להניח על הראש שיחצוץ בין הגוגולת למכת הפטיש שבעלה אמור להנחית עליה באומרו להרוג אותה. זה נראה לחם טוב, שמבקש חמאה. וזה הלחם שמחכה בבולנז׳רי Du Pain et Des Idées.

מסתבר שהלחם הנפלא הזה מוכר בכל רחבי צרפת. מדובר לחם מחמצת גס ומלא טעם, עם בועות אויר גדולות בתוכו וקרום גס ומתפצח.

חוץ מהלחם הנפלא הזה תמצאו שם מאפים נפלאים, מתוקים ומלוחים. סביר להניח שלא תצאו מהחנות עם ככר לחם גדולה, אבל פנקו את עצמכם וקחו לכם כמה מאפי ״אסקרגו״ או סינרולים מבושמים במילוי פירות יער והדרים.

Du Pain et Des Idées: 34 Rue Yves Toudic  75010 Paris, France +33 1 42 40 44 52

לפוסט המלא בבייגלה


Le Ble Sucre

בלה סוכרה – המגדניה למביני ענין

בלה סוכרה הוא מקום להתגעגע אליו. יש במגדניה הזו משהו נגיש ועם זאת איכותי ובלתי נשכח. שמה נלחש בסודי סודות אצל יודעי חן ומביני ענין.

מאחורי הויטרינה של ״בלה סוכרה״ עמדת אשה קטנה שיודעת לעשות קסמים. הקסמים שלה מוצגים לראווה בויטרינה ואני עומדת שם ולא יודעת להחליט מה הכי כדאי לי לטעום, באבא או רום, טארט טאטן, מונט בלאן או אולי טארט תותים. פשוט מתחשק לי הכל!

המחירים נוחים מאד ולא מזכירים את הקונדיטוריות המופנפנות של מרכז העיר. אל תפספסו את מקארון ריבת הורדים הנפלא. כזה לא אכלתי בכל פריז.

Le Ble Sucre7 Rue Antoine Vollon, 75012 Paris +33 1 43 40 77 73

לפוסט המלא בבייגלה


La Patisserie des Reves

בית מרקחת לממכר חלומות

פטיסרי דה רב הוא בית מרקחת לממכר עוגות מרהיבות, כולן אומרות שיק, עידון וטוב טעם, אבל ממש לא מקום ל״התחרעות״.

העוגות נתונות תחת פעמוני זכוכית ענקיים, כל אחת כוכבת ומוארת באור יקרות, המוכרות אדיבות ומאד רזות, לא מהסוג שפותח את היום באקלייר וקל לחוש במקום כמו פיל בחנות חרסינה.

לכל עוגה יש גירסא אישית וגירסא גדולה יותר, סוג של משפחתית. מדובר בעוגות קלאסיות עם טוויסט מודרני. חייבים להכנס לשם מפני שהעיצובים של העוגות נפלאים, כמו גם הטעם.

אל תשכחו שלא כל חלומות חייבים להגשים, לכן ביחרו לכם עוגה אחת והתרכזו, כי המחירים כמעט כפולים מכל פטיסרי אחר בעיר.

Passage 53: 53 Passage des Panoramas  75002 Paris, France +33 1 42 33 04 35

לפוסט המלא בבייגלה

La Patisserie des Reves: 93 Rue du Bac
Paris
+33 1 42 84 00 82


Poilane

עבור רוב הפריזאים מסתבר הבולנג'רי הטוב ביותר נמצא במרחק הליכה מפתח הבית, ומעטים ייכנסו לאוטו או יירדו למטרו כדי להתארגן על כיכר לחם או באגט קצת יותר מפורסמים.

למרות זאת, כשמתחילים למפות את חנויות הלחם הטובות העיר אי אפשר שלא להתחיל עם זו של פואלן, ושום רשימה אינה שלמה בלעדיה.

ליונל פואלן שנהרג בתאונת מסוק ב 2002 ירש את חנות הלחם של אביו ופיתח כיכר לחם (pain Poilane) במשקל 2 קילוגרם שזיכתה אותו בתהילה עולמית.

