הכרמל 21: פיש אנד צ'יפ(ס)

כשנסענו לאנגליה בפעם הראשונה, לקח אותי הבריטי לחוף של ברייטון, הושיב אותי על הספסל ואמר לי לחכות. בחוץ היה בהיר וקר ושמש שקרנית קרצה מהשמיים ופיתתה כמה בריטים שירדו מהפסים, לפשוט את בגדיהם, לחשוף עור לבנבן ולהכנס למים.

הוא חזר עם שתי חבילות גדולות של נייר עיתון אפרפר ושמנוני וכמה קופסאות קטנות של פלסטיק ובתוכן קטשופ, ביצה כבושה ואפונה מעוכה. ״זה הפיש אנד צ׳יפס הכי טוב באנגליה״ הבריטי הכריז ואני ישר הבנתי שבישראל אנשים נשבעים בחומוס ובפלאפל וכאן אתה נשאר נאמן כל חייך לדוכן הפיש אנד צ׳יפס בו עברת החתמה.

הבריטי פתח בזהירות את החבילות המהבילות והניח אחת מהן על ברכיי. "ככה אוכלים את זה" הוא אמר ולא הושיט לי שום מזלג או מפית מהניח על רגליי. נשמתי לרווחה. אחרי כמה ימים בחברת המלכה האם, בהם הרגשתי שאני לא מספיק מנומסת, לא יודעת באיזה מזלג להשתמש ומתי ובכלל, בעיניי אמו של הבריטי, חובבת אלפי המזלגות בארוחה, זו שחנה בבלי היא סוור בנמל לידה, הייתי לא יותר מפרובינציאלית מגושמת שיש לה מזל שהיא נושאת בקירבה רחם יהודי אחרת אין סיכוי שהיתה נותנת לנסיך להתקרב אליי.

ישבתי על הספסל, לרגעים מאושרת וחופשיה. לא נבחנת, לא נשפטת, לא מנסה לטפס או לחדור לאף מקום לא לי. נתחי הדג הגדולים והלבנים, הצ׳יפס השמנוני, הקטשופ והים, כל אלה הסבו לי אושר גדול ונחמה שניתן למצוא רק במשהו מטוגן. הסתכלתי בבריטי וראיתי שגם הוא נרגע, הוא היה מאושר בדיוק כמו ילד שמחזיק חצי מנה פלאפל אצל מזל מגדרה. רחל המשוררת היטיבה לתאר את הרגע הזה ״ובלב אושר שלו״ ובבטן גם. ישבנו שעה שלמה עד ששתי הערימות הצרורות בעיתון הפכו להיות ערימות שצרורות בצרור החיים בבטן שלנו.

כשחזרנו הביתה, חיכתה לנו המלכה האם זועמת. היא דרשה לדעת איפה היינו ולמה יש לנו ריח של שמן מכונות. הלכתי לשירותים וחיכיתי בסבלנות עד שהמלכה האם תסיים לכעוס על הנסיך שלוקח את הארוסה המוזנחת שלו לאכול במקום לרשום אותה כאן ועכשיו למכון כושר.

״אמא'לה, אני בסך הכל מראה לה את אנגליה״ הוא התנצל. ״אז תראה לה ארמון או מוזיאון ותפסיק להאכיל אותה אחרת כולנו נצטרך לעבור לפביליון המזוין כי לא יהיה לנו מקום בשבילה״ היא סיננה כאילו בלחש והילד שלה, בן הארבעים ושש, מאד שתק. אמא יש רק אחת והיא תמיד צודקת. אחר כך היא אמרה שהכינה קארי דג לארוחת הערב, רביכה חיוורת שדומה לגפילטעפיש, חסרת שמן, מלח, חומרים מזיקים וטעם, משהו בלתי מזוהה שהיה גורם לכל מהרג׳ה לקפוץ מהפיל וליפול על חרבו בהתנדבות.

