פולנטה מהירה, למבקשים נחמה

פולנטה בעיני היא אחד המאכלים הכי מנחמים שיש.

המהדרין מבשלים אותה בגרסתה הארוכה, המקורית, מקמח תירס מובחר, או אפילו מתירס טרי, עם ציר משובח, הרבה פרמז'ן ובעיקר הרבה זמן. לי אין סבלנות. בייחוד בימים שבהם אני חוזרת הביתה מורעבת, ורק רוצה ארוחה חמה ומהר. הפתרון שלי הוא להשתמש בגרסא המהירה של קמח התירס, ולשדרג את הפולנטה עם נגיעות של פרמז'ן איכותי ושמן כמהין שהטועם הראשי הביא איתו חזרה מאיטליה.

אפשר להחליף את פטריות הפורטבלו בכל סוג של פטריות, לשלב בין סוגים שונים, או ללכת על כיוון אחר לחלוטין עם אספרגוס חלוט קלות ועגבניות שרי חצויות.

קחו את המתכון הזה כבסיס, והוסיפו עליו איזו תוספת שמתחשק לכם, העיקר שיהיה טעים, נעים ומנחם.

פולנטה – נחמה מאולתרת (שתי מנות) / תמר פלג

מה צריך?

1 סלסילת פטריות פורטבלו

1 ½ כוסות ציר דגים (או עוף)

1 כוס חלב

½ כוס יין לבן (עדיף מתוק)

1- 1 ½ כוסות קמח תירס לבישול מהיר

שמן כמהין (לא חובה)

גבינת פרמז'ן איכותית

מלח, פלפל לבן, מעט אגוז מוסקט טחון

איך מכינים?

חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.

בסיר קטן- בינוני מאדים את הפטריות עם מעט שמן כמהין (או זית), ו"שלוק" של יין לבן. כאשר הפטריות רכות אך עדיין יציבות, מורידים אותן מהאש ומעבירים לקערית.

באותו הסיר מניחים את הציר, החלב והיין, ומביאים לבעבוע איטי.

מוסיפים פנימה בזרם עדין ותוך כדי ערבוב מתמיד את קמח התירס, מתחילים מלהוסיף כוס אחת, ושומרים את חצי הכוס הנוספת בצד, אם יהיה בה צורך.

מבשלים את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת פולנטה במרקם הרצוי- אני אוהבת אותה סמיכה יותר ודומה במרקמה לפירה- יש כאלו שאוהבים אותה דלילה או יציבה יותר, תעשו מה שמתאים לכם.

מכבים את האש ומגררים פנימה כמות נדיבה של פרמז'ן ומערבבים.

מסדרים בקערות, מפזרים מעל את הפטריות, תלתלי פרמז'ן ומזלפים מעט שמן כמהין.

מתנחמים.

בתאבון!

בואו לבקר אותי באתר המגדניה של תמר.

אם מתחשקים לכם עוד מתכונים נטולי גלוטן, תוכלו למצוא אותם כאן.

קטגוריות:: כללי

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (1)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת Isramap:

    נראה מעולה תודה על המתכון!

השארת תגובה