פריז היא בונבונירה – מתרנגולת שנמנעה ממנה הטלת ביצי זהב ועד ל"באשר" המקומי

פריז היא בונבונירה. כך כתבתי בעמוד הפייסבוק שלי, וכולם הסכימו איתי. היא יפה, מלאה בסטייל ואפילו כשהיא מושלגת ובוצית, יש לה את השיק הזה, בדיוק כמו הנשים המוקפדות שהולכות להביא באגט בשיא הגשם כשהן לבושות כל כך בטוב טעם, שהבאגט לא מעיז להצ׳טקמק להן ומגיע שלם, זקוף ופריך, אחרת אוי ואבוי לו.

יום ראשון בפריז ואני קצת משחקת בנדמה לי, גם אני הולכת עם כובע ומדמיינת שהדירה הזו, באמצע סאן ז׳רמן, עם המוטיבים המודרנים והמטבח המאובזר, היא שלי. קל לי לדמיין שאני גרה כאן כל החיים, כי אני כבר יודעת איפה יש פה חנות מכולת, איפה הבולונז׳רי הכי מצוין בסביבה ואיפה תחנת הרכבת שלי. אני אפילו שמה לב להומלסים המקומיים, שפה הם מצויידים בשקי שינה, אחרת אין שום סיכוי שישרדו את הקור הזה. עדיין אין להם שמות, כמו להומלסים בתל אביב, אבל אם היו נותנים לי פה עוד שבועיים, היו להם.

ליאון – כשבא לתקתק צדפה

הגענו לפריז הרוסים מרעב. השעה היתה שעת צהריים של יום ראשון, ולנו התחשקו צדפות ולחם לטבול בו את הרוטב. הלכנו לליאון, רשת לאכילת צדפות ודומיהן. אין בה שום דבר מחייב, משפחות צרפתיות יושבות בצהרי יום ראשון גשום, אוכלות מתוך סירים שחורים וכבדים של צדפות טריות, שותות יין, טובלות באגט ברוטב וכולם מדברים בקולי קולות. הכל טעים ובלי יומרות ובעיקר אף אחד לא עושה ענין.

יש מולים בקארי, בייקון, מרינייר, שמנת ועוד ועוד. אנחנו לקחנו מנת צדפות ברוקפור ומנת צדפות ברוטב פלפלת. שתיהן טובות, הפלפלת יותר עדינה ומתאימה לצדפות הרבה יותר.

׳זה המקדונלדס של המולים׳ דודי אומר, ולי נדמה שזה קצת יותר. אולי בגלל שבארץ קשה להשיג מנת צדפות טובה ובכזה מחיר. 15-17 יורו למנה עיקרית, שווה כשלא בא לכם להכניס את הבטן וכשלא בא לכם לעשות ענין מאוכל.

מצאנו את הבאשר המקומי

בשוק של Rue de buci עומד האלי באשר המקומי וברגע שאתם נעצרים ליד הדוכן שלו, הוא מתחיל לכבד אתכם בגבינות ונקניקים כאילו לא אכלתם שבוע, ואתם אוכלים וטועמים מהכל, כי מול האוצרות שלו, קל לשכוח שהרגע ירדנו על צדפות וביקשנו תוספת באגט כדי לחסל את כל הרוטב.

האיש חכם, כמו אלי באשר משוק מחנה יהודה. אנחנו יוצאים עמוסים בגבינות מופלאות ומבטיחים לעצמנו שאם ישאר מהן משהו, נביא גם כמה נקניקיםלארוחת הבוקר ונעשה לנו יופי של ארוחה. כמובן שעד הבוקר חייבים לחדש את המלאי, כי מי יכול לעמוד בגבינת ברי שעומדת בנון שלאנט על השיש, כשלידה נח באגט בתמימות? זה לא שיש לנו את זה כל יום, למרות שאני עדיין משחקת בנדמה לי.

ל'אמי לואי  (L'ami Luis) – גם בקפסולה של זמן עוף זה עוף

יש דברים שחובה לעשות, נגיד ללכת למילואים בארץ וללכת ללה מילואי בפריז. סוג של חובה מוסרית כזו, שהיא גם ממלאה אותך גאווה על עצם הביצוע, וגם מבאסת בקצוות.

׳אתם חייבים ללכת לאכול את העוף׳ המבט בעיניי השף המתפרץ הצטעף בדוק של געגוע. גם אלי, שהיה שם לפני כמה חודשים, הלל ושיבח את העוף, אז הלכנו לפגוש את התרנגולת שתפיל אותנו לקרשים, זו שבקעה מביצה של זהב.

ל'אמי לואי, היא אהובתו של מיטראן. הוא נהג להביא למוסד המכובד את מיטב מנהיגי העולם ובאמת, המלצרים שם מתנהגים כאילו הם ראו הכל וכבר לא עושים ענין מכלום. הם גדולי גוף, מניחים לך יד על הכתף כאילו את קבועה ובעיקר מרשים הניגוד בין החליפות הלבנות שלהם ובין מלאכת הטלת המעילים. הם מורידים ממך את המעיל ו מעיפים אותו נוטף מים מעל ראשי הסועדים. פשוט זורקים אותו על מדף גבוה והסועדים המרוכזים באוכל לא מנידים עפעף. כך מתנהגים במוסד, מכבדים את הרגלי המקום ולא עושים בעיות. גם אנחנו באנו ״ילדים טובים ירושלים״ כדי לגמור הכל מהצלחת ולהתנהג למופת ולדוגמא.