"ידעתם שאת הפיש אנד צ'יפס הביאו יהודים לאנגליה?" ניסה הבריטי שלי לעורר שיחה סביב השולחן. "רק את זה הירכיים שלנו היו צריכות פה, מזל שלא הביאו "מצה'בולס. כמה שאני אוהבת מצה'בולס…" קוננה הכוהנת הגדולה של הדיאטות. שיחקתי במנת הקארי, העברתי את הדג ממקום למקום בצלחת ולימדתי אותו לשחות ברוטב הדליל עד שהוא התעייף והתפורר לחלקיקים קטנים שקל להחביא במפית. ״היא לא אוכלת, זה כל השמן הזה שהכנסת לה״ המלכה האם הטיסה תובנה מעל לראשי באנגלית שאני מבינה, כאילו שאני לא, ואני הצטערתי שאני לא פרובינציאלית באמת שלא מבינה מילה באנגלית. מצד שני, בוז הוא משהו קוסמופוליטי, מבינים אותו גם בלי להיות דוברי השפה. בעיקר מרגישים אותו בבטן והיא מתהפכת עד שמתחשק להקיא, או למות או להעלם, מה שיבוא קודם.

בלילה אמרתי לו שאני מרגישה שאני לא טובה בשבילו. והוא אמר שאני כן, אבל בקול שלו הרגשתי את האמת המרה ודלת השומן, ללא תבלינים ומייצבים. אמא יש רק אחת והיא תמיד צודקת.

עברו שנים מאז הסכמתי לאנשים לדבר אליי לא יפה בפניי, ועברו שנים מאז שאכלתי פיש אנד צ׳יפס מצוין, כמו פעם בברייטון. איכשהו, אם כבר עוברים את מכשלת הדג, נופלים בגדול בצ׳יפס. הוא תמיד קפוא ומאכזב. אין לי מושג מי הכניס את רעיון הצ׳יפס הקפוא לארץ, אבל בעיניי הוא רעיון רע. העצוב הוא שפגשתי בצ׳יפס קפוא גם בפריז, ערש הפרנצ׳פרייז, אתם מתארים לעצמכם כמה מבאס זה לטבול צ׳יפס קפוא ברוטב של המולים?

אבל יגעתי ומצאתי. קבלו שלושה מקומות שניתן לעשות וי גם על הפיש וגם על הצ׳יפס, כי הם עשויים מתפוחי אדמה אמיתיים! בלי קיצורי דרך!

הראשון נפתח ממש בימים אלה בשוק הכרמל. יש בשנה האחרונה פריחה של עסקים קטנים ומקסימים בסביבות השוק ובשורה השניה של הרחוב הראשי. חוץ מדה באן, גדרה 26, מאפית לחמים, תבליני פרג והבורקס של לוינסקי, תוכלו למצוא שם גם את הכרמל 21. מסעדה קטנה עם תפריט קטן שמגישה בעיקר פיש אנד צ׳יפס אבל גם שניצלונים, סנדוויצ׳ים בשריים וחמין בימי שישי.

עבור מנה גדולה של דג קוד עם צ׳יפס שמכינים במקום, תשלמו רק 25 ש״ח. תוכלו ללהק לתפקיד הפיש שלכם גם דג סול, דג סלמון וברבוניות. אני דבקתי במסורת והלכתי על דג הקוד הלבן והבשרני. יאמר לזכותם שהדג מטוגן בבלילה אמיתית ולא בפירורי לחם. כי דג זה דג ושניצל זה שניצל.

בשבועות האחרונים אני מוצאת את עצמי הולכת לשוק הכרמל סתם, רק כדי לאכול פיש אנד צ׳יפס בלי שום נקיפות מצפון. אמנם אין שם ים וגם לא ביצה כבושה, אבל יש שם את הפנים המאירים של רז ואף אחד לא אומר לי שמטוגן זה רע ומר.

מה נאמר ומה נגיד, זה מקום טוב, מבית טוב. רז, הבעלים, הוא נצר למשפחת קפה אוסלו ששכן בסוף רחוב איבן גבירול וייצר עוגת שוקולד אלוהית. חכו חכו, עוד כמה פעמים של פיש אנד צ׳יפס ואני מוציאה מרז את המתכון.

חוץ מהכרמל 21 תוכלו למצוא מנות פיש אנד צ׳יפס מצויינות גם בבראסרי, שלא צריך להכביר במילים לגבי הצ׳יפס המצוין שלהם וגם בגוצ׳ה (בתמונה מעל). בשני המקומות תמצאו נתחי דג קוד עסיסיים וצ׳יפס אמיתי, עשוי מתפוחי אדמה ובלי קיצורי דרך.