הלחם השאור הטעים בטירוף של פואלן שמכונה גם 'מיש' (miche) עשוי מקמח אפור ומכוסמין נוצר בשיטת האפייה הפיסית שלפי הפילוסופית של בעליה האופה צריך להיות מחויב ואחרי לכל שלבי הייצור.

לצד המיש שאינו הפיתוי היחידי בחנות תמצאו באגטים מעולים ושאר פטיסרי.

Poilane: 8 Rue Cherche Midi Paris +33 1 45 48 42 59

האתר של פואלן


Paul

מדי בוקר, בלי לעשות מארוחת הבוקר ביג דיל, היינו יורדים לרחוב וקונים מאפי בוקר ובאגט ב״פול״.

״פול״ היא רשת מאפיות צרפתית, שלה מעל 100 סניפים בצרפת וכמה וכמה סניפים בספרד, בלגיה, בריטניה ואפילו בערב הסעודית וביפן. תוכלו למצוא שם יופי של מאפים, בגטים טובים, קרואסונים, בריוש מצוין, אקלירים לא רעים בכלל והכל טרי ונאפה כמה וכמה פעמים ביום. קצת ריבה, חמאה, גבינות ונקניקים, באגט תחת בית השחי ויש לכם ארוחת בוקר נפלאה.

אפשר גם לאכול במקום ארוחות בוקר במשך כל היום.

Paul Paris Seine: 77 Rue De Seine 75006 PARIS Tel : +33(0) 1 55420223

אתר הרשת ורשימת סניפים


מעדניות


Le Bon marche


Oliviers&Co

החנות שיושבת בסאן ז'רמן היא חלק מרשת עולמית. נראה שהצרפתים בגל הבריאות שכובש את העולם ובמשב הרוח מן הים התיכון מתחילים להחליף את החמאה הטובה והמעתירה בשמן זית.

החנות יפיפיה ומעוצבת נפלא, יש בה כל מה שעץ זית היה חולם עליו. שמני זית מכל העולם, כלים מיוחדים לאיחסון ומזיגה, קרמים מן השמן הוב, ריבות ועוד ועוד מוצרים על טהרת הזית.

כדאי להכנס ולהנות מטעימת שמנים. בחנות מוכרים שתשוקתם היא שמן זית, הם דוברי אנגלית מצויינת וישמחו לסייע ולספר לכם כל מה שהם יודעים.

Oliviers&Co 28 Rue de Buci, 75006 Paris +33 1 44 07 15 43

אתר הרשת

חנויות בשר, דגים וגבינות


Boucherie Lamartine par Yves-Marie Le Bourdonnec

לא מומלץ להחמיץ את המקדש של איב מארי לה בורדונה שקורא לעצמו 'הקצב הבוהמייני' ושמתעקש למכור את כל הנתחים המשובחים והמיושנים עד קצה הגבול שלו לאו דוקא למסעדני הצמרת של פריז אלא לאוהבי אוכל פרטיים כמוכם.

גם אם לא אתם נמנים עם החכמים ששכרו שכרו דירה ובמקום חדר במלון ויכולים לבשל לעצמם ארוחת ערב, בקרו במקום והזמינו מקום ב Beef Club שמר לה בורדונה הוא אחד מבעליו.

Boucherie Le Bourdonnec: 172 avenue Victor Hugo 75016 Paris 01 47 04 03 28


Hugo Desnoyer

אם בא לכם לראות איך הצרפתים מתארגנים לארוחת הערב וקונים בשר, לכו לבושרי של Hugo Desnoyer שבניגוד לקצב הבוהמייני דווקא כן מספק בשר לכוכבים קולינרים כמו ז'ואל רובושון, אלן דוקאס ולשאר ארמונות האוכל בעיר.

זו קצביה מעלפת, שבויטרינה שלה נחים טרינים, נקניקים, קישים ממולאים כל טוב, כל חיות הלול, הרפת, הדיר, המרעה וקצוות היער. פסיפס קרניבורי מקסים, שגורם לכם ישר לרצות להכין לעצמכם ארוחת ערב במלון, כי עם כאלה פרודוקטים, אין סיכוי שמישלן לא יגמור עליכם את ההלל ויעניק לכם לפחות 9 קבין של כוכבים.

