תבשיל גריסים ופטריות צרובות – חוויה מתקנת או איך התחלתי לחבב גריסים?

כמה שאני אוהבת חוויות מתקנות. אין כמו הסיפוק מלרסק מחסומים קולינריים, פסיכולוגיים ואחרים. זה תמיד מתחיל אותו הדבר, בקול מתבכיין, ״אבל אני לא אוהבת שומר״. ״חכי חכי״ אני אומרת בהתנשאות קלה והאתגר מתחיל. לשמחתי ברוב המקרים אני נוחלת הצלחה במשימות האתגריות שאני לוקחת על עצמי ובדרך כלל נרקמת ידידות מופלאה בין החסום לשעבר לשומר, הבמיה, האנשובי… יו ניים איט.

אבל הסנדלרית הולכת יחפה. ואני מצאתי עצמי נמנעת מלאתגר עצי במרכיבים שאני לא אוהבת. כן, גם לי יש טראומות קולנריות ואני לא יכולה לסבול גריסים, כוסמת, חלבון, גמבה. זהו אני חושבת.

בעקבות הטור ב״בייגלה״ החלטתי שהגיע הזמן להתמודד. עם מה נתחיל? עם גריסים!

אני נזכרת איך הייתי ממיינת ביסודיות את הפטריות (3 סוגים!), תפו״א וגזר מתוך המרק קרופניק המופלא של אמא שלי ומשאירה את הגריסים בצלחת. קשה לשים את האצבע מה בדיוק מרתיע אותי בגריסים. משהו בארומה שלהם אחרי בישול ארוך לא מתחבר לי, הבנתי שאני צריכה לתקוף מהכיוון הזה. והאתגר מתחיל.

הפעם אני מביאה אליכם תבשיל פטריות, גריסים וירקות שורש שמושפע ממרק הקרופניק הנפלא של אמי, עליו גדלתי, הוא צימחוני ומשביע ומתאים מאוד לכל מי שאימץ אל ליבו את יום שני ללא בשר, אבל לא רק. תהנו!

תבשיל גריסים עם פטריות צרובות / סבינה ולדמן

חומרים ל-4 מנות:

חצי כוס גריסי פנינה
חצי צרור שמיר
3 גזרים קלופים חצויים
4 בצלי שאלוט קלופים שלמים
6 שיני שום שלמות
קורט קינמון או בהרט
מלח
פלפל
1 כפית גרדת לימון
2 כפיות שמיר קצוץ
1 שן שום כתושה
שמן קנולה
4 פטריות מלך היער

אופן ההכנה:

1. בסיר מניחים את גריסי הפנינה עם הגזר, שמיר, בצל, שום שלם וממלאים במים עד כיסוי מלא. מתבלים במלח ,קינמון ופלפל. מביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה, עד שהגריסים רכים דיים – אל דנטה והגזרים מבושלים לגמרי, מסננים ושומרים את מי הבישול.

3. מלאכת המיון: מפרידים בין הגזרים, הבצל, השום והגריסים. נפתרים מהשמיר.

4. חצי מהגזרים מועכים גס יחד עם השיני שום. מתבלים עם מלח ופלפל. שומרים בצד.

5. את הגזרים הנותרים חותכים לקוביות קטנות של חצי ס״מ. מחממים מחבת עם מעט שמן. מטגנים את הגזרים עד להזהבה. חוצים את הבצלי שאלוט ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הגריסים ומקפיצים עוד כדקה. מתבלים בשמיר קצוץ, גרדת לימון ושום כתוש, מורידים מיד מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים בצד.

6. חוצים את הפטריות לאורך. מסמנים בעזרת סכין שתי וערב על הצד הפנימי של הפטרייה. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. צורבים את פטריות על הצד הפנימי עד להזהבה מלאה, כ – דקות. הופכים את הפטריות מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.

7. מוסיפים את המי בישול למחבת הפטריות. הנוזלים צריכים להגיע עד לחצי גובה הפטריות, ניתן להוסיף מים במידת הצורך. מבשלים על להבה בינונית נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי. מוסיפים כפית שמן ומקפיצים את הפטריות עוד כדקה.

8. בצלחת מניחים 2 כפות גדושות מהמחית גזר. מעל מניחים 2 חצאי הפטריות החמות ומעל 2 כפות גדושות של תבשיל גריסים חם. מפזרים כמה עלים נוספים של עלי שמיר. מגישים עם שמנת חמוצה, כאילו Да!

כמה הערות:

* התבשיל יצא מצויין גם עם פטריית פורטובלו או שמפיניון.
* ניתן להוסיף גם סלרי ותפו״א בנוסף לגזר.
* ניתן להחליף את השמיר בפטרוזיליה, יא נודניקים ;)
* ניתן להשתמש בשמן זית במקום קנולה.

צילם בכישרון: ברי יוגב

אנחנו שמחים לארח בבייגלה את שף סבינה ולדמן לטור חדש וטעים.

סבינה שמרצה בבישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, היא שף, יועצת קולינרית ומתכונאית מאז 1999.

סבינה בעצמה בוגרת בישולים עבדה בכפות תמרים, תמוז, ג'ויה, קורדיליה והיתה השפית של ברברסקו, לילית, ננה, רוטשילדס קיטשן.כמו כן סבינה משמשת כיועצת קולינרית של מסעדות ובתי קפה, כתבת ומתכונאית.

עשו לייק לסבינה בפייסבוק

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: אוכל צמחוניירקותכלליכשרמתכוני שפיםמתכוניםסבינה ולדמןסלטיםצמחונישיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (5)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Isramap:

    שאפו! המנה נראית משגעת!
    האם לדעתך אפשר לוותר על השמיר?

  2. מאת אוריין:

    כמה עבודה בשביל תבשיל שבסוף מה שאוכלים נראע כמו אוכל לציפורים…. אני אוהבת דברים כאלה אבל מה כל הסיבוך? הגזמתם….

  3. מאת אמנון גנסין:

    הי סבינה ניראה ניפלא אכין את התבשיל
    אפשר לקבל את המירשם של מרק הקרופניק של אימא שלך? גם לי יש זיכרון ניפלא מהמרק הזה שאימי אכינה אבל אין לי את המתכון
    תודה

  4. מאת רחל:

    נראה מעולה…החיסרון שמבשלים גריסים יש להם ריח מוזר אבל, למרות זאת זה טעים ומומלץ לאמץ…

השארת תגובה