טעם מתוק של תקווה – פרוסות שוקולד, בננה ומרמלדת חבושים

שנים אני עוברת ליד מרמלדות החבושים במחלקת הפירות היבשים ולא מעיפה בהן מבט שני. אין לדעת מה גרם לי הפעם להרים את הקופסה ולקחת אותה הביתה. אך משכבר היתה בבית, אי־אפשר היה להניח לה להתבטל סתם כך וצריך היה למצוא לה תפקיד – בוודאי בימים אלה, העומדים בסימן הקריאה לחלוקה שווה בנטל. אז עוגה, אבל איזו?

בצק שמנת נראה כאופציה מתבקשת, אך נדושה משהו. אז הסבתי אותו לבצק שמנת בטעם שוקו. ואם כבר שוקו ושמנת, מה יותר טבעי מלהוסיף בננה (היו על השיש שתי בננות בשלות – מוצקות ובהירות עדיין, אך מעבר לשיא, לפחות בעיני מי שאוהבת בננות כשהן בשלב המעבר מקהה־השיניים שבין הירוק לצהוב) וקצת שוקולד־צ'יפס לחיזוק?

יצא נפלא. בצק השמנת־שוקו התגלה כהברקה: פריך וטעים, עם ניחוח קל של קינמון, והמלית עסיסית, רכה ולא מתוקה מדי. המראה קצת קודר, ממש כמו המצב, אבל הטעם מתוק ומלא תקווה. חותמת האיכות הסופית התקבלה ממבקר הבית המחמיר יותר (שתשובתו הרגילה לשאלה "איך העוגה?" מתמצה במלה:"עוגה"), כשזה האחרון חלף על פני והפטיר כבדרך אגב: "עוגה טובה". מתברר, שגם כשאופים בשיטת ה"מרק מאבן", יוצאים לפעמים דברים משובחים.

ויש גם מוסר השכל: מי שאוהב לשמוע שבחו בפניו, מוטב לו שלא ירגיל את בני הבית לטוב.

פרוסות שוקולד־בננה ומרמלדה חבושים

לבצק:

  • ⅔1 כוסות (200 גרם) קמח
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • קורט נדיב של קינמון טחון
  • 120 גרםחמאה קרה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% (לא להתחכם ולהחליף ביוגורט – זה יעבוד בבצק אבל יקלקל במלית)
  • 10 גרםחמאה מומסת להברשה
  • מעט קוקוס טחון לעיטור

למלית:

  • שארית השמנת החמוצה מהבצק
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 250 גרםמרמלדה חבושים (נקראת לפעמים גם "מעדן חבושים", או "לוזינה חבושים")
  • 1 בננה גדולה – בשלה אך עדיין מוצקה (בלי כתמי "דבש")
  • ½ כוס שוקולד־צ'יפס – רצוי 60%

 

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק, מנפים את החומרים היבשים למעבד המזון ומפעילים מספר שניות כדי לערבב ולאוורר אותם. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ו־½ גביע + 2 כפות (125 מ"ל) שמנת חמוצה. מעבדים לבצק חלק ואחיד.

2. מחלקים את הבצק לשניים. לשים קלות כל חלק וצרים ממנו דסקית שטוחה. עוטפים בניילון ומקררים 30 דקות לפחות.

3. ממש לפני הרידוד מערבבים את שארית השמנת החמוצה עם אבקת הפודינג. קוצצים את מרמלדת החבושים לקוביות של 7-6 מ"מ. קוצצים את הבננה לקוביות בגודל דומה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה.

4. מקמחים משטח עבודה. מרדדים כל דסקית בצק לעלה דק 30×40 ס"מ. מורחים על העלה חצי מכמות תערובת השמנת – משאירים2.5 ס"מנקיים מסביב.

5. מפזרים על כל עלה חצי מכמות המרמלדה הקצוצה, חצי מכמות הבננה הקצוצה וחצי מכמות השוקולד־צ'יפס. מברישים אחד מהשוליים הנקיים הארוכים במעט מים. מקפלים את השוליים הקצרים מעל המלית ומגלגלים לגלילה הדוקה מכיוון השוליים הלא־מוברשים.

6. מניחים את הגלילות בתבנית. מברישים בחמאה מומסת (לא חייבים להשתמש בכל כמות החמאה – צריך רק להרטיב ולהבריק את הבצק) וזורים מעט קוקוס לעיטור. מסמנים חתכים עמוקים לרוחב הגלילות במרחק2.5 ס"מזה מזה. אופים במשך 50 דקות. מצננים 15 דקות ופורסים.

צילום: יהודה סלומון

דנית סלומון בפייסבוק

 

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredדנית סלומוןכלליכשרמאפיםמתוקיםמתכוניםעוגותשיר הסירים - כל המתכונים

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (8)

כתיבת תגובה | כתובת טרקבק

  1. מאת משה ל.:

    נראה ומתואר נהדר, חייבים לנסות :-), תודה

  2. מאת ענת:

    המתכון נקרא מצויין
    האם את אותו הבצק ניתן להשתמש במילויים אחרים? כמו תמרים , או האם יש לך רעיונות למלויים נוספים?

  3. מאת פנינית:

    לבצק שמים 1 גביע שמנת חמוצה. במלית כתוב להוסיף את שארית השמנת מהבצק. אם שמנו גביע שלם בבצק לא נותרה שארית. אפשר בבקשה להסביר?

    העוגה נראית נהדר!

    תודה

    • מאת דנית:

      פנינית יקירתי – בבצק לא שמים גביע שלם של שמנת, אלא חצי גביע + 2 כפות שמנת והשאר הולך למלית. קראי גם את ההוראות, לא רק את רשימת המצרכים, והכל יהיה מובן. בהצלחה.

  4. מאת ג:

    אין בעיה להכין את הבצק במיקסר, נכון? אין לי מעבד מזון

    • מאת דנית:

      ג. יקרה. אפשר במיקסר – החמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר (די רכה) ומשך הקירור של הבצק יהיה ארוך יותר – שעה לפחות. בהצלחה.

  5. מאת חמוטל:

    אהלן!
    העוגיות נראות נפלאות,
    תוכלי בבקשה לתת הצעות למלית אחרת? עדיפות לחלבה או תמרים.

השארת תגובה