ואם לא לבשל אז בביסטרו השכן תוכלו לדגום אחד מהנתחים עם כוס יין אורגני. מומלץ.

Hugo Desnoyer: 45 rue Boulard 75014 Paris  01 45 40 76 67


Laurent Dubois

text
לורן דובואה – אל תזיזו את הגבינה שלי!

המטבח הצרפתי צועד על הלחמים הטובים, היין והחמאה המשובחים וגם על הגבינות.

בפריז תוכלו למצוא שפע של חנויות לממכר גבינה. אבל אל תוותרו על ביקור במקדש הגבינה המופלא של לורן דובואה. היא שוכנת תחת הפנתיאון, המבחר, המראות והניחוח מעוררים את כל החושים. אם אתם חובבי גבינות, לא תרצו לעזוב את המקום.

תוכלו למצוא שם גבינות עיזים, כבשים ובקר, במבחר צורות ודרגות הבשלה. אנחנו לקחנו סנט מור בשלה מאד, ברי עם כמהין, ברי עם תפוחים וסיידר ועוד כמה גבינות עיזים קשות ונפלאות וחמאה משובחת. תוכלו לקחת מהגבינות של דובאה לארץ, הצוות במקום ישמח לסייע לכם ולארוז לכם אותן באריזות וואקום. לא כל גבינה תעמוד במסע, הצוות יאמר לכם מי מתאימה לעלות לארץ הקודש ומי נשארת בפריז.

Laurent Dubois:47 Boulevard Saint-Germain  75005 Paris
+33 1 43 54 50 93

אתר החנות

לאלבום התמונות בבייגלה



Poissonnerie du Bac

חנות דגים מקסימה ברחוב רו דה באק. חנות לא גדולה, אך מלאה בכל טוב והכל טרי טרי. תוכלו למצוא על הקרח את כל דגת הים ואת כל שוכני הסלעים וקרקעית הים. שבלולים, צדפות, לובסטרים מבושלים ולא, לנגוסטינים, דגים. הכל הכל.

תוכלו לקנות שם מעט מכל דבר ולבשל בבית, אם הייתם חכמים ולקחתם לכם דירונת עם מטבח. אם לא, תוכלו לקנות חצי לובסטר מבושל, לאסוף לחם, חמאה ואיולי בדרך, ולחגוג איזו ארוחות ביניים.

Poissonnerie du Bac: 69 Rue du Bac  75007 Paris +33 1 45 48 06 64

גלידה


Grom

יש לי גלידה הכי טובה ומשובחה.

בלב סאן ז'רמן יושבת לה חנות גלידה איטלקית, שהיא חלק מרשת איטלקית שפרשה ידיים והגיעה, לניו יורק, טוקיו ופריס.

את פנינו קיבלה מוכרת מקסימה ששמחה לספר על כל טעם וגם נותנת טעימות בגודל של רבע מנה בערך. הגלידה אינה חשופה לאויר, אלא יושבת בתוך מיכלי נירוסטה גדולים. הכל מצוחצח ונקי. המוכרת האדיבה מרככת את הגלידה בתשומת לב ומסבירה על כל טעם וטעם.

מכינים את הגלידה במקום והיא טריה ומכבדת את טעם המקור. אפרסמון זה אפרסמון ומנדרינה היא מנדרינה. גלידת האספרסו היא משהו לכתוב עליו גלויה ואם קר בחוץ אל תוותרו על שוקו חם עם קצפת, כזה לא שתיתם.

GromRue de Seine, 81 – 75006  +33 01 404 69 260

לאתר של גרום

לפוסט המלא בבייגלה


Pascal le Glacier

גלידריה נוצצת בה תמצאו מבחר ענק (68) של גלידות שמנת וסורבה. שימוש בחומרי גלם מעולים בלבד, מי אוויאן ומתכונים סודיים הם הסיבה שהרבה פריזאים מאמינים שהגלידה של פסקל קומבט היא הטובה בעיר.