ונסיימה בזמר, כי אם דג זהב היה ניצוד, הוא בטח היה בוחר כמשאלה אחרונה להיות פיש אנד צ'יפס ולא קארי דלוח:

חוץ מזה" התחלתי להפעיל את האינסטגרם שלי, ואם בא לכם לעקוב הקליקו על הצילום:

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: הרהוריםחנוכה וטיגונים לרובכללימסעדותמסעדות חדשותמקומות שאהבנונעמה פלדשווקיםתל אביב

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (17)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת עדי:

    אני בתוקפת הדגים שלי בא לי טוב הפרסום הנ"ל
    יש לך מושג עד מתי הם פתוחים בכרמל 21?
    עשיתי גוגל ולא כ"כ מצאתי
    ברור לך שאני כבר אצה רצה לשוק (:

  2. מאת Niki:

    אל תתני לאנשים להיכנס לך לחיים ולשפוט אותך.. הפ אנשים קטנים שלא מרוצים מהחיים שלהם. תודה על ההמלצה ננסה בשישי..

  3. מאת חווי:

    אהבתי את המחיר כל הכבוד על הניסיון לתת לאנשים להנות במחיר הוגן.

  4. מאת תמר, אשתו של...:

    קבלי חיבוק, ואישור לזרוק את הזכרון הרע הזה לעזאזל.
    ותודה רבה על ההמלצה הנהדרת.
    שיהיה לך אביב נהדר!

  5. מאת טל:

    גם הפיש של פורטר אנד סאנס מצויין!

  6. מאת יוסי:

    אפשר לקבל מתכון בבקשה…

  7. מאת עירית:

    הפיש אנד צ'פיס שאכלתי בלונדון היה מהגרועים שאכלתי אי פעם….כמויות השמן שנטפו ממנו הרגו כל טעם טוב של הקוד. לעומת זאת, פעם-מזמן,ביהודה הלוי ממש ליד אלנבי היה פעם פיש אנד צ'יפס של אוסטרלי אחד – שהיה מדהים (גם האוסטרלי חחח)

    אז, תודה על הכתובות – ייבדקו :)

  8. מאת ELDAD MISCHARI:

    נעמונת:
    אוחחחחחחחחחחחחחחח.
    שוב את עושה לי את זה.
    חייב לנסות. מקווה שלא יקלקל לי את הזכרונות מהפיש אנד צ'יפס המופלא שעמדנו בתור לקנות בנוטינגהם, בשלג. קור איימים, ריח מופלא עולה מהארובות של הבתים המוסקים בפחם. פיש אנד צ'יפס כזה שמטוגן בשמן תירס וטבול ב Beer batter.
    תור של כמעט חצי שעה – אבל שווה כל שניה לחכות. אכן בניר עיתון ונוטף שמן.
    חיבוק.

  9. מאת מאור:

    הספקתי לאכול שם כבר וגם ההמבורגר אנטריקוט ממש ממש טעים
    הרגשה כאילו אתה במסעדה והמנה עולה 100 ש"ח ולא תאמינו רק 25 ש"ח …

  10. מאת א אוכל:

    עכשיו חזרתי מהכרמל 21 – טעים, טרי, זול, אנשים נחמדים, כל מה שאפשר לבקש ממקום לאכול בו צהריים.

  11. מאת חי:

    היי נעמה,

    שמח להכיר וכיף לקרוא אותך :-)

    ולגבי הפיש אנד צ'יפס, אני ממליץ גם על המנה של פורטר אנד סאנז ברחוב הארבעה. מעולה ++

  12. מאת בתיה:

    שאלה לי- יש אפשרות לקבל מתכון לדגים?
    ו האם אפשר להחליף בין סוכר לאבקת סוכרזית במתכון לחלה ?
    תודה
    בתיה

  13. מאת לא מצאתי:

    רק אני לא מצאתי אותם בכרמל 21? באתי במיוחד ולא היה

  14. מאת רחלי:

    אכלתי היום בפיש אנד ציפס, והיה כף, טעים זול ,חברה נחמדים

השארת תגובה