׳המנות ענקיות, קחו תגבורת׳ הזהירו אותנו כולם, ואנחנו, ילדים טובים וממושמעים עד מאד, לקחנו את ליונל ואת רוני, שיקחו חלק בנטל ויביאו כבוד. רוני בא עם כובע צמר של הפועל באר שבע, כך שכל ענין הכבוד הוטל מיד בספק, אבל הוא נתן ביצועים על ״המגרש״, אז אנחנו סולחים לו.


עכשיו נעשה לכם את זה בקיצור, כמו בתפריט. התפריט של המסעדה לא ארוך מדי וקל להתמצא בו. הכל עשוי מצוין. אם אתם ארבעה אנשים, אל תתפתו לקחת יותר משלש מנות ראשונות ושתיים עיקריות, לא תסיימו הכל.

מנת פואה גרא מהממת באיכותה ובטעמה. שלש פרוסות עבות ונדיבות שהולכות מצוין עם ערימת הלחם הקלוי שלידה. אחר כך אכלנו אסקרגו שמריח למרחוק וסקלופס בשום, חמאה ועגבניות צלויות. הכל טעים, טעים, טעים ונדיב.


למנות עיקריות חלקנו את מנת העוף המפורסמת ומנת בשר. גם כאן, אל תקחו יותר מזה זה מספיק לשישיה בכייף. המנות העיקריות מגיעות עם תוספות נפלאות (!): סלט חסה ירוק וקראנצ׳י עם ויניגרט מופלא, אפונת גינה בחמאה, הר של צ׳יפס פריך ותפוחי אדמה אפויים. אל תגלו לגברים, בזמן שהם חיסלו את חיות הלול והמרעה, אני לא נטלתי כמעט דבר מן הנטל הכללי ולא עזרתי כלל. פשוט התמקדתי במה שאני באמת אוהבת – פחמימות! ואכלתי צ׳יפס, אפונה ותפוחי אדמה עדלאידע.

הבשר היה מצוין והגיע עם תלולית נאה של חמאה בפיסגתו. באמת בשר להתעלף. אם לא היתה לי משימה לחסל את הר הצ׳יפס הייתי עוזרת יותר. אבל העוף איכזב. אולי בגלל שבסוף היום עוף הוא עוף. כן, הוא היה טעים ולגמרי בסדר וכן, כל המסעדה הזמינה את העוף הזה, אבל כשהצטלב מבטי עם מבטו של לניונל שנינו הסכמנו במבט שבשתיקה שלא לתרנגולת הזו פיללנו.

לניונל גם הזכיר את העוף האגדי של סבתו, עם העור המתפצפץ וטעם החלום. בקיצור, רק אם אתם ממש ממש ממש אוהבים עוף, ולא בא לכם שום דבר אחר, הזמינו אותו. הטעם בסדר, המחיר בשמיים, כאילו באמת התרנגולת הזו מטילה בימים כתיקונם ביצי זהב, ואנחנו הםרענו לה במלאכתה הקדושה.

לא תצאו מכאן בפחות ממאה יורו לאדם וזה תלוי גם ביין שתבחרו. בקיצור, מוסד מוסד, איתנו ובלעדינו הם ישארו לנצח. כדאי לבוא לפה לפחות פעם אחת ולחוות את פריז הנצחית. בקשו להכנס למרתף היין הנפלא שלהם. אם כבר מקלט מדיני, אז רק במרתף הזה.

רק התחלתי ואני כבר רוצה שהיא לא תגמר לי. כמו סיפור אהבה ללילה שבו לא רוצים שיעלה הבוקר.

עכשיו אני הולכת להביא נקניק, חמאה, ריבה, באגט ובריוש. הבוקר כבר פה.
בוקר טוב ישראל!

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredהמזלג המעופףפריז

אודות הכותב:

RSSתגובות (7)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת אלי:

    אמרתי פסיון, אם כבר עוף אז משודרג. נזכרתי בקטע של העפת המעילים ושוב נקרעתי מצחוק.

  2. מאת מיקי יוכלמן:

    כזה דיווח מדהים, ללא כתובות…???

  3. מאת ניצה הוכמן:

    היי נעמה
    איזה יופי שאתם בפריס ו"חורשים" את המסעדות שם.אנחנו נהיה שם ב14 למרץ ויותר משמחים לקבל מכם עדכונים של איפה ומה לאכול.נמשיך לקרוא בשקיקה.תהנו ותבלו
    חיים וניצה

  4. מאת ניצה הוכמן:

    היי נעמה
    איזה יופי שאתם בפריס "חורשים" את המסעדות שם.אנחנו נהיה שם ב14 במרץ לשבוע ואנחנו יותר משמחים לקבל מכם עדכונים של איפה ומה לאכול.אז תמשיכו לבלות ולהינות וכמובן לדווח מהשטח.
    חיים וניצה

  5. מאת לילי:

    מרתק ומעורר את מיצי הקיבה…

  6. מאת גסטרו:

    ברוכה השבה לדווח !
    ריח החמאה נודף עד כאן
    מחכה להמשך !
    אגב, היכן אתם מתאכסנים?

  7. מאת חיים:

    מה זה שווה בלי פירוט של הכתובות?

השארת תגובה