ג'ינג'רברד, תפוזי דם, אפרסק לבן, ונילה מטהיטי, פריחת הדרים, שזיפים או ליקוריץ הם רק מעטים מטעמים האקזוטיים שתמצאו כאן.

Pascal le Glacier: 17 Rue Bois le Vent  75016 Paris,  +33 1 45 27 61 84


Berthillon

המכה של הגלידריות בפריז אליה עולים לרגל מכל רחבי העולם כבר כ 60 שנה נמצאת על האי דה סיטה במרחק הליכה מהנוטר דאם. ברטיון שמספקת גלידה למיטב המסעדות בפריז, מפורסמת בכך שהיא סגורה דווקא בחודש אוגוסט.

אפשר לקנות שם גלידה בגביעים, במשקל או לשבת וליהנות מהגלידות המשובחות בגביעי כסף של פעם.

Berthillon: 31 Rue Saint-Louis en l'Île  75004 , France +33 1 43 54 31 61

האתר של ברטיון

חנויות לכלי מטבח ואפיה


E. Dehillerin

במקדש כלי המטבח הזה תמצאו חדש לצד ישן. על הקירות שזוכרים הכל תמצאו תבניות נחושת מעוטרות וסירים בגדלים מפלצתיים ומהתקרות הגבוהות משתלשלות מצקות אמתניות ומערוכים.

אפשר למצוא שם הכל לטבח המקצועי ולחובב. ממכונת גלידה ועד סכין קצבים, מתבנית סילקון ועד חותכנים עדינים לעוגיות.

שווה להכנס לשם בעיקר בגלל המבנה והאווירה. החנות מנוהלת כעסק משפחתי מאז 1820 וקורי העכביש בפינות התיקרות הגבוהות ראו את מיטב השפים של פריז.

E. Dehillerin:  18-20 Rue Coquillière  75001 Paris +33 1 42 36 53 13

אתר החנות


עוד חנויות מומלצות:

Mora:  13 Rue Montmartre  75001 Paris +33 1 45 08 19 24

A. Simon: 48 + 52 rue Montmartre    01 42 33 71 65

G. Detou: 58, rue Tiquetonne  01 42 36 54 67

Cuisinophile: 28, rue due Bourg Tibourg (4th) Tél: 01 40 29 07 32

La Vaissellerie: 80, Bd Haussmann  75008 Paris Tél: 01 45 22 32 47

שווקים


יעודכנו בקרוב


סיורים קולינריים


Paris Chez Sharon

אנחנו דגמנו וממליצים בכל פה על ההתלהבות והתשוקה של שרון היינריך לכל מה שטעים (ומתוק) בעיר האורות.

את זה העתקנו מהאתר שלה:

" אם אתם מתכננים להיות תיירים בעיר המדהימה בעולם, אשמח להציע לכם דרך אחרת לטייל. אחרי שנתיים של מגורים בעיר האורות, והיכרות עם מקומות שלא מסומנים במדריכי הטיולים, אשמח להציע לכם סיורים בעברית, מעט אחרים, בעיר הקסומה הזו.
אם אתם זוג או משפחה, או סתם קבוצה של כמה חברים, המעוניינים לראות את העיר מזווית ראיה מעט אחרת, יש לכם עם מי לעשות את זה. רק תגידו מה מושך אותכם, ואני אדע כבר לאן לקחת אותכם.
כמובן, שלאור עיסוקי בתחום הקונדיטוריה וההיכרות הנרחבת שלי עם פטיסרי, בולנז'רי ושוקולטרי בפריס, אשמח לבנות לכם טיולים המבוססים על תחום זה. יום, יומיים, שעה, שעתיים…כמה שתרצו. תוכלו להכיר את הפטיסרי הכי יוקרתיות, את הבולנז'רי שעדיין מייצרות את הבצק שלהן במקום ואת טובי השוקולטיירים הפזורים בכל רחבי העיר."

parischezsharon@gmail.com


ההמלצות המתוקות של שרון היינריך


Le Chocolat Alain Ducasse

מפעל לייצור שוקולד, לא פחות, בלב הרובע ה 11 השיקי בפריז ועוד של אלן דוקאס אחד השפים המובילים בעולם, המעוטר בעשרות כוכבי מישלן במסעדות שלו, בשיתוף עם ניקולא ברג'ר (Nicolas BERGER), השף פטיסייר שעובד לצדו כבר 12 שנים.

