בועז לביא – מחדר האוכל הקיבוצי למסעדות הטובות בעולם

יליד 1979 בן קיבוץ נירים בנגב, לימודי צילום ואמנות ב"מנשר לאמנות" מצלם למגזינים ולמסעדות המובילים בארץ, מלמד צילום ב"מנשר לאמנות".

פתאום קם אדם בבוקר ומבין שהוא צלם אוכל. מתי צולמה תמונת האוכל הראשונה? 

בזמן הלימודים פנו אלי לצלם כתבת אופנה עבור מגזין שאינו קיים כבר, הלקוח התלהב והכתבה נעשתה לשער (הראשון שלי) ואז הוא אמר לי שהם מחפשים גם צלם אוכל ושאל אם אני מתעסק בזה. עד לאותה נקודה כמובן שלא הייתי בכיוון של אוכל אבל בחיים כמו בחיים יש הרבה הפתעות.

מתי הבנת שזה מה שאתה רוצה להיות כשתהיה גדול?

מיד כשהתחלתי לצלם מזון הבנתי שיש לי משיכה עצומה לאוכל וטקסטורות והצבעים המגוונים שהעולם הזה מציע. אני גם מאוד אוהב קלוז-אפים ופרטים קטנים ככה שזה הרגיש מאד טבעי לי.


צלם אוכל אוהב לאכול?  האם אתה מבשל או רק "משחק" באוכל?

אני מאוד אוהב להיות במטבח, לצערי אין לי די זמן כדי להשקיע בזה את כל כולי אבל פעם בשבוע אני מבשל משהו שנראה לי טוב ומעניין. אני אוהב אוכל ים תיכוני, סלטים ודגים טריים ועשירים בטעמים.


איזה סוג של אוכל מצטלם הכי טוב?

כל מנה שיש בה מספר מרכיבים צבעוניים ובשילוב טקסטורות שונות תמיד יוצרת עניין ומשחק שכיף לצלם. כמובן כמובן שחומרי הגלם צריכים להיות הכי טובים, יש לזה קשר ישיר לנראות של המנה.

מתוך הספר של ליאורה קרן "מכאן ומשם- בקטן"


איזה סוג של אוכל סובל מחוסר פוטוגניות? מה הכי קשה לצלם ואיך מתגברים על זה?

כשיש במנה אלמנט בהיר מאוד ובנוסף עוד אחד כהה זה יוצר קונטרסט גדול בתוך הפריים, דבר שעלול להקשות על הצילום. יש דרכים להתגבר גם על מכשול זה.

מסעדה חביבה עליך בארץ:

"WINE BAR" ו"קלמטה" הם מקומות אהובים עלי. מסעדות שנבנו מתוך אהבה עמוקה לאוכל. יש שם נשמה.

מסעדה חביבה עליך בעולם:

מסעדת JALOA בבריסל (הייתי שם לאחרונה…) זהו המקום של השף Geatan Colin שזכה בכוכב מישלן אחד.  חוויה נהדרת לכל חובב קולינריה.

עם איזה שף היית ממש רוצה לעבוד? (בארץ או בעולם)

יש שף יפני בשם JIRO ONO, הוא בן 85 ועושה סושי כבר למעלה מחמישים שנה. יש לו מסעדה של שלושה כוכבי מישלן בטוקיו ולאחרונה צולם אודותיו סרט דקומטרי נדיר ביופיו על חייו והמסעדה שלו.

הייתי שמח לצלם בשבילו ספר.                          

מי הצלם הנערץ עליך (אוכל ובכלל) ולמה?

אלכס ליבק. איש מוכשר ומלא הומור. הצילום שלו כל-כך פשוט ועם זאת חד כמו סכין.

טיפ לצלם האוכל החובב:

מעבר לכל הטיפים הרגילים של סבלנות, התמדה ואהבת הצילום אני ממליץ לעבוד עם חצובה.

דבר זה מחייב את הצלם לעצור ולחשוב לפני הצילום ולתכנן את הפרטים בתוך הפריים.

מתוך הספר של ליאורה קרן "מכאן ומשם- בקטן"

הרהורים כללים על צילום בכלל וצילום אוכל בפרט:

שמעתי פעם מישהו אומר שאין דבר כזה שף גרוע יש רק שף שפחות אוהב אוכל, זה נכון גם לגבי הצלם.

בתור צלם מזון זה נהדר לעבוד עם שפים שיוצרים מתוך אהבה לאוכל, אתה מקבל מנה לצילום שאתה יודע שהושקע בה את כל הכישרון והידע של השף. זו נקודת פתיחה נהדרת.

החיבור של כל הפרטים בפריים לכדי קומפוזיציה שלמה הוא רגע מאוד מיוחד, לפעמים דרוש השינוי הקטן ביותר בפריים, תזוזה ימינה או למעלה של המצלמה ויש לך את זה, הקומפוזיציה שלמה.

כך יוצרים איתי קשר:

אתר: www.boazphoto.com

פייסבוק: "בועז לביא צלם"

מייל:boazla@gmail.com

נייד:054-7916553

צילומים נבחרים:

 

מתוך הספר של ליאורה קרן "מכאן ומשם- בקטן"

מתוך הספר של ליאורה קרן "מכאן ומשם- בקטן"

ארקפה-פרויקט סנדוויצ'ים

פרנק אזולאי-דרך האוכל

תמונת אווירה עבור "הנדלס"

ליאורה קרן-דרך האוכל

מתוך הפקה תאילנדית-דרך האוכל

הפקת פטריות -דרך האוכל

מצפה הימים

זה סושי

~~~~

להיכל התהילה של צלמי האוכל הישראלים

~~~~

לקבלת עדכונים על כל הפוסטים החדשים, כל המבצעים וכל ההטבות הבלעדיות לחברים של בייגלה

חינם ישירות לתיבת הדואר שלך.

דואר אלקטרוני *


.

קטגוריות:: Featuredעושים כבוד לצלמי האוכלצילום אוכל

תגיות:

אודות הכותב:

RSSתגובות (0)

Trackback URL

השארת תגובה