הרעיון של דוקאס וברג'ר הוא פשוט וטבעי. פשוט שוקולד, בלי הרבה צבעים וקישוטים. בלוקים של שוקולד, טאבלטים של שוקולד וכמובן פרלינים. במקום תוכלו לרכוש את השוקולד שיוצר ממש בצמוד לחנות המכירה, במפעל, אותו תוכלו לראות דרך חלונות ענק המפרידים בינו לבין החנות. העיצוב מיוחד מאוד, טבעי, פראי בשילוב בפריטים שנלקחו מרכבות, מספינת מלחמה, גם חלק מהמכונות ישנות ומשתלבות עם האופי המיוחד של המקום. וינטאג'.

בניגוד למה שאפשר לצפות ממי שמחזיק אמפריה של מסעדות מישלן, הרי שמחירי השוקולד הוגנים ועומדים בשורה אחת עם השוקולטיירות המשובחות בפריז.

Le Chocolat Alain Ducasse: 40, rue de la Roquette (11th) Métro: Bastille Tél: 01 48 05 82 86


A l’Etoile d’Or

כשנכנסים לחנות של Denise Acabo, מרגישים כאילו הלכנו באמצע יער ונכנסו לבית הממתקים אליו נקלעו עמי ותמי.

מיקומה של החנות, באזור פיגאל המצועצע, למרגלות גבעת מונמרטר, מוסיף לאווירה. יש ממתקים ויש ממתקים… בין הרחובות עמוסי חנויות הסקס, יורדים לרחוב Fontain שנמצא ממש סמוך לקלישי, ובו מוצאים מקום מתוק ומיוחד, שונה לחלוטין מהרחובות הסובבים אותו.

אם נחזור לעמי ותמי, אז אומנם לדניס יש שתי צמות, והיא נראית מוזרה ולבושה בצורה משעשעת, אבל היא בהחלט לא מכשפה. מדובר באישה מיוחדת מאוד שכל מטרתה להביא לכם את השוקולדים המיוחדים ביותר מכל רחבי צרפת. דניס מחזיקה בחנות השוקולד והממתקים שלה תוצרת צרפתית בלבד ולא תוכלו למצוא אצלה שוקולד בלגי למשל. היא בוחרת בקפידה את הסחורה שתכנס אליה לחנות ולא מתביישת להגיד שהדברים שלה איכותיים ויקרים.

החנות של דניס עמוסה לא רק במתוק, אלא גם בהיסטוריה. דניס היא מוזיאון מהלך של קופסאות לאחסון שוקולד, כלים להכנת שוקולה שו, ספרי שוקולד וגזרי עיתון של כתבות מכל העולם בהן היא מתועדת. אל החנות של דניס נכנסים מביני דבר ומכורים לבחירות שלה, המחירים בהתאם. אבל האווירה והטעם שווים בהחלט רכישה קטנה של כמה פרלינים, וגם היכרות עם האישה המיוחדת הזו שמביאה מעט מאווירת המסתוריות והאגדות לתוך פריס ההומה.

A L'Etoile d'Or: Address: 30 Rue Pierre Fontaine, 75009 Paris +33 1 48 74 59 55


Des Gâteaux et du Pain

בלב הרובע ה 15, פתחה קליר דמון (CLAIRE DAMON) מקום של עוגות ולחמי בוטיק. דמון היא אחת הנשים היחידות שפתחו בצרפת מקום משלהן, ונכנסו לעולם שהיה שייך לגברים בלבד.

העוגות של דמון מעולות וחומרי הגלם האיכותיים ניכרים בכל אחת מהן. חובבי עוגות הגבינה ישמחו לדעת שאחת העוגות הטובות ביותר הנמכרות בבוטיק היא עוגת הגבינה עם האשכולית Cheescake au Pamplemousse Rose.

מדובר בעוגה מבריקה! שילוב טעמים אינטליגנטי של בצק פריך אפוי היטב, קרם עדין של אשכולית ורודה, ביסקוויט וקרם גבינה קליל עם מרמלדה ואשכולית מסוכרת. השילוב של עדינות הגבינה עם המרירות של האשכולית מיוחד מאוד, מדובר באחת מעוגות הגבינה הטעימות ביותר שטעמתי בפריס.

Poir Muscovado, אגס מוסקבדו, הוא אחד הטארטים המיוחדים הנמכרים במקום. בסיס של בצק פריך, ממולא בקרם שקדים וחתיכות של אגס, קומפוט של אגסים בסוכר מוסקבדו ממאוריציוס ומעל דיסקית של אגס קרמי עם סוכר מוסקבדו. חובבי האגוזים, יוכלו להתענג על קינוח פרלינה מעולה, המורכב מבצק רבוך ממולא בקרם פרלינה איכותי ביותר, עם אגוזי לוז פימונטה שבאיטליה.

Des Gâteaux et du Pain: 63 Boulevard Pasteur  75015 Paris, France
+33 1 45 38 94 16


שוק GRENELLE

אתם מכירים עוד עיר שיש בה כ 80 שווקי אוכל, המפוזרים בכל העיר? בפריס, עיר הלחם והשעשועים, עיר התענוגות והקולינריה, טריות חומרי הגלם היא אחד מהעקרונות המנחים, כאשר באוכל עסקינן. הרעיון הוא שכל אדם המתגורר בעיר, יוכל להגיע לשוק אוכל לפחות פעמיים בשבוע. מכאן אפשר להבין שהשווקים פזורים להם כמעט בכל רובעי העיר והם בעצם המקור המרכזי לצריכת חומרי גלם טריים, של כל פריסאי ממוצע.

שוק גרנל מתקיים בכל יום רביעי וראשון (ראשון הוא יום משובח לשוק) על בולברד גרנל, בין שתי תחנות המטרו "לה מוט פיקה-גרנל" ו"דופלקס". השוק מתקיים מתחת למסילת המטרו החיצונית של קו 6, המוכר מאוד לאור הנוף הנשקף ממנו בזמן יציאתו אל מחוץ לאדמה.

השילוב הזה של שוק פתוח אך גם מקורה על ידי המסילה, יוצר תנאים נוחים מאוד וגם בימי גשם או שמש חזקה ניתן ליהנות ממנו מאוד. השוק בינוני בגודלו וניתן למצוא בו כל מה ששוק אוכל מציע – פירות, ירקות, ביצים, בשרים, דגים ושרצים, גבינות, לחמים, מאפים, כבד אווז, אוכל מבושל ועוד ועוד.

הוא מסודר בצורה של מסדרון ארוך וניתן ללכת בו או מתחנת "לה מוט פיקה" עד "דופלקס" או בכיוון ההפוך. אני אוהבת לעשות את שני המסלולים, כי ברור הרי שדברים שרואים משם לא רואים מכאן.
שוק גרנל, הרובע ה 15, פריס.
פתוח בימים רביעי וראשון, החל מ 07:00 בבוקר ועד סביב השעה 14:00 בצהריים.

M° Dupleix, ligne 6

M° La Motte Picquet Grenelle, ligne 6,8,10


תודה ענקית לכל מי שסייע בהכנת מדריך זה, אבל במיוחד לליונל פינו (Lionel Pinot) שלא רק עזר בתכנון המסע ובחשיפת סודות אלא גם סיכן את עצמו ואכל איתנו 3 ארוחות ביום. תודה לשרון היינריך על האנרגיות והטיפים ולחברת אל על כמובן. מגיע להם לייק!

RSSתגובות (0)

Trackback URL

התגובות סגורות